Tolvåringar ska inte behöva oroa sig för att Sverige utvisar dem till krig och fattigdom

Tolvårige Murhaf Hamid har nu sålt majblommor för över fyra miljoner kronor. Hans försäljning exploderade på nätet efter att hans asylsamordnare la ut inlägg på sociala medier om hans insats.

Eftersom Murhaf är asylsökande dröjde det inte länge innan folk började fälla rasistiska kommentarer. En sverigedemokratisk opinionsbildare med 7000 följare på Twitter hävdade att han hade sålt majblommorna till ”alla sina släktingar här i Sverige”, en annan sverigedemokrat, Eva Lundberg, som har varit kandidat för SD till regionfullmäktige i Skåne 2022, skrev att han var en ”j*vla blatteunge” och att hon är så trött på att se alla ”n**rar” i media.

Sedan de skrev dessa kommentarer ökade Murhafs insamling tiofalt. Han kommer nu själv få tiotusentals kronor för majblommeförsäljningen, något han ska köpa kläder, skor och en ny telefon för. ”Jag vill köpa uppehållstillstånd men det går inte”, sa han till SVT. Mitt hjärta brister. 💔

Allt detta visar att kärlek trots allt är starkare än rasism. Och just av den anledningen borde barn som Murhaf överhuvudtaget inte oroa sig om de har en framtid i Sverige eller om de ska bli utvisade till krigsdrabbade, fattiga länder. Alla barn har rätt till liv, trygghet och en säker framtid!

Tänk att vi lever i ett land som vill tvångsförflytta en tolvåring som är född här till ett fattigt, krigsdrabbat land han inte vill bo i.

Tänk att vi lever i ett land där den omedelbara konsekvensen av att tolvåringens ansikte syns i media blir att han får massa hat och rasism kastat mot sig.

Tänk att vi lever i ett land där regeringspolitiker ena dagen uttrycker glädje för att tolvåringen säljer majblommor för att hjälpa andra utsatta barn bara för att nästa dag driva på angiverilagar för att lärare och vårdpersonal ska rapportera tolvåringen till polisen.

Tänk om vi istället levde i ett land där tolvåringar inte behövde önska sig att de kunde köpa ett uppehållstillstånd för att det var en självklarhet att barn inte ska tvångsförflyttas till fattiga, krigsdrabbade länder.

Tänk om vi levde i ett land där rasism var ett minne blott och där hat i det offentliga utrymmet aldrig tolererades.

Tänk om vi levde i ett land där regeringspolitiker hade genuin empati med de utsatta och tyckte det var självklart att vi som ett av de rikaste länderna ska ta emot fler flyktingar än de fattiga utvecklingsländer som i dagsläget tar hand om 85 procent av dem.

”Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem.” – Jesus

Annons

En kommentar

  1. Underbart och hoppingivande att de galna kvinnorna i SD fick på moppo av vanligt folk! Så rätt åt dessa skamlöst ondskefulla människor!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s