Coronakrisen: ett guldläge för evangelisation

En vän som jobbar med Internetevangelisation berättade att de ser intresset för Jesus öka massivt nu under krisen:

Skärmavbild 2020-04-08 kl. 16.46.18

Carl-Henric Jaktlund på Alpha rapporterar om hur nystartade Alpha Online ser många intresserade. Google-sökningar på bön skjuter i höjden världen runt.

Om du inte har evangeliserat på nätet tidigare är det verkligen dags för det nu. Men hur gör man? Vad ska man bjuda in till när kyrkportarna är stängda? Och hur kan vi hjälpa människor praktiskt i pandemitider?

Detta pratar vi om i senaste avsnittet av podden Jesusfolket! Jag och Sarah gästas av Julia Magnusson och pratar bland annat om hur Internetevangelisation kan se ut, vad unga kristna kan tänka på och hur vi motverkar psykisk ohälsa och våld i hemmet som följer i coronavirusets spår.

Ladda ned MP3-filen här!

Några goda och inspirerande nyheter vi nämner i avsnittet:

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

2 kommentarer

 1. Tack,

  Det är verkligen ett guldläge att berätta om vem som bryr sej om oss på riktigt.

  Aposteln Petrus berättar om det här:”Casting all your care upon him; for he careth for you.” (1 Pet 5:7)

  Nu valde jag att citera Petrus på engelska trots att engelska språket i Sverige är det 11:e största språket i Sverige.

  På svenska är Apostelns ord ”Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.”

  Någon som kan Petrus ord på något av de andra språken vi har i Sverige?

  https://spraktidningen.se/blogg/har-ar-20-storsta-spraken-i-sverige

  Gilla

 2. Kan man inte tänka sig att det finns en övertro på att använda internet och sociala medier som evangelisationsplatformar? Ett par problem som jag kan tänka mig:

  1) Att det leder till ett mer konsumistiskt förhållningssätt. Tänk er att folk sitter och zappar mellan Youtube-predikningar samtidigt som man scrollar Facebook-flödet. ”Näe, den här predikan var för tråkig, jag kollar nästa istället, den verkar mer spännande.” I en liten, tätt sammanhållen församling kan det säkert vara lätt att få till olika interaktiva lösningar, men jag misstänker att det kan bli svårare i många större församlingar. Man måste även tänka på hur man t.ex. bedriver kyrkotukt ”online”.

  2) Den massiva datainsamling som de sociala medieföretagen ägnar sig åt, och som ju mycket väl kan komma att användas i tveksamma syften en dag. Jag förespråkar att man i den mån det är möjligt använder sig av sådana digitala lösningar som inte kontrolleras av något av de stora jättebolagen, även det måste medges att det kan vara svårt ibland. Och har man t.ex. ett – hemska tanke – Facebook-konto, tänk noga igenom vad man vill och inte vill gynna övervakningsindustrin med. Tänk på att i den digitala världen är den en teknikalitet att stänga av den som inte är tillräckligt politiskt korrekt, därför bör man som församling se till att ha olika vägar öppna. I dag är det fysiska möten som är begränsade. Vem vet, i morgon är kanske hemliga fysiska möten det enda sättet för kristna att hålla kontakt.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s