Bra kristna bloggar: EFK UNG

EFK UNGs ”Kontorets blogg” är en sida där några av ledarna för EFK:s barn- och ungdomsorganisation skriver om smått och gott. Vittnesbörd om vad som händer inom organisationen, om olika aktiviteter, StepOut, Frizon etc. blandas med andliga reflektioner, böner och försvarstal. Ämnena sträcker sig från bön, rättvisa, lidande och efterföljelse till miljö, tillbedjan, socialt ansvar och mission. Texterna är ofta riktigt genomtänkta, aktuella och utmanande.

Bloggen uppmärksammades ganska mycket inom den kristna cyberrymden i och med att Siewert Öholm skrev en artikel där han kritiserade att EFK UNGs ledare i sin tur kritiserade KD:s stöd för svensk vapenexport. Öholm skriver dels att kristen pacifism är en irrlära med rötterna i hippierörelsen, dels att det är skamligt av ledarna i en ungdomsorganisation stå för något som resten av medlemmarna inte håller med om, pacifismen EFK UNG-kontoret förespråkar är något som bara finns inom deras kontors väggar, men inte ute bland ungdomarna i församlingarna, menar Öholm. EFK UNG-kontorets svar på artikeln är skulle jag säga historiskt, i vart fall i den meningen mycket känt och läst inom den frikyrkliga bloggosfären. Bloggposten fick svar från 14 olika kommentatorer. Samtliga stödde kontoret i frågan. Något som erinrade om att Siewert förmodligen har fel.

Bloggen har så länge jag läst den bjudit på träffsäkra texter och intressanta tips. Jag är oerhört glad över att det finns en kyrklig ungdomsorganisation som drivs av urkyrkliga ideal, och det är denna blogg som ibland fått mig att nästan ångra att jag gick över från EFK till Pingst. Det bör dock tilläggas att min ”konvertering” inte berodde på att jag ogillar EFK utan att jag gillar Pingst, och att jag egentligen känner mig ganska flytande mellan samfunden. Jag hoppas och ber att jag ska och andra pingstvänner ska kunna påverka Pingst ung till att skaffa en ledarblogg som är lika radikal, oberoende, Gudstörstig och inspirerande som EFK UNG.

4 kommentarer

  1. same shit different name… efk är en del av pingstväckelsen precis som pingströrelsen är det.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s