Cancer, bokskrivande och konvertiters rätt till asyl

För några månader sedan fick min vän Christian Mölk beskedet att han har sköldkörtelcancer. 

Oviss om vad det kommer leda till beslöt han sig för att ägna sommaren åt att skriva klart en bok han länge har velat författa: ett djuplodande bibelstudium om vad Bibeln säger om invandrare och flyktingar.

Nu kommer vi båda släppa böcker den här månaden som förhoppningsvis är till hjälp för människor som flyr. Men det är under speciella omständigheter vi har skrivit dem. 

Christian har levt i skuggan av sitt cancerbesked, och jag blev utmattad tidigare i år.

För några dagar sedan satte vi oss ner och pratade om sjukdom, skrivprocessen och vad som krävs för att det omgivande samhället ska ta de kristna flyktingarna på allvar. 

Det blev ett väldigt fint och ärligt samtal som betydde mycket för mig, och jag är tacksam för att Christians hals orkade med det!

Läs mer om böckerna och beställ dem här.

Varför Apostlagärningarna är en perfekt guide för livet Jesusfolket

Apostlagärningarna är vår bästa inblick i hur den tidiga kyrkan levde, och en fantastisk inspirationskälla för att leva ett Jesus-likt liv! Boken berättar om apostlarnas missionsstrategier, hur den Helige Anden både gjorde mirakler och utjämnade klyftorna mellan rika och fattiga, samt hur Gud hjälpte sitt folk när det såg allra mörkast ut. En perfekt guide för livet som kristen idag! Här får ni lyssna på ett bibelstudium Micael hade i Pingst Falköping om Apostlagärningarnas övergripande budskap och vad vi kan tänka på när vi försöker imitera de tidiga kristnas liv. Stötta Unicef och deras livräddande arbete i Gaza: https://unicef.se/katastrofinsatser/hjalp-barnen-i-gazakrisen  Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com Bjud in oss att tala! https://helapingsten.com/boka/  Gilla Jesusfolket på Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss på YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. Varför Apostlagärningarna är en perfekt guide för livet
  2. Middag med Jesus: Nattvarden som en mättande måltid (med Rickard Cruz)
  3. Seminarium i Riksdagen: Sveriges utvisningar av konvertiter (med Ruth Nordström, Rebecca Ahlstrand, Louise Dane m.fl.)
  4. Krig och våld i Bergspredikans ljus (med Olof Edsinger, Vivian Caragounis och Pontus Tunhav)
  5. Hur kristna kan motverka kollaps och klimatkatastrofer

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

En kommentar

  1. Det är givetvis många som ber för er och vi är viss om att Herren har hand om er och era familjer. Jag vill säga att det känns något alldeles särskilt vacker i att Christian gjorde valet att skriva en bok långt bibelstudium i sin situation. Att på frågan till sej själv vad man vill göra med sin tid när man får en cancerdiagnos svara ”Jag vill skriva om det i bibeln som ligger mej närmast hjärtat och det kommer bli en bok tjockt” är ju djupt tjusigt och extremt trosstärkande. Nu vet vi ju som sagt att Herren har omsorg om Christian och att läkarvården i Sverige har världsklass och jag tror att vi får vara trygga med den omsorgen. Det är ändå en mycket fin sak att gömma på hur Christian valde att göra vid denna sin situation i livet. Tack Christian för det, tack Herre för din omsorg och tack Micael för att du delar sådana vittnesbörd vidare genom din podd.

    Gillad av 1 person

Vad tänker du?