Hur har man mage att sända kristna till Irak mot deras vilja?

Prisa Gud för Dagens underbara initiativ om att anordna ett upprop mot utvisningar av kristna till Irak! Kyrkorna i Sverige har länge protesterat mot detta, men efter söndagens massaker i en kyrka i Bagdad och al-Qaidas uttalande om att samtliga kristna är legitima mål är det än mer uppenbart att en tvångsutvisning av kristna till Irak med väldigt stor sannolikhet innebär lidande, förföljelse eller till och med död.

Därför skriker Dagen ”Nu räcker det!” och uppmanar de kristna irakiernas svenska bröder och systrar att höja sina röster för att Migrationsverket ska komma till sans. Deras princip om individuell prövning är i grunden god men bör inte betecknas ha ett högre värde än konsekvenserna den leder till. Principen om individuell prövning är främst till för att man inte ska kunna utvisa en hel folkgrupp oberoende av individernas olika behov av skydd i Sverige, t.ex. ska man inte kunna utvisa romer bara för att de är romer (något Migrationsverket för övrigt gjorde för några månader sen). Det är en annan sak gällande att behålla folk av en viss folkgrupp om man vet att den folkgruppen förföljs i hemlandet, något som alltså är väldigt uppenbart när det gäller kristna i Irak. Hur klarar man ens av att skicka iväg någon som man vet kommer drabbas av ett liv i rädsla och lidande?

Skriv på uppropet här och fortsätt be för de kristna i Irak. Be också för att terrorattacken inte ska leda till ökad islamofobi bland kristna irakier och att sekulära svenskar inte ska tolka vårt engagemang för kristna irakier som att vi anser att de har större värde än andra förföljda folkgrupper – det bygger främst (i vart fall för min del) på det faktum att väldigt få uppmärksammar deras situation (Dagen lyckades hitta endast två (2) ledare i ickekristna tidningar som behandlade terrorattacken).

Dagenartiklar om situationen för kristna irakier: ”Snälla, skicka inte hem de kristna till Irak”, Fader Adris berättar om skräckscenerna i kyrkan, Offren hedras på mässa i Södertälje, Nu räcker det!, De måste få stanna! , Vi ställer oss bakom kravet, För asylsökande irakier intet nytt, Nuri Kino: Här i Sverige jagas de av polis, Manifestation i Eskilstuna för kristna i Irak

3 kommentarer

 1. Hej!

  Sen när blev katoliker kristna?
  Katoliker dyrkar ju satan, eftersom katolicism är en villolära.
  Att säga att katoliker är kristna, är som att säga att Jehovas Vittnen och Mormoner är kristna. Eller hur.

  Mvh L.Svensson

  Gilla

  1. Hej Lennart! Jag håller absolut inte med dig om att katoliker ”dyrkar satan”, de dyrkar Herren och har alltid gjort det. Visst har de läror som jag inte håller med om, men det har trosrörelsen, ortodoxa kyrkor och lutheraner också, och medan Gud vill leda alla sina barn till sanningen har Han överseende med frågor som inte skadar det centrala i Evangeliet. Jag rekommenderar dig att lära känna några katoliker och ta reda på vad de tror, för det verkar som om du har en hel del fördomar om dem.

   I kärlek,
   Micael

   Gilla

 2. Håller med dig känns lite mysko bara media krävde förklaring och ansvar av den pastor som ville bränna koranen men när kristna massmördas i Irak är det tyst,tur att dagen tar upp det.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s