Varför Sverige behövde en bok som dokumenterar språkmirakler

Språkmiraklerna är här! Från och med idag skickas alla beställningar av Dokumenterade språkmirakler ut direkt. Det känns helt otroligt att boken jag har jobbat med i tre år äntligen ser dagens ljus och att alla vackra vittnesbörd om språkmirakler får beröra ännu fler än mig!

Här kan du få tag på Dokumenterade språkmirakler:

BOKUS

ADLIBRIS

SJÖBERGS FÖRLAG

AKADEMIBOKHANDELN

Jag är så tacksam för all hjälp jag har fått med Dokumenterade språkmirakler – både under skrivandet och nu när boken släpps. 💛 Bland annat är jag tacksam för Jacob Schönning Landin!

Min gode vän och kommunitetsbroder Jacob har länge sett fram emot boken och intervjuar mig i senaste avsnittet av Jesusfolket om varför jag valde att skriva om språkmirakler och vad som har varit svårt, spännande och märkligt under skrivandets gång.

Andens utgjutande på Asbury University – med professor Craig Keener Jesusfolket

Över 50 000 uppskattas ha besökt förnyelsen på Asbury University den senaste månaden. Hotell, restauranger och offentliga toaletter på den lilla orten Wilmore där universitet ligger har blivit helt överbelamrade, till den grad att myndigheterna har satt upp skyltar som uppmanar väckelsehungriga pilgrimer att vända om i bokstavlig mening och köra hem igen. Men är detta verkligen Guds verk, eller är det bara masshysteri? Micael intervjuar Craig Keener, professor i Nya Testamentet vis Asbury Theological Seminary, om hur förnyelsen bröt ut och vad det finns för paralleller i Bibeln och i kyrkohistorien. Keener berättar hur han som inte brukar känna så mycket känslor på karismatiska möten ändå kunde påtagligt känna Guds närvaro bara när han gick förbi lokalen, och han berättar om hur hundratals rapporteras ha tagit emot Jesus och åtskilliga tusen har fått en förnyad Gudsrelation med ökat fokus på bön och tillbedjan. Han svarar också på kritik som har riktats mot universitet och dess ledarskap. Craig Keeners hemsida: https://craigkeener.com/ Craig Keeners video med fördjupad respons till kritiker: https://www.youtube.com/watch?v=0VQd3kwbJl8 Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com Boka en föreläsning: https://helapingsten.com/boka/ Gilla Jesusfolket på Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss på YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. Andens utgjutande på Asbury University – med professor Craig Keener
  2. Språkmiraklet som gjorde att hundratals tog emot Jesus
  3. Dokumenterade språkmirakler är här! Men varför behövde den skrivas?
  4. Varför kyrkan har nycklarna till att motverka klimatkatastrofer
  5. SD och talibanerna som de vill skicka kristna till

Bland annat pratar vi om Jacobs egen morfar Sture som förmedlade ett profetiskt budskap på franska när han talade i tungor på en gudstjänst i Edsbyn på 60-talet. Sture hade bara några års folkskola i bagaget och hade aldrig haft någon chans att studera franska – ändå var hans tungotal ”den vackraste franska” som rektorn Erik Dahlberg någonsin hade hört. Efter tips från Jacob fick jag intervjua Sture själv kort efter att han hade fyllt 93 år gammal – och det var fantastiskt att höra hans berättelse!

Vi kommer också in på språkets roll för den bibliska historien och ett av de mest fascinerande språkmirakler jag har stött på som ledde till att hundratals personer i Benin blev kristna under ett väckelsemöte. 🙌

Podden hittar du här eller varhelst poddar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

Annons

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s