Det bästa vi kan göra för miljön är att följa Jesus

Min gode vän Johannes Widlund släpper i dagarna en rolig och superaktuell bok om hur ett hållbart liv ser ut i Jesu efterföljd!

I ”God Jord – och ett hållbart liv” argumenterar han för att det inte främst är ny teknik och quick fix-lösningar som kommer hjälpa oss ställa om till ett fossilfritt samhälle utan i grund och botten behöver vi förändrade hjärtan. Och hjärtan är Gud väldigt duktig på att förändra!

Jag har fått äran att läsa bokmanuset under skrivprocessens gång och kan säga att Johannes har en unik förmåga att utmana och inspirera på ett väldigt positivt, humoristiskt och uppmuntrande sätt. Boken har en väldigt bra balans mellan bibelstudier som visar hur närvarande miljöfrågorna är i Skriften och praktiska tips på hur hållbarhet kan se ut privat, professionellt och i församlingen.

Själv säger Johannes:

”Min djupaste längtan med den här boken är att den ska öppna upp för en känsla av översvallande glädje, tacksamhet och kärlek till Gud och hans skapelse, och det fantastiska uppdrag och liv han skänkt oss människor. Om vi kan öva oss i att sätta på oss Guds glasögon och se ut över det skapade runt omkring oss kommer det leda till att vi också längtar efter att leva liv som förskönar och förmerar det Gud lagt grunden för.”

Se till att beställa den här boken!

Libris

Adlibris

Bokus

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s