Helande och frälsning i Pakistan efter streamat väckelsemöte från Nässjö!

Få saker gör mig så glad som att ta del av rapporter från missionsfältet! Av förklarliga skäl har missionen haft ett väldigt tufft år på grund av pandemin, men med hjälp av Andens ledning och kreativitet har många missionärer hittat nya sätt att nå onådda folkgrupper med evangeliet.

Jonas Andersson på Gå Ut Mission skriver i sitt senaste nyhetsbrev hur de med hjälp av sina partners i Pakistan fann en sådan kreativ lösning för att hålla en evangelisationskampanj för Marwarifolket, en företrädandevis hinduisk folkgrupp i sydöstra delen av landet som omfattar omkring hundratusen personer.

Med hjälp av en gigantisk monitor och teknik för interaktiv TV-sändning förberedde sig Jonas på att predika om Jesus från studion i Nässjö. Men plötsligt verkade det som att de behövde ställa in det! Jonas skriver:

På kampanjdagen är ett tv-produktionsteam på plats och säkrar att vi ska kunna se folket när vi predikar. Cirka 800 personer är samlade och förväntningarna är höga både i Norden och i Pakistan. Men när vi ska koppla upp oss och komma in i mötet har vi ingen signal!

Jag ska villigt erkänna att jag redan då kände segervittring. Fram till den punkten hade allt fungerat, men inte nu. Helt uppenbarligen var det saker på gång i den andliga världen som så ofta på våra kampanjer. Kontrollen fördes över från Kanada till Norge och en timma och 20 minuter senare är efter en enorm insats från teknikerna allt igång som det ska. Det är nästintill overkligt. Med endast tre sekunders fördröjning tillbaka har jag full interaktion med folket där nere. Jag och den pakistanske tolken Jabran som i sin tur finns i Norge, hittar snabbt rytmen i vår kommunikation och evangeliet bara rinner ur mig. Kontrollrummet sägerefteråt att jag predikade närmare en timma, men jag märker det knappt. När jag sedan gör inbjudan till frälsning så är gensvaret massivt. Vi är alla gripna av det starka gensvaret och en känsla av stundens allvar griper mig. Det händer nu. Idag bygger Jesus sin församling på den här platsen.

Efter att vårt lokala team har pratat med människor och tagit namn och kontaktuppgifter på dem som bett med i frälsningsbönen ber vi för dem som är sjuka. Ett härligt kaos utbryter där man märker att de här människorna aldrig varit i närheten av ett kristet möte förut. Det går lätt att be och det hela går oerhört snabbt. Det tar inte många minuter innan den första personen tillkännager vad Jesus gjort. En efter en kommer de sedan fram och folket är storögda. Det är ryggont, magproblem, huvudvärk, demonbefrielser. Jesus är där med dem.

Kampanjen gav därtill stora ringar på vattnet då allt enkelt kunde TV-sändas till andra områden i Pakistan. Många fler hade blivit helade och frälsta än vad Jonas först kände till!

Tre dagar senare börjar det plinga i min inkorg. Berättelser, bilder, filmklipp. Vittnesbörden fortsätter att komma dagar och veckor efter att kampanjen är slut. Av de över 800 personer som var på plats så har 403 unika uppföljningskort fyllts i av frälsningssökande! Redan två veckor efter kampanjen så rapporterar pastorn vi stödjer på heltid att två hela familjer har bestämt sig för att låta döpa sig! Vad hände i den där konfrontationen med mörkrets makter i andra mötet? Några av vittnesbörden som kommit till oss berättar en del av den historien. En man hade inte kunnat lyfta sin arm på sju år, men nu är armen helad! En kvinna och en man som varit döva fick sin hörsel! Flera demonbesatta blev befriade från onda andar! Nya rapporter kommer in var och varannan dag.

Överallt i Pakistan såg människor mötena via TV. Vårt callcenter blev uppringt av 550 personer från 30 olika städer och byar under de här två dagarnas möten! Några vittnesbörd vi tagit emot direkt ifrån teamet i callcentret är att en familj på sex personer bad frälsningsbönen och tog emot Jesus över telefon. Vi tackar Jesus för att vi i denna tid får vara ute på de digitala vägarna och stigarna och uppmana människor att komma in, så att Guds hus blir fullt. Be med oss för fortsättningen, den uppföljning och församlingsplantering som nu är i full gång bland Marwari.

Tack Gud för detta! Om du vill stötta missionsarbetet finns information om hur du kan ge gåvor här.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s