Be för hela pingsten

Det är Pingst! Över hela jorden samlas miljarder troende för att fira Andens högtid, minnas miraklet i Jerusalem och be för att Gud gör samma sak på nytt med oss här och nu. Det är precis ett år sedan jag startade den här bloggen, och min vision om en hel Pingst, inte en delad, brinner lika starkt. En del läser Apg 2 och ser bara att de kristna sålde allt de ägde, levde i egendomsgemenskap och utraderade klyftan mellan rika och fattiga. Andra läser precis samma text och ser bara att de kristna talade i tungor, bad för sjuka och lät Gud göra under och tecken genom dem. Men en sann apostolisk kyrka måste innehålla både och!

Be under denna Pingst att kristna över hela jorden tar tillbaka den urkristna egendomsgemenskapen. I denna tidsålder när skillnaden mellan rika och fattiga är större än den någonsin varit under hela världshistorien, be att vi lär oss dela lika på de resurser Gud gett oss. Be att det blir lika för alla (2 Kor 8:15), att de rika nöjer sig med mat och kläder (1 Tim 6:8) och de fattiga därmed inte lider någon nöd (Apg 4:34).

Be under denna Pingst att kristna över hela jorden tar emot den Helige Andes kraft ännu mer. I denna tidsålder när ateismen och sekulariseringen alltmer breder ut sig, be att Anden döper och ger sina gåvor till var och en så att de kan visa på att Jesus lever och att Han är god. Be att de sjuka ska bli helade (Jak 5:15), att de besatta ska bli befriade (Mark 16:17) och att Gud visar sin närvaro och sin makt genom många under och tecken (Apg 4:30).

Och be under denna Pingst att kristna över hela jorden smider om sina svärd till plogbillar. I denna tidsålder när krigens vapen kan utradera hela planeten och när miljontals lever i skräck, be att Gud hjälper oss att aktivt skapar fred och utrota krig. Be för fred för alla människor (Apg 2:14), att vi älskar våra fiender (Matt 5:44) och endast strider mot djävulen, inte mot kött och blod (Ef 6:12).

Men framför allt, be att detta sker samtidigt, i kombination med varandra och med samma tydliga mål: att förhärliga Gud. Be att alla samfund i hela Kristi kropp blir en sann Pingstkyrka, som likt den ursprungliga Pingströrelsen förenade dessa tre Pingstens element (trots att den sedan kommit att förknippas mer med karismatiken än den ekonomiska utjämningen och pacifismen). Be för en ny väckelse där Anden leder oss i Gudskärleken, broderskärleken och fiendekärleken. Amen.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s