Bra kristna bloggar: Kristen underjord

Kristen underjord var den första av bloggarna jag listat i min blogroll som jag upptäckte. Jag fick låna ”Jesus for President” av Shane Claiborne och Chris Haw och på första sidan hade någon stämplat ”Kristen underjord”, så jag kollade upp vilka det var. Fick senare reda på att min kompis hade fått boken från deras ”Virustält” på Frizon.

Underjorden skriver själva: ”Vi vill följa Jesus, fredsfursten från nasaret, genom att leva ickevåldsligt, ickeheirarkiskt och upptäckande. Vi vill peppa folk att göra det samma och tillsammans lista ut hur det kan gå till…” Texter om allt skilda ämnen, alla vas fokus är att följa Jesus, inte Världen. I Babylons skugga vill man peka på det Himmelska Jerusalem där orättvisor, krig och lidande är borta.

Bloggens egentliga namn är ”Kristen underjord på nätet”, man betonar att det man driver är något större än en hemsida – det viktiga är de mänskliga kontakterna IRL (inte minst på Frizon). Sidan har ett gäng material och resurser att ladda ner eller beställa, och är därmed en god portal för gräsrotsarbete var man än befinner sig för Guds Rike. Mycket värd ett besök!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s