Se ”Får kristna plats i skolan?” i efterhand här!

Igår var det äntligen dags för online-konferensen ”Får kristna plats i skolan?” som uppmärksammade kränkningar mot kristna elever och vad vi kan göra åt det.

Konferensen arrangerades av ClaphaminstitutetNy GenerationSvenska apologetiksällskapet och Sollentuna Pingst. Personligen vill jag uttrycka extra stor tacksamhet till Ny Generation som tog stort ansvar för teknik och moderering under eventet!

Nedan kan du se alltihopa i efterhand! Spola fram 15 minuter i klippet så hamnar du direkt vid början. Det fanns några problem med ljudet inledningsvis men det åtgärdas ganska snart:

Här är en guide till vad som hände i konferensen med tidkoder för YouTube-klippet:

0:15:30 Inledning

0:22:45 Rapportseminarium

Claphaminstitutet presenterar forskningsrapporten ”Kränkt för sin tro” om kristnas utsatthet i skolan, som kommenteras och diskuteras av en panel bestående av:

1:19:30 Att vara kristen i skolan

Ny Generation berättar om kristna skolgrupper och vilken roll de fyller för att stärka kristna elevers självförtroende.

1:46:45 Den ateistiska normen

Svenska apologetiksällskapet diskuterar hur kristnas utsatthet hänger samman med ateistiska normer i undervisningen. Frågestund följer.

2:20:20 Inför framtiden

Sollentuna Pingst låter unga kristna komma till tals och berättar om planerna för en fysisk konferens 2021.

Våren 2021 kommer förhoppningsvis en fysisk konferens äga rum som följer upp och fördjupar det som behandlades på online-konferensen. Vi ser mycket fram emot det!

2 kommentarer

Vad tänker du?