Profetisk evangelisation med Todd White

Todd White är en stor inspiratör för västvärldens frikyrklighet när det gäller att ta ut kyrkan på gatan. I ovanstående klipp bedriver han profetisk evangelisation, eller som han säger, han läser folks post. Han går fram till två killar och berättar han ser ”musik” hos den ene, han frågar om han spelar gitarr och skriver musik. Killen svarar ja. Todd säger att han just nu har några låtar som han verkligen vill ge ut, fyra-fem stycken. Killarna ser på varandra, förstummade. Därefter säger Todd att han ser att killens jobb handlar om datorer och att spela in saker. Det är precis vad han pysslar med. 

Todd vänder sig till den andre killen och frågar om han har ont i högra axeln. Han skrattar och svarar ja. Todd reser sig upp och ska be för det och frågar om det är på grund av en tackling han fick när han spelade fotboll. Killen svarar ja. Han frågar om han skadade knät samtidigt. Killen svarar att han inte skadade det då utan för en månad sen, men det gör fortfarande ont. ”Är det vänster knä?” frågar Todd. ”Ja!” svarar killen och skrattar. Därefter ber beordrar Todd killens axel och knä att bli hela i Jesu Namn. Killen känner hetta i armen och säger att all smärta är borta, och knät klickar inte längre och inte heller där känner han smärta.

Det är viktigt att poängtera att Todd inte profeterar 100 %, han frågar den musikaliske killen om han har ont i ryggen och om han har gått till en kiropraktor, och killen svarar nej. (Det är också möjligt att de har klippt bort fler sådana felaktiga utlåtanden). Det är dock intressant att se hur Todd inte ger sig utan några minuter senare fortfarande menar att det är något problem med hans rygg. De mäter hans ben med varandra och ett av dem är lite kortare än det andra, vilket gör att ryggen kommer lite snett. Todd frågar ”Vill du se ditt ben växa ut?” Han säger åt benet att göra det i Jesu Namn och då gör det det.

Sen frågar Todd samma kille om han har problem med handleden, vilket han har. Todd ska precis be för det när han säger ”Du brukar inte få huvudvärk, eller?” Jo. ”Inga allergier?” Jo. Todd jämrar sig lite, uppmanar handleden att bli bra och säger sen ”du borde bli varm där nu.” Killen säger att det är precis det han blir, och att smärtan är borta. Sen ber Todd att huvudvärken och allergierna ska krossas i Jesu Namn. Plötsligt säger han ”Claritin.” Killen spärrar upp ögonen. ”Va?” ”Tar du Claritin?” frågar Todd. Nu blir killen riktigt överumplad och svär. Todd skrattar och tackar Gud för att han inte ska behöva ta någon mer  Claritin. När han bett klart frågar han killen om det kittlar i huvudet där han brukar ha huvudvärk. Killen svarar ja.

Därefter profeterar Todd lite om killens barnom, ber om ursäkt å kyrkans vägnar för det hyckleri den här killen sett hos henne, berättar kort om frälsningen och Jesu död på korset och ber frälsningsbönen tillsammans med de här två killarna.

Folk blir mycket mer öppna för Evangeliet när de inser att Gud har koll på vad de heter, var de bor, var de har ont, hur deras uppväxt har varit etc., och att Han uppenbarar det för många av sina barn, de kristna. Jag har nyligen läst en bok som heter Prophetic Evangelism av Mark Stibbe som betonar att vi behöver mycket mer av detta (den innehåller också ca 30-40 exempel på när Stibbe och hans kompisar praktiserar profetisk evangelisation, några av de vittnesbörden lär dyka upp här på bloggen inom kort). Pannkakskyrkan vill satsa mer på detta, på konferensen vi hade för en månad sen anordnade vi en liten skattjakt, en modern form av profetisk evangelisation som blivit ganska populär hos framför allt ungdomar. Be för mer profetisk evangelisation på Sveriges gator.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s