Exempel på när Jesus verkar idag

Jag tror att alla har innerst inne en hunger efter Gud och en längtan efter att få möta Honom och Hans undergörande kraft. Väckelsen i Alabama är ett gott exempel på hur Guds Ande får verka fritt samtidigt som man har en tydlig struktur och dokumenterar helanden noga. Visst finns det en tendens hos dem som möter Gud att bli lite vilda och engagerade, men att döma ut karismatiker som hysteriska är lika felaktigt som att hävda att sund karismatik ska vara tyst och stillasittande. Nedan är ett exempel på en god vän till mig som kan höra Guds röst och har upplevt flera mirakler utan att hoppa och skrika för det.

17 kommentarer

 1. Ang det första klippet.

  Måtte vi slippa detta amerikanska dravell i vårat land, dessa extas manifestationer verkar vara ett måste och det heliga verkar lika bortblåst som måstet i skriken och det märkliga beteenden.
  Dessa möten påminner väldigt mycket om BHs möten.

  Den Helige Ande som jag känner och som bibeln beskriver kan jag ej tänka mig trivas i detta SKRIK oväsen.

  Där Guds Ande utgjuts brukar förkrosselse och en lugn vördnad framträda inte uppäggande extasmanifestationer.

  Måtte Gud komma med en utgjutelse som inte skall framhäva människor och crazy beteenden utan enbart fästa våra ögon på honom som dog för oss.
  Undra vad kollekterna är i dessa möten och vars dom går.

  Jesus förbarma dig över oss och låt oss se vad som är viktigt för oss, låt oss släppa fokus på helande och manifestationer och mer jobba för att bli människofiskare mitt ute i en värld som behöver oss, Amen

  Gilla

  1. Käre Läsare, Bibelns mått på sanna profeter och den Helige Andes verk är att Jesus och endast Han blir upphöjd. Bay of the Holy Spirit är enligt allt jag sett (och jag har kollat på flera timmar från deras möten) väldigt, väldigt Jesuscentrerad, de delar aldrig ett vittnesbörd utan att ge ära åt Jesus. Som du märker i klippet ovan lägger de lika stor vikt på frälsning som helande, och tusentals har blivit kristna genom det som händer där.

   På vilken grund är tystnad beviset för att Anden verkar snarare än att Jesus upphöjs och blir ärad? När arken bars in i Jerusalem dansade David vilt omkring och leviterna spelade högt och folket sjöng psalmer till Gud. Bibeln uppmanar om och om igen till lovsång och ära till Gud. Anledningen till att folk är högljudda i videon är att de prisar och ärar Jesus.

   Bay of the Holy Spirit har heller inget med Benny Hinn att göra. Den väckelsen leder till uppbyggande av människorfiskare, eftersom tusentals blir frälsta. Bibeln separerar inte på helande och frälsning, Jesus helade tusentals. Vi kan ägna oss åt båda två.

   Gilla

 2. Jag vill inte verka som att jag pekar finger mot dig läsare men vad får dig att tro att Gud bara kan verka där det är tyst och lugnt? Det påståendet handlar kanske mer om din smak än om Guds smak.

  Psaltaren är full av tillrop och jubelrop, full av uppmaningar att med alla möjliga instrument förkunna Guds ära, att dansa inför honom och jubla inför honom. Var glada i HERREN och fröjda er, ni rättfärdiga, jubla, alla ni rättsinniga! (Ps 32:11) Jag vill vara glad och jubla i dig, jag vill lovsjunga ditt namn, du den Högste (Ps 9:3) David dansade av hela sin kraft inför Gud så att hans fru tyckte att han skämde ut sig.

  Det finns flera exempel på hur Guds folk i GT jublade och dansade. I NT läser vi att: då han närmade sig sluttningen av Oljeberget, började hela skaran av lärjungar i sin glädje prisa Gud med hög röst för alla de kraftgärningar som de hade sett. (Luk 19:37) Det låter verkligen inte som någon stillsam samling. Eller tänk den dag då DHA föll över lärjungarna i övre salen. Han for fram som en stormvind och det dånade. Inte heller så stillsamt.

  Jag tror nog att Gud kan verka både i det stilla och i det högljudda. Sen kan jag kanske tycka mindre om vissa sidor av amerikansk väckelsekristendoms uttryckssätt, men varför hänga upp sig på det? Låt oss istället be att Gud får göra det han vill.

  Gilla

 3. Detta är tyvärr ännu ett av många nya exempel på amerikansk showväckelse.

  Ja det har dykt upp många avarter efter Toronto blessingen.

  När Lakeland var som mest i ropet och folk åkte från Norden för att få ett möte med Gud(mycket märkligt att binda Gud till plattser och människor) fick vi (jag och min fru) en tanke att kolla på nätet.

  Det tog för min fru, som är en riktig Gudinna som jag har oerhörd andlig respekt för, ja en ängel nedsänkt på jorden, 1 minut att konstatera att detta är ej från Gud, vi kände båda två att en mycket obehaglig ande uppträdde där.

  Vi blev inte direkt förvånade när det ett par veckor kom fram att pastorn levt ett dubbelliv, hua.

  I Toronto så går man väl med varandra i koppel och leker Hund, ni som inte sett det skrämmande bilderna kan ju besöka bibelfocus och se själva.

  Min fru och jag kände liknande obehag inför det här som visas på bloggen, samma känsla av lögn och manipulation som med Benny Hinn.

  Det sitter säkert långa rader med rullstolsbundna där också som gång efter gång får åka hem och tänka , Nästa gång är det kanske min tur, hm

  Gilla

  1. Videon ovan visar flera fall av mirakulösa helanden, och det finns många fler exempel därifrån. När det är Jesus som endast blir upphöjd och ärad och när helandena förutom att de lindrar lidande leder till att människor blir frälsta, hur kan det vara något annat än den Helige Ande som verkar? Urskiljning är viktigt, men vi ska alltid urskilja efter Bibelns mått och vara försiktig med att säga att en annan ande än den Helige Ande verkar, för att häda Anden är en oförlåtlig synd. Bibelfokus är mycket dålig på urskilnjing då författarn dömer ut miljontals människor med koppling till Toronto för att några få började flippa ur och bete sig som djur. För övrigt har Bay of the Holy Spirit väldigt vag koppling till Toronto och måste ses som fristående.

   Gilla

 4. Andreas

  Det finns filmer på bibelfocus.se i bibelstudiet ”det stora avfallet” från toronto där folk går med ett koppel i hand och i andra sidan kopplet går en människa på alla fyra och skäller som en hund, fråga, är detta från Gud?

  Där sker tydligen under och mirakel, hur sammanfattar vi detta.
  Jo, antingen är allting bara bluff, eller så sker det under i en annan andes namn.

  Där visas också väldigt mycket annat som bör få oss alla och längta till en biblisk förankrad undervisning och leverne.

  På tal om den första pingsten, inte ens då kan jag läsa i min bibel att en enda människa föll av Guds Ande.

  Vi måste tillbaks till den rena källan, där församlingen ramlar ner mitt i hemmet istället för någon megastadion eller megakyrka.

  Det är viktigare att vi vinner våra grannar än att vi suktar efter jättekolosalväckelser som skall pågå en viss tid för att sedan åka vidare till någon annan stad.

  Gilla

  1. Jag rekommenderar dig att gå in på min bloggpost ”Torontoprofet kommer till Sverige” som jag publicerade för några veckor sen, där hittar du en kommentar om min syn på Toronto. Man kan INTE anse att de tusentals oförklarliga händelser (under) som förekom i Toronto var av en annan ande än den Helige Ande för att ett fåtal i slutet av förnyelsen började bete sig som djur. Har du inte tänkt på att det kan bero på rena mänskliga faktorer? Jag är övertygad om att ingen ande alls gjorde att de betedde sig så. Och OM de var demoniserade så säger det ingenting om att de miljontals som älskade Jesus och tar avstånd från det ocksulta som upplevde mirakler i Toronto inte fylldes av Guds Helige Ande.

   Människor föll i Matt 28, Joh 18, Apg 9 bland annat. Det har kristna gjort genom alla tider, alla väckelser har sett sådana fenomen. Man kan argumentera att Bibeln och ”de gamla, sanna väckelserna” (oftast i betydelsen de ickekarismatiska) bara ger exempel på när folk faller ”självmant”, men det är ett argument from silence då Bibeln inte säger att de föll självmant, att det i de tre fall jag nämnde rör sig om ickekristna tyder på att Anden får dem att falla. Jag har själv varit med om det, och jag älskar Jesus av hela mitt hjärta och tar bestämt avstånd från det ockulta. Men vissa kristna utmålar mig som ockult inte beroende på vad jag tror på, utan på att jag blir så överväldigad av Guds kärlek så att jag inte kan stå upp. Är DET Bibelns definition på falska profeter? Nej, Bibelns definition på falskaprofeter är att de predikar ett annat evanglium, inte upphöjer Jesus och har dålig frukt. Jag har skrivit mer om att falla i Anden på https://helapingsten.wordpress.com/2011/02/12/andres-bisonni-knuffar-ingen/

   Jag håller helt och hållet med dig om att vi behöver en väckelse i hemmen och inte saker som ploppar upp i en stad och sedan dör ut för att kristna ska turnera vidare. Men det kommer inte att ske om vi tar avstånd från alla tillfällen då Guds Ande verkar. Min fråga till dig är om du flödar i Andens gåvor, om du ser mängder av under och tecken som apostlrana gjorde i den första kyrkan (Apg 2:43). Om du inte gör det har du ett lika stort problem som dem som har på tok för mycket fokus på tecken och under.

   Guds välsignelse,

   Micael

   Gilla

 5. Hej Micael

  Du ställer en del frågor till mig och mina svar är kanske inte så raka och självklara.

  Men till att börje så har jag inte sett klippet med Hans än, kanske ser jag det sen.

  På din fråga om jag flödar i Andens gåvor och ser under och tecken i mitt liv så är svaret inte så lätt att bara svara ja eller nej.

  Jag har en stor familj där alla är bevarade i tron och framförallt mina två tonåringar lever ett härligt liv med engagemang i många hänseenden till att föra ut budskapet, man längtar till bibelskolan och undervisningen där, men framförallt glädje i vardagen över att få vara ett Guds barn.

  Ja hela familjelivet och uppfostran har varit att låta Jesus komma in i djupet på våra liv, helt enkelt att låta det kristna budskapet bli ett med livet och vardagen.

  Att se att detta är ett BESLUT som inte beror på känslor upplevelser
  eller andra faktorer.

  Tyvärr har jag sett alldeles för mycket av familjer som splittrats i sin tro på Gud trotts att man åkt på så många fantastiska konferenser Sverige runt, och ständigt ordnat liknande på hemmaplan.

  Jag kan nog som ett exempel säga att jag vet ca 7 familjer som helt eller delvis flyttade till Uppsala i slutet på 80-talet och jag kan säga att det inte är många kvar på vägen där.

  Ja, vi ser små under och tecken i våra liv som vi naturligtvis kan tillägna Gud, men som jag deffenitivt inte skulle lägga ut på you tube som nåt sorts bevis för Guds existens eller liknande.

  Ett kort vittnes börd ang min morfar som levde ett liv totalt för herren, bönen och bibelläsningen var A&O sa intet ett ont ord om en människa någonsin, hade änglabesök på vedbacken.
  Ja det finns så många superlativer att skriva om hans kristna liv och leverne.
  Det tråkiga var att han var sjuk till kroppen(muskelsjukdom, började med käpp i tidig ålder som övergick ganska snabbt till rullstol)) nästan hela sitt liv, dock sa han inte ett enda negativt ord om sin frälsare ang att han aldrig blev helad. Tro inte att det inte fanns tro för helande hos han, han levde ständigt i vissheten att han en dag skulle bki frisk, åtminstonde när han skulle möta sin frälsare i skyn, och så blev det, somnade in stilla i sin sjukdom.

  När man då ser dessa program där Gud helar till höger och vänster och man ser att det offta spårar ut i avarter och splittringar, handlar om stora pengar och dom under som sker är ytterst tveksamma och svåra att säkert konstatera, sen lever ofta inte predikanterna som dom lär.
  Det enda under du och jag säkert kan konstatera är det som sker i våra egna liv och för dem behöver jag ej se eller åka till liknande platser.

  Det enda under jag hoppas på är att våra liv som vi lever skall visa på att vi har något som våra grannar, skol och arbetskamrater vill ha.

  Detta har skett bland våra barns kompisar som har smittats av deras liv och upptäckter i bibeln.
  Dom icke kristna kompisarna är flera som velat följa med och även tagit beslut om att man vill leva för Jesus.

  Detta tycker jag är det absolut största under som kan ske och som ger eko i deras familjers liv(alltså dom tidigare ofrälstas familjer).

  Detta med under har fått aldeles för stort fokus i den kristna kampen för människors frälsning och tyvärr som jag upplever det kopplats alldeles för mycket till stora pengar, tveksamma manifestationer och tveksamma resultat men framför allt uteblivande av dessa stora under på hemmaplan.
  Någonstans har det gått fel, skall det måsta ske i mega kyrkor, på stora stadion där man bygger upp en suggestiv stämning med jättekörer och en exstatisk masshysteri.

  Ser du något av detta i bibeln, nä undren skedde i vardagen i dom små tillfällena ibland i dom lite större.

  När jag går emot detta menar jag förståss inte att man inte får vara glad och glädja sig när man kommer samman, det behöver inte vara knäpptyst och stilla men nästa steg behöver inte vara SHOWBITZ.

  Herre förbarma dig över oss.

  Gilla

  1. Tack så mycket för ditt vittnesbörd! Jag håller med dig helt och hållet om att Andens gåvor måste verka i vardagen och i hemmen. Det var också Simon Ådahls centrala budskap: Gud vill ha en ansiktslös väckelse som gestaltas i hemmen och på ICA och McDonalds.

   Jag är dock lite orolig för hur lätt du drar stora delar av den karismatiska rörelsen över en kam. Det finns 600 miljoner karismatiker i världen, de som håller på med masshysteri, pengabegär och omoral kan omöjligen representera denna enorma mängd människor. Jag tror många gör felet att tro att karismatik nödvändigtvis alltid ser ut som den gör i trosrörelsen om man drar den till sin spets. Men trosrörelsen med Benny Hinn och c:o är en spillra av den karismatiska rörelsen.

   Utifrån det jag sett är Bay of The Holjy Spirit ett föredöme för hur en väckelse ska se ut, precis som jag också anser utifrån det du skriver att din morfar är ett sant föredöme för ett kristet liv.

   Gud välsigne dig

   Gilla

 6. Läsare: Jag pratade inte om torontovälsignelsen som jag inte har någon som helst koll på. Jag bemötte bara det du sa om att den enda reaktionen på Gud var vördnadsfull tystnad och menade att Bibeln målar upp en annan bild än den du gjorde.

  Angående fallandet så är det ett dokumenterat fenomen inom flera historiska väckelser, Wales, Kväkarröelsen, The Great Awakening med Jonathan Edwards osv.

  Gilla

 7. Jag drar inte hela den karismatiska rörelsen över en kam, men stora delar och framför allt ledarna bakom.

  Däremot är jag possitiv till den längtan som finns hos dom karismatiska människorna för att uppleva mer av Gud, ibland känns det bara som att dom söker på fel ställe och forum.

  Känns som att vikten av egna möten blir viktigare än att möta våra medmänniskor.

  Jag har själv flängt runt och tyckt dessa fantastiska stämmningshöjare varit SÅ BRA.
  Men resultaten både vad gäller mig själv och många av mona vänner har jag så här i efterhand kunnat sumera som tvivelaktiga.

  Inte förän jag lämnat detta dike och gått in i en djupare relation har jag sett resultat.

  I den relationen har en större tanke på Sabbaten fått plats, djupare syn på HELA bibeln och kärleken till Israel ökat.
  Med det har också välsingnelserna kommit

  Ha en fortsatt bra helg Micael, vi är nog inte så långt från varann ändå, kanske

  Fridfull helg

  Gilla

 8. Andreas säger
  ”Angående fallandet så är det ett dokumenterat fenomen inom flera historiska väckelser”

  Dock inte i bibeln dokumenterat, och den är fortfarande min fyrbåk på livets vandring.

  Fortsatt trevlig helg på dig också, nu väntar familjestund med efterätten i fokus, kanske lite andlig spice också

  Gilla

 9. Micael

  Kom igen nu väntade bara att någon skulle komma med dessa, men inte av dig.

  Klassiska ställen där vi har direktmöten med mästaren/Gud själv, här ramlas det inte på grund av att Anden faller ner.

  Inte ens när Den Helige Ande föll på den första Pingsten så står det om att någon föll, trotts denna mäktiga utgjutelse och att marken skakade.

  När man efter uppståndelsen fick stå öga mot öga med mästaren och han ville visa sin mäktighet ja då skulle nog en envisning som jag också trilla dit 😉

  Likt Paulus skulle jag också ha drattat dit inför direktmötet med det allra heligaste och hans röst.

  Ett möte med tex Benny Hinn käns inte lika spännande och defenitivt inte som ett möte med Gud.

  BH var bara ett exempel, skulle kunna göra en lista som skulle bli väldigt lång

  Gilla

  1. Men då menar du alltså att när man möter Gud är det möjligt att man faller?

   Jag rekommenderar When the Spirit Comes With Power, en klassisk Vineyardbok av John White. Där ger han exempel på exempel när människor som varit starkt kritiska till sådana fenomen plötsligt finner sig själv falla på ett Andefyllt möte.

   Gilla

 10. Micael skrev
  Men då menar du alltså att när man möter Gud är det möjligt att man faller?

  På den svarar jag ja, absolut, i dessa fall står man öga mot öga med den Heligaste och marken man står på är helig mark uppfylld av Guds Ande, fri från satans andemakter.

  Att guds andemakter enbart flödar på dessa ”karismatiska” samlingar känns svårt att tro, offta verkar det som att motsatsen bevisas gång på gång.

  Dessutom verkar det som att man lägger stort krut att på ett mänskligt sätt skapa en så kallad Gudsandenärvaro.

  Jag vill inte dra detta i långbänk, har stor förståelse för din längtan och vilja att föra ut budskapet om vår frälsare.
  Vill dock varna att -allt är inte Gud som glimmar-.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s