Rio+20 är ett fiasko – dags för civil olydnad

Om inte ett mirakel sker, vilket vi förstås ska be om, så blir Rio+20 ytterligare ett i raden urvattnade miljötoppmöten. Skulden ligger på de rika ländernas politiker som intensivt blockerar de lösningar som krävs för att uppnå hållbar utveckling. Utan att blinka utsätter de miljontals fattiga människor för livsfara, eftersom det framför allt är de fattiga som drabbas av global miljöförstöring.

Vi kan inte bara sitta och titta på när detta förfärliga förtryck pågår. Det är dags att kyrkan ryter ifrån och praktiserar civil olydnad för att få till en rejäl förändring. Vi ska inte vara rädda för att bryta mot lagen när det gäller att rädda fattiga människors liv. Om detta skriver jag idag på min engelska blogg.

7 kommentarer

 1. p.s håller helt med dig om civil olydnad, läser man kristna sajter och tidningar så blir man förvånad, fattiga ska vara ideal människor, ödmjuka och fina, medans dom rika och storföretagen kan lugnt fortsätta bete sig som grisar. Kanske är det någon form av victoriansk kristendom som är rädd för känslor vad vet jag eller kanske medelklass kristna tycker det är skönt när dom rika sitter på dom och utnytjar dom, vad vet jag, men jag tänker inte ta sånt trams och tycker inte fattiga i andra länder ska behöva göra det i heller.

  Gilla

  1. Hej Joakim! Nja, det vaga resultatet har knappast först och främst med ålder att göra utan snarare starka kommersiella intressen och tillväxtfokus hos politikerna, något som även kan drabba ungdomar. Men generellt brukar unga vara mer altruistiska och medvetna, det är nog sant.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s