Test: Do you want to live for Jesus?

Jag har ångrat mig. Hur mycket skolarbete jag än har ska jag inte skära ner på HP. Har jag tid att kolla mailen har jag tid att blogga – men om blogginläggen de närmaste veckorna är kortare/plagierade så vet ni varför.

Här är en underbar quiz från Jesus Army (mitt bidrag till de kryssfrågor som blitt populära i de kristna bloggosfären på senare tid, inte minst på bloggar som Kristen Underjord och Stigen):

Let’s get real. If you want to live for Jesus it’s going to be tough. Thankfully, God is willing to train anyone who committed to being a disciple. So how are you doing so far? Are you walking as Jesus walked? (1 John 2:6)

1 Do you get angry at injustice?

2 Are you willing to serve people (and let them serve you)?

3 Are you willing for your agenda to be changed by God?

4 Have you ever been tired because you are putting other people first?

5 Have you called others to join you in following God?

6 Have you fasted (gone without food) to spend time with God?

7 Have you or would you leave your job for God?

8 Have you ever upset your family in order to follow God?

9 Have you refused opportunities to ”go up in the world”? (eg having a better job, house, car)

10 Have you forgiven everyone who has abused you verbally or physically?

11 Do you share everything you have with others?

12 Would you be prepared to die because you love your enemies?

13 Do you love God more than anything else?

2 kommentarer

  1. Utmanande frågor. Jag gjorde testet. Hade dock kanske önskat att se ett ”växa vidare” allternativ. Typ på fråga 13. Älskar jag Gud mer än något annat? Jag undrar vilken kristen som inte behöver växa där. Samtidigt så finns det många kristna som verkligen älskar Gud och jag kan ärligt säga att jag älskar Gud men att det samtidigt finns mycket som försöker stjäla min uppmärksamhet och som gör idag också gör det, saker som Gud behöver hjälpa mig att ta bort. 12 var också riktigt utmanande.

    Gott så.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s