Första inlägget

Välkommen! Jag kommer vara lyckligt datalös under sommaren, men sedan tänkte jag skriva texter här som handlar om föreningen mellan det karismatiska och det anabaptistiska… jag vill återuppliva hela pingsten, inte bara Apg 2:4 utan också Apg 2:44, en pingst som innebär både andedop och egendomsgemenskap. Läs mer om det här. Titta in igen i augusti!

MVH Micael

5 kommentarer

 1. Okej…Micael,

  Du rivstartar !

  Det kan ju vara lovande. Då har du hela sommaren på dig att renodla ursprunget vad Pingsten beträffar.
  Du vet väl, att den FÖRSTA pingsten var vid Sinai …2Mos. 19…då hela berget höljdes i rök som röken från en smältugn och starka basunljud dånade…! I Apg. 2 ser du den ”snällare” varianten av elddopet.

  Man måste berätta början på storyn för att få trovärdighet…inte bara återge vad som hände ‘på slutet’… Fast du kommer säkert att överraska ! Var välsignad !! 🙂

  Gilla

  1. Det är sant att Pingsten firades till minne av när Mose tog emot Lagen, och att Guds Ande var närvarande som en eld vid båda tillfällena (viket Han även var i den brinnande busken, vid ökenfärden, med Elia på Karmel etc.) Det är ett perspektiv jag kan komma att ta upp framöver, tack för tipset. Dock får man inte glömma att det är skillnad på Lagens och Andens förbund. När Lagen kom dog 3000 människor (2 Mos 32:28), när Anden kom frälstes 3000 människor (Apg 2:41).

   ”Redan dödens ämbete, som med bokstäver var inristat på stenar, framträdde i sådan härlighet att Israels barn inte kunde se på Moses ansikte för dess strålglans, fast den glansen bleknade. Hur mycket större härlighet skall då inte Andens ämbete ha?” (2 Kor 3:7-8)

   ”De tjänar i den helgedom som är en skuggbild av den himmelska helgedomen, enligt den föreskrift som Mose fick när han skulle bygga tabernaklet. Gud sade: ‘Se till att du gör allt efter den förebild som du fick se på berget.’ Men nu har Kristus ett högre prästämbete, liksom det förbund han är medlare för är bättre, eftersom det är stadfäst med bättre löften. Ty om det första förbundet hade varit utan brist skulle det inte behövas plats för ett andra.” (Hebr 8:5-7)
   GVD!

   Gilla

 2. Ja, vi har möjlighet att gå från härlighet till härlighet,…om vi håller Jesu bud…(1Joh.3-6)
  Jesus kom inte för att upphäva lagen (Guds undervisning) utan för att fullborda/uppfylla) Matt. 5:17.

  Bless / e.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s