Trump, porrstjärnan och hyckleriet bland USA:s kristna

Idag åtalas Donald Trump för att ha betalat över en miljon kronor till porrstjärnan Stormy Daniels för att hon skulle hålla tyst om att de hade sex kort efter att Donalds fru Melania hade fött deras son Barron. Trumps tidigare advokat Michael Cohen har erkänt brottet, kallat det en ”sexskandal av bibliska proportioner” och har medgett att det skedde på Trumps order.

Trump råkade också medge brottet av misstag 2018, därefter har han förnekat det. Han är riktigt dålig på att spela oskyldig – han hotade häromdagen med ”död och förgörelse” om han åtalas. Flera av hans anhängare kallar det förföljelse och kommunism att han åtalas – att Trump själv redan har råkat erkänna bryr de sig inte om.

De miljontals vita evangelikala kristna som fortfarande stöder Trump verkar inte heller bry sig om hans otrohetsaffärer med porrstjärnor och andra kvinnor. Faktum är att efter att den ökända videon där Trump skryter om att begå sexuella övergrepp (”grab them by the pussy”) och ligga med gifta kvinnor så blev han mer populär bland vita evangelikala.

Det här beror till stor del på att många vita evangelikala värderar traditionell patriarkal maskulinitet, som historikern Kristin Kobes Du Mez visar i boken Jesus and John Wayne. Medan man muntligen fördömer sexuella övergrepp och otrohet så är det något många evangelikala män själva ägnar sig åt och nog blir rätt imponerade av, och kvinnor blir undervisade i att acceptera övergrepp och våldtäkt i populära evangelikala böcker om sex och samlevnad. Boken The Great Sex Rescue går igenom dessa böcker i detalj och visar att evangelikala som har en så kallad ”komplementär” syn på kvinnor och män har betydligt sämre äktenskap där det sker många övergrepp och som ofta leder till skilsmässa.

Den svenska kristna högertidningen Världen idag har fram tills nyligen vägrat skriva om sexskandalen och häromdagen publicerade en artikel om hur åtalet får kritik av Trumpanhängare utan att nämna otroheten som ligger bakom det. Som jag och André Casselbrant visade i vår rapport ”Trump enligt Världen idag” nämnde tidningen aldrig Trumps affär med Stormy Daniels under hela hans tid som president. Föreställ er om det istället var Joe Biden eller Magdalena Andersson som låg med en porrstjärna och begick brott för att försöka dölja det – hade Världen idag varit lika tyst?

Denna statistik visar bortom allt rimligt tvivel att det vita evangeliska stödet av Trump radikalt har förändrat deras värderingar. 2011 sa över 60 procent av dem att en förtroendevald som begår en omoralisk handling i sitt privatliv inte kan bete sig etiskt i sitt offentliga liv. Under Trump-eran kvarstår denna övertygelse bland mindre än 20 procent.

Men det är inte allt. Forskarna fann även enastående bevis på evangeliskt hyckleri i samma undersökning:

Ser du? Siffran stiger dramatiskt om frågan ställs efter att Bill Clinton nämnts, men sjunker när det istället är Trumps namn. Detta bevisar tydligt att åtminstone en fjärdedel av de vita evangelikalerna i USA är hycklare. De ignorerar Guds lära: ”Mina bröder och systrar, de som tror på vår härliga Herre Jesus Kristus får inte visa favorisering.” (Jakob 2:1). De formar inte sin åsikt i denna fråga baserat på Guds ord, utan på det republikanska partiets prioriteringar.

Därmed skiljer sig USA:s vita evangelikala kristna från nästan alla andra kristna i hela världen. För medan vi andra tycker att sexuella övergrepp och otrohet med porrstjärnor är något avskyvärt, ser de det som något som antingen ska tystas ned eller förnekas. Den ”moraliska majoriteten” som USA:s vita evangelikala gillar att kalla sig, är varken moralisk eller en majoritet.

5 kommentarer

 1. Trump är ett sorgligt tecken på hur lätt det är för antikrister att få anhängare även bland dem som kallar sig kristna och borde veta bättre. Man tänker sig en listig antikrist som verkar bra på alla sätt, men detta är en dum antikrist som inte ens på mycket långt avstånd ser okej ut enligt kristen etik. På samma sätt är det med massmördaren och polygamen Putin i den rysk-ortodoxa kyrkan. Det verkar snarare vara deras syndfullhet och totala olikhet med Jesus som gör dem populära. Detta med Stormy Daniels-rättegången har ÖKAT Trumps popularitet. Och när Putin startar ett ur alla aspekter orättfärdigt krig, även om man tittar på Augustinus lära om rättfärdiga krig och inte är radikalpacifist, blir han MER upphöjd av antipatriarken Kirill och kyrkan.

  Gilla

  1. Vad folk missar är att Trump är den vita ryttaren.
   Den som använder en bågsträng.
   Bågsträng heter toxon och är ett milt motgift mot ett tidigare gift.
   WarpSpeed,dvs tvinnat nödgodkänt DNA.
   Precis som toxon och hur man tvinnat en bågsträng av 2 eller 3 strängar.
   Vilket var Trumps syfte.
   Att Triumfera med snöret.
   Det tvinnade WarpSpeed-snöret.
   Trump är alltså inte Antikrist utan en av de första globala ryttarna.

   Gilla

   1. Hej Operation Fiskskål. Inget av det du skrev stämmer. Den första ryttaren i Uppenbarelseboken är Evangeliet som förs ut över världen, inte en porrstjärnekåt, rasistisk, korrupt miljardär.

    Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s