Vi bad att utvisningen av kristna irakier skulle stoppas, och Gud hörde vår bön

När jag åkte till min husgrupp i tisdags fick jag ett sms från en aktivistkompis som tipsade om ett initiativ av Aktion mot Deportation. Ett gäng aktivister skulle träffas utanför Förvaret i Märsta för att anordna demonstration mot utvisningen av irakier som skulle ske på onsdagsmorgonen – och även försöka ”stoppa skiten”.

Eftersom det nu är Kyrkornas globala vecka hade vi ett Bibelstudium om globala frågor på husgruppen. Vi läste 5 Mos 15, Jes 58, Matt 25 och 2 kor 8 tillsammans. Avslutningsvis nämnde jag aktionen som skulle ske i Märsta. Sedan bad vi för olika böneämnen, bland annat att irakierna inte skulle utvisas. Det var inte en särskilt lång bön, men den var uppriktig, även om jag inte förväntade mig få se något resultat. Och varför gjorde jag inte det egentligen? Man ska alltid förvänta sig resultat av bön, annars är det ingen mening med att be. Gud svarar ja på alla böner som sker i tro och som är enligt Hans vilja (Jak 1:5-6, 5:15; 1 Joh 5:14). Alla. Ändå blev jag förvånad när en syster i bönegruppen sms:ade när jag kommit hem att deportationen ställts in pga order från Europadomstolen.

Sluta aldrig be. Ni som ber varje dag för en ny väckelse i Sverige, ge inte upp. Vi vet att en sådan är Guds vilja. Om Gud vill att ett visst specifikt flygplan ska stanna eller åka kan vara svårt att veta, beroende vad för planer Gud har för dem som sitter på det. Men att Gud vill sända en väckelse större än den på Azusa street till Sverige, det vet vi. Ta in de välciterade orden och gör dem till ett med din själ: ”Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.” (Matt 7:7-8)

Fler Dagenartiklar om kristna irakier: Vad händer med irakierna nu?, Ge inte upp, Svenska myndigheter vill splittra deras familj, ”Vi har inte möjlighet att ingripa i enskilda ärenden”

En kommentar

  1. Härligt, jag hoppas innerligt och ber att dessa brödrar och systrar inte ska sändas iväg och att europa domstolen hjälper.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s