Plötsligt insåg jag hur värdelös ateismens framtidsvision är

Idag är det exakt femton år sedan jag valde att följa Jesus. 

Jag hade varit i kyrkan många gånger om vid det laget, men aldrig riktigt förstått eller velat ta till mig om vad som sas där. 

Men när jag besökte högmässan i Uppsala Domkyrka den andra april 2006 var det annorlunda. 

Tyngd av dödsångest blev jag alldeles tagen av trosbekännelsens ord: ”vi tror på de dödas uppståndelse och ett evigt liv.”

”Gör vi?” tänkte jag. Jag hade trott på de dödas förruttnelse och ett garanterat ändligt liv. Men för första gången insåg jag den gigantiska skillnaden mellan en ateistisk och kristen världsbild.

Om ateismen har rätt kommer allt och alla att förintas utan återvändo. Om det bara fanns en minimal chans att kristendomen hade rätt så ville jag veta det. Så jag bestämde mig för att börja be och läsa Bibeln.

Inte långt efter det kom mitt första konkreta bönesvar, och nu har jag varit en överlåten kristen i halva mitt liv. 

Jag är otroligt tacksam för allt som Gud har gjort sedan dess, och allt som han kommer fortsätta göra för mig i evigheters evighet.

2 kommentarer

 1. Michael, har haft en liknande upplevelse själv. En utvidgat vetenskap genom andlig insikt.

  Gilla

 2. ”Välsignad vare Gud och vår Herre Jesu Kristi Fader, som efter sin stora barmhärtighet har fött oss på nytt till ett levande hopp, genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda” (1 Pet. 1:3)

  ”ni som genom honom tror på Gud, som uppväckte honom från de döda och gav honom härlighet, för att er tro och ert hopp ska vara till Gud.” (1 Pet. 1:21)

  ” Och detta är hans bud, att vi ska tro på hans Sons, Jesu Kristi, namn och älska varandra, såsom han har befallt oss.” (1 Joh. 3:23)

  ”Och vi har lärt känna och har trott den kärlek som Gud har till oss. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken, han förblir i Gud, och Gud i honom.”(1 Joh 4:16)

  Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s