Sverige måste genast ta hem de konvertiter vi utvisade till Afghanistan

Nu när talibanerna har tagit över Afghanistan är det rätt absurt att gå tillbaka i tiden och höra hur Migrationsverket insisterade på att Afghanistan är en säker plats att utvisa människor till.

Det var inte länge sedan som deras tidigare rättschef Fredrik Beijer sa att konflikten i Afghanistan inte kommer drabba alla i landet. Han sa dessutom att Sverige inte utvisar några konvertiter till Afghanistan.

De som har blivit döpta i församlingar, ber och läser Bibeln, tatuerar kors på kroppen eller ser syner och uppenbarelser av Jesus, men som utvisas av Sverige, var aldrig kristna på riktigt.

”Vi bedömer att de inte är konvertiter, för då skulle vi inte ha utvisat dem”, sa Beijer till tidningen Dagen.

Med andra ord menade han att Migrationsverket har agerat felfritt. 

De som utvisades för att de inte lyckades beskriva en allhelgonagudstjänst, eller inte kunde svara på vad som står i Matteus 10:34, eller inte lyckades redogöra för konflikten i Nordirland på ett sätt som Migrationsverkets tjänstemän var nöjda med, var inte kristna på riktigt enligt Beijer. För då hade de ju inte utvisats.

Under Almedalsveckan 2019 hade jag möjligheten att utmana Beijers idéer i en debatt om Sveriges utvisningar av konvertiter. Med i samtalet var även Carina Ohlsson (S), Hans Eklind (KD) och Ulrik Josefsson, medförfattare till Konvertitutredningen. Du kan lyssna på det i senaste avsnittet av vår podcast Jesusfolket.

Språkmiraklet som gjorde att hundratals tog emot Jesus Jesusfolket

För några veckor sedan var det releasefest för Micaels nya bok Dokumenterade språkmirakler – och vilken fest det blev! Rickard Lundgren var på plats och berättade om hur han vaknade upp en morgon och kunde albanska och fick använda det för att bedriva missionsverksamhet i Albanien. Bland annat fick han möjlighet att prata om Jesus med den albanska presidenten och predika i bergsbyar med många omvändelser som följd. Rickard har aldrig studerat albanska men många albaner har påpekat att han talar det som en infödd. Jonas Andersson delade flera vittnesbörd om språkmirakler. Bland annat berättade han om hur han hade predikat evangeliet i Benin 2005 för omkring 600 människor ute på landsbygden. Hundratals fängslades av det han predikade och ungefär hälften kom fram för att ta emot Jesus som sin frälsare. Efter att han hade bett för dem såg många av dem förvirrade ut. Det visade sig att de varken förstod engelska eller språket bariba som Jonas predikan hade översatts till från scen. Istället vittnade folk om att de hade hört Jonas predika på sitt eget språk – såsom yom, berba och peul. Allt det här kan ni höra mer om i detta poddavsnitt! Här kan du beställa boken: https://www.sjobergsforlag.se/bocker/apologetik/dokumenterade-sprakmirakler-micael-grenholm  Här finns några av vittnesbörden från boken: https://dokumenterademirakler.se/om/sprakmirakler/  God jul och gott nytt år! 🌟 Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com Boka en föreläsning: https://helapingsten.com/boka/ Gilla Jesusfolket på Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss på YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
 1. Språkmiraklet som gjorde att hundratals tog emot Jesus
 2. Dokumenterade språkmirakler är här! Men varför behövde den skrivas?
 3. Varför kyrkan har nycklarna till att motverka klimatkatastrofer
 4. SD och talibanerna som de vill skicka kristna till
 5. Språkmirakler i Sverige och Nepal – med Hans Sundberg

Det är väldigt speciellt att lyssna på det så här två år senare – om Migrationsverket hade tagit vår kritik på större allvar hade mycket lidande kunnat undslippas. För det här är grejen: även om Migrationsverket skulle ha rätt i att konvertiterna inte var kristna på riktigt, bryr sig inte talibanerna om det.

Rapporter kommer nu från Afghanistan om hur talibanerna går från dörr till dörr och dödar människor som har en bibel-app nedladdad på telefonen. De jagar och dödar dem som har lagt ut något kristet på sociala medier. Det spelar ingen roll om konversionen inte var genuin eller om konvertiterna har blivit muslimer igen, för talibanernas extremistiska tolkning av islam är de apostater som förtjänar döden.

Så här har talibanerna varit hela tiden, så här har de behandlat människor i flera år. Vi har varnat för detta, och Migrationsverkets respons har varit att Kabul är en säker plats. Se hur det gick.

Nu kraftsamlar svenska politiker och myndigheter för att ta hem tolkar och andra afghanska medborgare som har hjälpt den svenska militären. Anledningen är att deras koppling till västvärlden gör dem till måltavlor för talibanerna. Enligt samma logik borde vi kraftsamla för att hämta hem de som Sverige utvisade, i synnerhet när de som konvertiterna anammade något som för talibanerna är väldigt västerländskt – kristendomen.

Sverige har utsatt hundratals afghaner för en fasansfull kränkning, ett livshotande övergrepp som inte går att försvara. Och det grundar sig i okunskap, okunskap om Afghanistan och okunskap om konvertering.

Nu när pandemin förhoppningsvis har lagt sig hoppas jag kunna resa igen och tala om Migrationsverkets rättsvidriga behandling av konvertiter. Jag vill också skicka min bok Konvertiten till politiker och chefer på Migrationsverket som är ansvariga för det som har skett – du kan bidra till det genom att ge en gåva till bankgirot ovan!

Nu är tiden för förändring!

5 kommentarer

   1. Trump får man nog ändå säga var betydligt mer försiktig mot andra länder när det väl gällde jämfört med Biden. Han skulle säkerligen inte gjort på samma radikala sätt som Biden nu gjör. Jag tycker det är konstigt att du som fredsaktivist inte mer högdjutt protesterar mot det Biden gjort och gjör!

    Gilla

    1. Trump hotade hela Nordkoreas befolkning med förintelse och var på vippen att starta ett krig med Iran men hindrades av sina rådgivare. Det är vare sig att vara försiktig eller fredlig.

     Absolut kritiserar jag Biden, jag blev exempelvis väldigt upprörd när han applicerade Jesajas kallelse till profet på amerikanska soldater nyligen: https://www.youtube.com/watch?v=yHO90WMg3AQ

     Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s