Kristna som dödar kristna

Dagen uppmärksammar att Herrens Motståndarmé (LRA) i Uganda har dödat sju kristna genom inget mindre än korsfästelse. För oinvigda kan det tyckas som simpel förföljelse av kristna som okristna genomför, men så är inte fallet. LRA är en kristen terrororganisation som vill upprätta tusenårsriket Uppenbarelseboken talar om där tio Guds bud ska råda. Jag skrev om dem för någon månad sen här. Visst är det inte rumsren kristendom, den är som Dagen skriver i artikeln uppblandad med traditionell afrikansk religion och trolldom, men man kan inte förneka att detta är kristna som dödar kristna. Låt oss be för dem och deras offer, låt oss be att Gud skapar fred i Uganda.

7 kommentarer

 1. herregud de är ju värre än muslimska fanatiker som vill upprätta shariarike och dödar vanliga muslimer i sin ”kamp”

  Gilla

 2. Det är inte bara ”Herrens motståndsarme ” som har en ”lustig” bibelsyn. Citat” När Bosättare och sionistiska kristna arbeta tillsammans det oheliga mellan religiösa judiska bosättarna på Västbanken och evangeliska kristna sionister fortsätter att väcka roliga historier. ”Ta emot tiotals miljoner dollar årligen från kristna predikanter och involvera dessa mot politiska initiativ är en bra handling. Men att utsätta våra barn, Gud förbjude, att deras läror? Det finns en gräns” Som ni förstår så är inte de Palestinska kristna så entusiastiska till dessa läror. Skillnaden är att kristna i frikyrkorna inte reagerar över dessa tokigheter.

  Läs ”Come and see” the Christian Webbsite from Nazareth.
  http://www.comeandsee.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1015

  Gilla

 3. Jag uttryckte mej lite okart hoppas detta förstås bättre
  Det är inte bara ”Herrens motståndsarme ” som har en ”lustig” bibelsyn. När israeliska bosättare och sionistiska kristna arbeta tillsammans i en ohelig allians mellan religiösa judiska bosättarna på Västbanken och evangeliska kristna sionister blir det absurt.

  Som ni förstår så är inte de Palestinska kristna så entusiastiska till dessa läror. Skillnaden är att kristna i svenska frikyrkorna inte reagerar över dessa tokigheter.

  Läs ”Come and see” the Christian Webbsite from Nazareth.
  http://www.comeandsee.com/modules.php?name=News&file=articl

  Gilla

 4. Att kalla LRA för kristna har jag mycket svårt för, om man ska kalla LRA för kristna så måste du nog göra det om Mormonerna, Jehovasvittnen ex ex.
  Så för jag tycker att de inte ska kalas kristna, efter som de inte tror som vad ryms under ordet kristen.

  Gilla

 5. Jag har lyssnat till ett flertal berättelser från kristna i Uganda och deras uppfattning är att denna armé och dess ledare har blandat ockultism, anemism och bitar av totalt tokiga tolkningar av bibeln. De kan enligt dem på intet sätt kallas för kristna.
  Lyssnade igår i två timmar till en ugandisk kvinna som berättade om våldtäkter, uppskurna magar, urskkurna tungor och hur de skar upp munnen på de kvinnor som inte ställde upp på samlag. Barn dödades och hundar bussades på flyende kvinnor.

  Gilla

 6. Jag håller med er om att deras religion är uppblandad med massa ockult jox, men min poäng är att det är inte rumsrena animister som förföljer kristna, vilket en snabb överblick av Dagen-artikeln kan få en att tro. De kallar sig för kristna även om de använde vodoo-dockor, och de rättfärdiggör sina handlingar med lösryckta GT-citat, även om de läser ur andra skrifter ibland (koranen t ex).

  Att deras handlingar är okristna tycker jag är ganska uppenbart. Som sagt: Be för deras offer, och be särskilt för dem själva.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s