Väckelsen i Iran: världens snabbast växande församlingsrörelse

Just nu pågår en gigantisk väckelse i Iran. Nederländska forskare uppskattar att antalet kristna åtminstone har tiodubblats sedan revolutionen, och den kristna TV-kanalen CBN rapporterar att mängden som söker upp dem för att ta emot frälsning har ökat massivt under pandemin.

Den iranska kyrkan är väldigt förföljd av regimen, men försöken att förinta den har snarast gjort den än mer stark och livkraftig. Rörelsen utgörs främst av husförsamlingar som möts i hemlighet. Över 55 procent av dessa leds av kvinnor.

Den iranska kyrkan är väldigt karismatisk med stark betoning på helande och profetior. Det personliga vittnesbördet för evangeliet vidare och det är vanligt att nyfrälsta direkt börjar leda familjemedlemmar till tro.

Många f.d. muslimer har kommit till tro på Jesus genom att de har sett honom i drömmar. Andra har börjat intressera sig för kristendomen på grund av att de är less på hur deras islamska republik inte åstadkommer någonting. ”Den bästa evangelisten för Jesus är Ayatollah Khomeini”, har en iransk församlingsledare sagt.

Enligt Operation World är den iranska kyrkan en av världens snabbast växande församlingsrörelser. Hormoz Shariat, som fått epitetet ”Irans Billy Graham” och som nyligen gett ut en bok om väckelsen, når ut till miljontals iranier via satellit-TV.

Han säger: ”Iran is turning to Christ in record numbers, and Iran will become a light to the entire Middle East as these Muslim background believers love their former enemies.”

Shariat varnar dock för att med en så stor mängd nyfrälsta är behovet stort av god teologisk träning för att rörelsen inte ska fastna i villoläror.

Be för den iranska kyrkan!

Annons

3 kommentarer

    1. Kära Anna-Lena, det var livsfarligt att vara kristen i Romarriket, ändå växten församlingarna explosionsartat, likaså i Kina, den överlevde i gamla Östblocket. Här är det tryggt att vara kristen (än så länge) men församlingen krymper och utgörs idag nästan enkom av människor som har växt upp i kyrkan.

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s