Gå onlinekurser i sommarevangelisation!

Ni som följer oss på Hela Pingsten vet att vi gillar evangelisation. Inte minst evangelisation i vardagen, kombinerat med tecken och under. Flera av oss har även skrivit och poddat under våren om hur vi kan nå ut med evangeliet i pandemitider. Här kommer ett väldigt hett tips på samma tema, för dig mellan 15-25 år!

Nu under sommaren hålls onlinekurser för dig som vill lära dig (mer om) hur du kan sprida Jesu kärlek och evangelium till vänner och främlingar omkring dig. I teamen ses vi för att utrusta, peppa och stötta varandra – utan prestige eller prestationskrav. Detta varvas med onsdagsseminarier med särskilda sommartalare. Av oss på HP kommer Micael vara sommartalare och jag, Jacob, kommer vara en av ledarna i ett team med fokus på bön för helande. För att delta behöver du inte ha några förkunskaper, annat än en tro på Jesus. Detta vill du inte missa!

Hör Samuel och Simon berätta mer här:

Och här kan du läsa mer och anmäla dig.

Tipsa gärna några kristna vänner att haka på! Och du som är äldre: tipsa dina yngre vänner eller släktingar att anmäla sig. Be att unga lärjungar ska få växa i mission och att Gud ska dra människor till sig genom detta arbete! 🙏

Kategorier: Etiketter: , , ,

En kommentar

 1. Då och då behöver jag repetera vad evangelium och evangelisation är.

  Jag tappar lätt ned det pga övertoner och överfokus på lösryckta delar ur bibeln som då tagit över och blicken bort från vad evangelium är. Vad som är det glada budskapet egentligen.

  Tack och lov har vår Apostel Paulus klargjort det i brevet till romarna:

  ”Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel och avskild för Guds evangelium, som han har utlovat genom sina profeter i de heliga Skrifterna. Evangeliet handlar om hans Son, som till sin mänskliga natur är född av Davids ätt och som genom helighetens Ande med kraft har bevisats vara Guds Son efter uppståndelsen från de döda: Jesus Kristus, vår Herre.” (Inledningen av Rom 1)

  En checkfråga jag ställer mej är: På vilket sätt säger det mottagaren något om Sonen och det han gjort för oss i det jag säger och gör?

  Och nu tänker jag bli ”jobbig”. För i Paulus svar till församlingen i korint, som skrivit till honom för att få hjälp i en konflikt angående vilken lärare man ska tro på, är Paulus glasklar.:Jesus Kristus.

  Och genom vad är är en människas upprättelse möjlig?

  ” Kristus har ju inte sänt mig för att döpa utan för att predika evangeliet, men inte med vältalig vishet så att Kristi kors förlorar sin kraft. ” (1 Kor 1:17)

  Korset. Syndernas förlåtelse och omvändelsen till Gud.

  Repetera gärna hela 1 Kor 1 innan ni går ut . Vers 22 och 23 i det kapitlet:

  ” Judarna begär tecken och grekerna söker vishet, men vi predikar Kristus som korsfäst – för judarna en stötesten och för hedningarna en dårskap.”

  Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s