”Konvertiten” är äntligen här och får femstjärniga recensioner

Dagen är kommen. Min debutroman Konvertiten är äntligen här, och på grund av den hemska krisen i Afghanistan är den än mer aktuell nu än när jag skrev den.

Idag skriver jag i Aftonbladet tillsammans med andra representanter för nätverket #rättilltro om att Sverige måste identifiera och evakuera de afghanska konvertiter som blev utvisade härifrån. Vi har skickat ett brev med samma budskap till UD.

Just nu går Afghanistans talibaner från dörr till dörr och begär att få titta på människors mobiltelefoner. Om de där finner en bibel-app eller annat kristet material så för de bort telefonens ägare för avrättning. Detta rapporterar flera medier, inklusive Washington Post och Daily Express.

Flera av de kristna som jagas befann sig i Sverige för inte så länge sedan men utvisades för att Migrationsverket menade att Afghanistan skulle vara säkert för dem. De hade fel, och precis som man nu evakuerar personer som har hjälpt den svenska militären måste människor som Sverige felaktigt har utvisat evakueras. Vi påpekar i debattartikeln att flera svenska församlingar har fortsatt kontakt med afghanska konvertiter och kan hjälpa UD hitta dem.

Kort efter att Aftonbladet hade publicerat vår debattartikel om att rädda livet på afghanska konvertiter som Sverige utvisat till talibanernas våld började ett gäng ”Sverigevänner” argumentera för att det ska vi inte alls göra. De menar att det är bättre att talibaner dödar människor än att de evakueras till Sverige:

”Här finns redan för många religiösa fanatiker. Låt dem vara kvar.”

”Det är ju förf*n din kult som skickar dom i döden genom att konvertera dom. Och nu vill ni att jag som skattebetalare ska betala för att ni ska rädda människor som ni ansvarar för!”

”Det är inte Sveriges ansvar. För övrigt har de inga asylskäl.”

Vad är detta, om inte en häpnadsväckande brist på empati? Och medan dessa SD-troll förmodligen är de sista som kommer plocka upp Konvertiten tror jag ändå att de som väl läser den kommer få både större förståelse för och empati med afghanska flyktingar.

Nu är releasen för den boken alltså i full gång! Igår fick jag gästa Mattias Martinssons utmärkta podcast Martinsson möter för att prata om mitt liv, hur jag blev frälst och varför jag har skrivit den här boken. Det avsnittet släpps om två-tre veckor. En fågel viskade i mitt öra att EFK:s missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss också uppmärksammar boken i ett kommande avsnitt av podcasten Ett missionellt liv.

Och nu finns det även några recensioner av boken! Vad ska man säga… Jag är rätt överväldigad!

Bokbloggaren Cissi Grip gav boken betyget 5 av 5 och skriver:

”Boken är suveränt skriven, inte rörig alls och man lär känna alla karaktärer på ett mycket proffsigt sätt! Gillar denna massor! […] Fängslande, färgsprakande, fenomenal!”

På Bokus (där boken nu kan beställas) har en läsare också gett boken fem stjärnor och skrivit:

”En stark och berörande berättelse som skildrar en fruktansvärd verklighet som fler behöver få upp ögonen för! Spännande, romantisk, gripande.”

En annan femstjärnig recension lyder:

”Jag är en masskonsument av skönlitteratur, men ingen bok har berört mig så djupt på länge som Konvertiten. En otroligt välskriven historia med komplexa karaktärer som är svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt!”

Min vän Sandra ger boken fem stjärnor på Goodreads och skriver:

”Berörande, vacker och hjärtskärande. Det är svårt att inte känna saker när en läser Konvertiten.”

Och det är alla recensioner hittills! Naturligtvis lär det snart komma recensioner som inte är lika lyriska så småningom, men det här är en långt bättre början på boksläppet än vad jag hade vågat hoppas på!

Den 1 september blir det releasefest i Korskyrkan Uppsala kl 19:00, något som även kommer streamas live på min YouTubekanal! Inte bara jag kommer vara där utan även konvertiten Abolfaz, min vän Andreas Lundström som hjälpte mig göra testet ”Är jag kristen nu?” samt advokat Ruth Nordström som har kämpat juridiskt för konvertiterna i många år. Du är varmt välkommen var du än är! Se Facebookeventet för mer info.

I samband med festen kommer jag få travar med 100 böcker från förlaget – vill du köpa en av dem med en personlig hälsning, säg till mig!

Och klarar du dig utan dedikation går boken snabbt och smidigt att beställa från flera olika onlinebutiker, se här för länkar!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s