Blindfödd helad på kenyanskt väckelsemöte

Jebiwot och mötesledaren dr. Owour

”Vi vet att Gud inte lyssnar till syndare, men om någon är gudfruktig och gör hans vilja, då lyssnar han till honom. Aldrig någonsin har man hört att någon har öppnat ögonen på en som var född blind. Om den mannen inte vore från Gud, kunde han ingenting göra.” (Joh 9:31-33)

Teresa Jebiwot föddes helt blind och saknade hornhinna, hon kunde inte ens se dagsljus utan hade levt hela sitt liv i konstant mörker.  Hon gick på Chepsigot Special School for the Blind i Kenya. 2010 besökte hon ett väckelsemöte som hölls i Kisumu, sydvästra Kenya (nära Viktoriasjön). När mötesledaren utropade att Jesus helar blinda ögon kunde hon plötsligt se.

Teresa undersöktes av ögonspecialisten dr. Agnes Maiyo på Itendirstriktets sjukhus. Maiyo hade undersökt Jebiwot tidigare och bekräftat att hon hade varit helt blind. Nu kunde hon konstatera att Jebiwot hade en hornhinna, något hon inte kunde förklara. Hon genomförde flera tester som bekräftade att Jebiwots syn var helt återställd, och hon behövde inte längre gå på blindskola.

Dr. Agnes Maiyo

Jebiwots helande blev känt i hela Chepsigot och i många områden runt omkring, och flera lärare på blindskolan samt medlemmar i Jebiwots församling kunde bekräfta att hon hade varit helt och hållet blind. Arrangörerna för väckelsemötet dokumenterade det hela och publicerade det i tidningen Repentence and Holiness Magazine, decembernumret 2010.

Jag säger bara en sak: Gud äger!

13 kommentarer

 1. Är det detta dokument jag skall lägga fram när jag vittnar för min granne/arbetskamrat ang. avdelningen Gud kan hela, och du behöver uppleva honom.

  Känns tyvärr så fattigt och svagt att ha som exempel, nä mindre fokus på helande och mer på att Jesus kan förvandla människors inre längtan.
  För sådana bevis har vi runt om oss och i våra församlingar hela tiden och som vi kan hänvisa till 😉

  Gilla

  1. Petrus använde den metoden i Apg 3. Jag berättade om detta för en okristen kille för en vecka sen och han sa att et var mycket intressant och tog efter det emot en bibel. Huvudsaken är att Gud grep in och handlade när han helade den här kvinnan, och Han har inte kallat oss till att vara tysta om Hans gärningar utan predika dem. Målet är människors frälsning och att de ska få evigt liv.

   Gilla

 2. Hmmm… varför hade gud gjort dem blinda från början?

  Ett barn kan väl inte förtjäna detta straff, ett barn kan inte vara varken gott eller ont… Pajjaser!

  Gilla

  1. Hej Gesus! Lärjungarna ställde faktiskt samma fråga till Jesus i Bibeln:

   När Jesus kom gående fick han se en man som var blind från födseln. Hans lärjungar frågade: ”Mästare, vem har syndat, han själv eller hans föräldrar, eftersom han föddes blind?” Jesus svarade: ”Det är varken han eller hans föräldrar som har syndat, utan detta har skett för att Guds gärningar skulle uppenbaras på honom. Så länge det är dag måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer, då ingen kan arbeta. När jag är i världen, är jag världens ljus.” När han hade sagt detta, spottade han på marken, gjorde en deg av saliven och strök den på den blindes ögon och sade till honom: ”Gå och tvätta dig i dammen Siloam.” – Ordet Siloam betyder ”utsänd”. – Då gick han dit och tvättade sig, och när han kom tillbaka kunde han se. (Johannes 9:1-7)

   Huvudsaken med fallet Teresa Jebiwot är inte vem som hade gjort vad för att hon föddes blind, utan Vem som gjorde vad för att hon skulle se – Jesus botade henne på ett mirakulöst sätt, precis som Han gjorde för tvåtusen år sedan (den här gången använde han dock inget spott, tur nog). Ovanstående helande är bekräftat av läkare och dokumenterat, det är en bekräftelse på att budskapet om evigt liv i Jesus är sant, som det står i Bibeln:

   Paulus och Barnabas stannade där en lång tid och talade frimodigt i Herren, som bekräftade sitt nåderika ord genom att låta tecken och under ske genom deras händer. (Apostlagärningarna 14:3).

   Gud välsigne dig!

   Micael

   Gilla

 3. Allvar, du/ni tror på riktigt på detta? Om det hänt, tror ni inte att det hade uppmärksammats lite mer?

  Med ett snabbt sök på Google hittar jag ingen Teresa Jebiwot, Agnes Maiyo eller ens Chepsigot Special School for the Blind i Kenya förutom från ditt inlägg som tar upp detta

  Du skriver att det finns dokumenterat, ja det vore väl illa annars, kan du komma med något ”bevis” på det..?

  Och sen, NEJ huvudsaken måste väl vara varför har hon tvingats att vara blind och lida i 20 år utan anledning (om nu gud fanns och styrde över det)

  GetReal

  Gilla

  1. Hej igen! Min erfarenhet är att helanden i regel aldrig uppmärksammas av sekulär media. Det är till exempel ingen hemlighet att alla helanden som katolska kyrkan erkänner måste vara vetenskapligt oförklarliga och noga undersökta av experter, jag har radat upp flera sådana fall här: https://helapingsten.wordpress.com/2011/01/03/medicinskt-verifierade-helanden/

   Att Teresa Jebiwot och Agnes Maiyo inte rör sig på nätet är iofs inte så konstigt eftersom de bor i ett u-land, att Chepsigot School for the Blind inte finns på nätet är inte heller särskilt konstigt med tanke på att blinda kenyaner inte surfar så mycket, däremot finns Itendistriktets sjukhus: http://www.ehealth.or.ke/facilities/facility.aspx?fas=14586. Men den dokumentation jag syftade på var den i tidningen jag länkat till ovan, där har man förutom Maiyo intervjuat ett dussintal olika personer som verifierar att Teresa var blind men nu kan hon se.

   Slutligen, att Gud ”styr” över llting och att allt som sker är en konsekvens av hans vilja är en obiblisk tanke. Petrus, en av lärjungarna, beskrev Jesus som ”han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom.” (Apostlagärningarna 10:38).

   Gud välsigne dig!

   Micael

   Gilla

 4. En sista kort kommentar från mig bara, jag har inget större intresse av att ”diskutera” med folk som tror på sånt här trams…

  Din dokumentation fanns alltså inte mer än det, patetiskt. (jag har en dokumentation här, http://weeklyworldnews.com/headlines/33756/alien-worms/ )

  Bara för att man är en skola för blinda så ska man inte finnas på internet för att blinda inte surfar. Det är samma sak som att säga att inga dagis och grundskolor ska finnas där för folk som inte kan läsa inte surfar/läser på nätet.

  Get a life ff
  G

  Gilla

 5. Profet Dr.owour kommer till Sverige Stockholm 23-25 September.Välkommen att vara i smörjelsen av den sista tidens väckelse, Jesus kommer snart och uppryckelsen är nära. Folkets Hus Årsta Centrum. Fredag, Lördag, Söndag. Skriv till email..minister.life@hotmail.com. Ronald.

  Gilla

  1. OBS.OBS.OBS… TIDEN ÄNDRAD…Profet Dr. Owour kommer till Sverige 30 sept September till 6 October… De har möten med början på Fredag 30 September kl 19: och Lördag kl 10 och 19 på Nordanstig kristna center NORDANSTIG… se deras kalender.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s