När Gud talar till människor idag

Dagen skriver om hur Gud kan tala genom drömmar, vilket är mycket sant, och som tillsammans med syner (”inre” och ”yttre”), Guds hörbara röst, tilltal i tankelivet samt Bibelord utgör de profetiska kommunikationsvägarna mellan Gud och människor. Det är jättebra att artiklarna betonar vikten av urskiljning och att pröva profetior. För er som vill veta mer om det profetiska rekommenderar jag Surprised by the Voice of God av Jack Deere.

En person som har en mycket stark profetisk gåva är Paul Cain. Deere är en god vän till honom, och i sin andra bok Surprised by the Power of the Spirit berättar Deere följande:

Edward och Jewell Lewsin besökte en konferens i Kansas City i juni 1992 där Paul Cain var en av talarna. Båda hade pensionerats och skulle nu flytta från Tustin i Kalifornien tillbaka Iowa där de kom ifrån, ganska sorgsna över att deras pensionering skulle innebära en förminskad tjänst för Gud. Jewell hade också en annan fråga som gnagde i tankarna, hon berättade för Deere att hon någon vecka innan konferensen bett till Gud att han skulle använda Paul Cain till att berätta om vad han ansåg om kvinnor som kyrkliga ledare, hon bad ”Jag vet att jag är för gammal för att göra tjänst längre, men jag vill fortfarande veta vad du anser om kvinnor i kyrklig tjänst (women in ministry)”. Hon bad också att om Gud ville tala till henne genom Pauls profetiska gåva så skulle han använda hennes flicknamn, Jewell Floyd.

En vecka senare, under konferensen, såg Paul ut mot församlingen efter sin predikan och sade: ”Det finns någon här som heter Edward. Du bor västerut och din hustru heter Jewell.” När Edward och Jewell reste sig såg Paul på henne och frågade ”Säger namnet Jewell Floyd dig något?” Hon började omedelbart gråta, överväldigad av Herrens allvetande. Paul började profetera över henne:

”Herren säger att han har kallat dig, det var äkta det som skedde där borta i Iowa. Herren kallade dig och hade sin hand över dig. Det är inte över förrän det är över! Och något kommer ske med Lisa [deras dotter]. Något sker med hela er familj! Era böner har blivit hörda. Och Lisa har redan fått ett möte med Herren inför den livsförändring som kommer drabba henne.

Låt mig berätta för er att ni är två av dem som jag talade om ikväll som kan få drömmar efter 60-årsåldern. Ni två kommer se Gud härlighet medan ni lever. Och jag vill att ni ska veta att det är inte över, varken för dig, Edward, eller för dig, Jewell.”

Så fortsatte han säga till Jewell: ”Du har smärta från nacken ända ner i slutet av ryggraden och i dina fötter och ben.” Jewell bekräftade att det stämde. Paul sade att Herren skulle hela henne den kvällen. Sedan såg han på Edward och sa: ”Jag ser en syn av din smärta jsut nu. Du har nästat slitit ut din axel, och din artros håller nästan på att ta livet av dig. Herren kommer hela din artros.” Sedan såg han på Jewell och sa: ”Jag upplever att du fyller år i juli. Herren helade just din man som en födelsedagspresent.”

Sex månader senare fick Jack Deere ett brev från Jewell. Hon skrev: ”Precis efter mötet på fredagskvällen med Paul Cain kände jag på min nacka, och jag visste att ett skapelseunder hade skett i nacken då hela muskelstrukturen hade förändrats. Efter detta mådde ag så bra och jag var helad från problemen jag haft i nacken ända ner i slutet av ryggraden. Det skulle uppta flera sidor att berätta vad läkaren hade diagnostiserat.”

Deere träffade paret hösten 1992 och konstaterade att de båda var friska och att de hade en ny passion för Herren, och särskilt Jewell hade en stor förtröstan på Honom.

Fler vittnesbörd från Paul Cains tjänst finns till exempel att läsa här, scrolla ner till sidan 16.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s