Ungdomar blir frälsta på Sebastian Staksets väckelsemöten i Lidköping

Denna påskhelg pågår Det finns hopp – Skaraborg: en evangelisk kampanj i Lidköpings största arena. Jag var där igår och det var fantastiskt att se hur många som hade dykt upp för att höra evangeliet och tillbe Jesus tillsammans. 🙌

Sebastian Stakset talade om hur påsken handlar om den viktigaste händelsen i världshistorien, Flavia Perez vittnade om hur Jesus förvandlade hennes liv från mörker till ljus och Hans Weichbrodt predikade om hur Jesus död för oss på korset är vägen till evigt liv.

Samma kväll gick omkring sextio ungdomar fram för att ta emot Jesus, efter att Stakset hade betonat hur de bara skulle göra det om det var för första gången och om de hade en ärlig längtan att få sina liv förvandlade av Gud.

Min vän Stefan Swärd som är med i styrelsen för Heart of Evangelism som är med och arrangerar konferensen berättar för Dagen att han pratade med omkring tio killar som aldrig satt sin fot i en kyrka tidigare och som ville veta mer om Jesus, så de kommer bjudas in till Alphakurser. ”Vi når helt andra grupper än traditionella frikyrkosatsningar.”

När Det finns hopp-kampanjen ägde rum i Eskilstuna tidigare i år blev hundratals ungdomar frälsta. Min bön och förhoppning är att vi ska se ett lika stor gensvar här i Västergötland!

Jag ser även så mycket fram emot konferensen Pingst23 som blir av i norra Småland under pingsthelgen om sju veckor. Det är en allkristen pingstkonferens som strävar efter att skapa utrymme för en andlig genombrott. Vi som medverkar på konferensen strävar efter att återuppliva längtan efter att Gud fyller oss med den helige Ande, inklusive dopet i den helige Ande, tungotalet, förnyad missionsiver och fokus på att utvidga Guds rike i våra hjärtan, hem, land och värld. Konferensen inspireras av Apostlagärningarna 2:3, där ”eldtungor” dök upp över varje apostel.

Idén till konferensen uppstod när Jonas Andersson, ledare för Gå Ut Mission, upplevde en ökning av tungotalmirakler under sin tjänstgöring under 2022. När han förberedde sig för pingsthelgen 2023 kände han sig tvingad att organisera en speciell konferens. I samtal med mig, som skrev boken Dokumenterade språkmirakler, och med stöd från Pascal Andréasson och Nässjökyrkan, framkom fler bekräftelser för konferensen.

Tänk om var och en av oss kunde uppleva den helige Andes beröring genom dop i den helige Ande eller andlig förnyelse. Beröringen är från Jesus, drivkraften är Faderns kärlek, och syftet är Guds mission. Pingst23 äger rum i Nässjökyrkan och Nyhemshallen utanför Mullsjö pingsthelgen 26-28 mars. Konferensen bjuder in alla som längtar efter ett rikare liv med den helige Ande att vara med i längtan efter mer av Herren. Välkommen!

Annons

2 kommentarer

  1. Antar att det inte finns statistik, men sådär på en höft…hur stor del av dem som omvänder sig på ett möte är kvar efter några år?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s