Ett anabaptistiskt nätverk av relationer

Logga för brittiska Anabaptist NetworkNätverket Anabaptist som jag är med i träffades igår i Johanneskyrkan i Linköping (här är lite info om vad anabaptism är). Vi skulle diskutera hur nätverket, som funnits i drygt ett år nu, ska utformas. Alla var överens om att den viktigaste grundstenen i nätverket var mötena IRL mellan bröder och systrar. Ett nätverk bygger på relationer.

Tills vidare är nätverket en lös sammanslutning som anordnar träffar – nästa kommer vara i Örebro i höst – med inga andra tentakler utåt än bloggar som denna, i synnerhet Barnabasbloggen som måste vara den blogg i Sverige som skriver mest om anabaptismen (Jonas Melin som har den bloggen var en av initiativtagarna till nätverket). Det är för övrigt honom du ska maila om du vill vara med i nätverket.

Uppdatering: Jag glömde skriva att vi ägnade en hel del tid också åt att diskutera hur vi ska förhålla sig till det brittiska nätverkets Core Convictions, som finns att läsa här. De flesta uppfattade jag det som tyckte de var bra, även om vi kanske inte kommer anamma dem själva. Läs även Anton Fagerstedts reflektioner från helgen.

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s