Hjälp mig sprida Apostlaspelet och få det gratis!

Apostlaspelet är på plats på Torp och Nyhem denna vecka och många har redan provat att spela det för första gången! Jag hänger vid ALT:s monter på Torpkonferensen och spelar med var och en som vill prova – på Nyhem finns spelet vid ALT:s monter även där och Lina Skoghäll utmanar gärna den som vågar – särskilt pastorer är varmt välkomna att få sina människofiskar varma.

Apostlaspelet är ett kortspel med 52 personer från evangelierna och Apostlagärningarna. Jag skapade det när jag var ledare på Tonårsbibelskolan i Götabro – och där blev det en stor succé! Det var särskilt roligt att se hur ungdomarna lärde sig en massa om Bibeln bara genom att spela spelet och lista ut hur kortens egenskaper relaterar till hur personerna beskrivs i Nya Testamentet. Här kan du läsa mer och ta en titt på spelreglerna.

Peter Halldorf älskar idén med Apostlaspelet och ser fram emot när det släpps i höst, sa han till mig! 🙌 Han hade dock inte tid att spela det här på Torpkonferensen så frågan vilken långhårig kyrkohistorisk pingstvän som är bäst på att samla apostlar får avgöras vid ett senare tillfälle. 😉

Jag är tacksam till att få ha lyssnat på Halldorfs välbesökta seminarium ”Guds Israel?” på Torp om hur kristna ska tänka kring hur det bibliska Israel och den moderna staten Israel förhåller sig till varandra. Han förespråkade de bibliska profeternas linje att förena kärlek till det judiska folket med en villighet att kritisera Israels politiska ledarskap, och sa att omsorgen om de faderlösa, fattiga och främlingarna måste stå i centrum för både judisk och kristen etik. En kristen behöver både ta avstånd från antisemitism och ett enögt försvarande för allt den moderna staten Israel gör. Tack Gud för Peters röst och tjänst i denna fråga!

Det är fantastiskt att se hur många som vill spela Apostlaspelet och på Torpkonferensen har det varit en riktig succé bland både unga och gamla! 🎉 Det känns väldigt bra inför att det släpps i stor skala i höst av Argument förlag men jag inser också att jag behöver hjälp för att det ska bli en bra release. Så om du är intresserad av att arrangera spelkvällar och/eller visa upp spelet i församlingar med en gratis kortlek, eller sprida info om spelet på nätet, säg till mig! Självklart får du då även det färdigtryckta spelet gratis när det släpps i höst. Tusen tack! 💛

2 kommentarer

Vad tänker du?