Sätt press på Nintendo

Risken med en egen hemsida för lobbande för rättvis elektronik är att det blir mindre integrering mellan andlighet/karismatik och aktivism för fred och rättvisa här på Hela Pingsten, vilket är bloggens syfte. Jag ger därför en liten inblick i vad vi håller på med på Rättvis elektronik just nu.

Vi har nyligen deltagit i en nästan världsberömd facebookkampanj mot elektronikföretaget Intel och uppmanat dem till att stödja den amerikanska lagen H.R. 4128 som ska stoppa handeln med konfliktmineraler, dvs. mineraler som finansierar konflikten i DR Kongo. Nu har vi vänt oss mot Nintendo. Det är också ett marknadsledande företag som handlar med bärbara elektroniska produkter där det är mycket troligt att konfliktmineraler finns med. Genom att visa Nintendo att många är medvetna om det lidande den hänsynslösa exploateringen av konfliktmineraler leder till och inte vill acceptera det kan vi få dem att stödja H.R. 4128.

Här kan du delta i facebook kampanjen Tryck på gilla-knappen längst upp på sidan och skriv ditt meddelande till Nintendo, här nedan finns ett förslag från kampanjen enough:

Nintendo, stop playing games with peoples’ lives. Getting the conflict minerals out of your supply chain will only cost a penny per product. Why have you done nothing? Sign this public letter of support for tough conflict minerals legislation. Read the letter –http://bit.ly/aKDSeU

Glöm inte att det också går att maila Nintendo direkt om du inte vill gå omvägen via facebook.

Kampanjen enough har lagt upp mer information på facebook, jag hoppas den går att läsa även om man inte är inloggad. Vill du veta mer om konfliktmineral, elektronikindustrin och hur de påverkar människors liv har vi mycket information på Rättvis elektronik och länkar till ännu mer.

Som före detta Nintendospelare är det med ljuv frid jag engagerar mig i detta. Det är samma känsla som jag får när jag ser att pennan jag fått från Diakonia är ”made from recycled game consoles”. Skadan blir åtgärdad. Be att Nintendo hör våra krav och att de kommer erbjuda inte bara konfliktfria produkter utan även produkter producerade under bra arbetsvillkor.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s