Läsarreaktioner på Konvertiten

För ett och ett halvt år sedan fick jag en idé. Jag ville uppmärksamma hur orättvist konvertiter behandlas av Migrationsverket, men  var osäker på hur man skulle göra en faktabok av det. 

Dels går det snabbt för läget att förändras, dels ville jag beskriva hur smärtsamt det är att gå igenom en flykt och asylprocess där man blir misstrodd utan att någon skulle behöva bli utelämnad.

Så slog det mig: jag kan skriva en roman om det. En roman inspirerad av verkliga händelser. 

Den här veckan gick boken till tryck. Och medan det är lite läskigt är jag framför allt väldigt glad, tacksam och hoppfull att boken ska vara till hjälp för konvertiterna.

Jag är också väldigt glad för den värdefulla feedback jag har fått från människor som har tittat på manuskriptet under skrivandets gång. De allra flesta har varit väldigt positiva och har lämnat följande kommentarer om boken:

Häromdagen inkom även denna fina rekommendation för boken från statsvetaren Ulf Bjereld:

”Med Konvertiten kombinerar författaren på ett förtjänstfullt sätt spänningsromanens form med en gestaltning av hur brisster i dagens asylprövning sliter sönder familjer och kastar ut människor till en oviss framtid. Boken synliggör också kärlekens kraft och den tröst som Guds kärlek erbjuder.

Boken förtjänar en stor läsekrets, särskilt bland de politiker som har ansvar för bristerna i dagens asylprocesser. Det som nu sker är inte värdigt ett land som Sverige. Det är risk att historien kommer att döma oss hårt.”

Ulf Bjereld
Professor i statsvetenskap

För mer info om Konvertiten och hur du kan förbeställa den, gå in här!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s