Simon Ådahl: När Kling och Klang profeterade i baren

Simon Ådahl är en av de mest inspirerande människorna jag känner, det möte han höll i min församling för drygt ett år sedan förvandlade mitt liv. Han och flera andra i Gävle Pingst flödar i Andens gåvor på ett så starkt och konkret sätt som jag nästan inte trodde var möjligt i Sverige. Detta gäller inte minst det profetiska – jag var själv med om att Simon och hans gode vän och granne Örjan Armgren profeterade in i mitt liv och sa saker som de absolut inte kunde veta.

För en vecka sedan ledde Simon ett bönemöte på Pingströrelsens stora konferens Nyhemsveckan. Hela mötet finns filmat av TV Inter här, och jag har gjort ett utdrag ovan. Överlag är mitt intryck från Nyhem – i den mån jag följt den via nätet – att det var riktigt, riktigt bra i år. Det finns en ärlig och intensiv hunger efter väckelse, och därmed är det inte konstigt att man bjöd in Simon. För är det något han representerar så är det hunger efter väckelse. Och han är extremt tydlig med att de gåvor han eller någon annan har fått inte är förmer än vad resten av kyrkan har fått:

Nu ska ni peka på mig allihopa, peka på mig nu. Kristna brukar vara bra på att peka finger, så kom igen nu. Säg: ”Han har inget mer än oss! Vi är alla lika inför Herren!”

Där har ni det. Det finns inga andliga superstars.

Kan ni fatta att det trodde jag, och speciellt när jag var liten och besökte Nyhemsveckan – det var ju såna stora predikanter. ”Om bara han kommer till Sverige, den här stora predikanten, så blir det jätteväckelse.”

Vet du vad? Det är fel. Det är ni som är väckelsen. Ni är väckelsen, ni ska gå med den Helige Ande, ni har fått allting! Ni har fått allting i Jesus, ni har fått precis allting, så vad är det du klagar över? Ni har fått makt att stå emot ormar och skorpioner, att stå emot fiendens hela här, och ingenting ska skada er.

Efter denna kraftfulla intro berättar Simon i klippet ovan om när han och Örjan – eller Kling och Klang som de kallar sig – besökte en konferens i USA. På hotellet upplever Örjan att Gud vill att de ska gå till baren. När de kommer ner dit går Örjan fram till kvinnan bakom bardisken som enligt Simon är så sur att hon “ser ut som hon svalt tio citroner”.

Örjan säger “Ursäkta, jag går med Gud.” och Simon beskriver det som att han helst vill sjunka genom golvet. Så börjar Örjan profetera: “När du var 17 år hade du en gul, blommig klänning på dig, och du var blond i håret, och du sökte mig men religiösa människor skrämde dig. Du behöver inte vara orolig för din son som sitter i fängelse, han har börjat läsa Bibeln och han har två stycken som förklarar den för honom.”

Kvinnan var helt chockad och sa: “Hur kan du veta det här om min son? Han sitter i fängelse, han ringde i morse och sa att han har börjat läsa Bibeln och att två stycken förklarar Bibelordet för honom.”

Då hoppade även Simon in och gav henne en Bibelvers som han upplevde att Gud ville aktualisera för henne. Sedan gick Kling och Klang och la sig, och kvinnan, som hette Carol, kom förbryllad hem efter att hon jobbat klart och tog fram sin barndomsbibel. Hon bad att Gud skulle ge henne ett tecken, slog upp Bibeln – och upptäckte att hon hade tummen på det Bibelord Simon gett henne.

Dagen efter hände ännu mer grejor, men jag ska inte babbla på mer utan ni får höra Simon själv berätta det i klippet ovan. Glöm dock aldrig att det här har ni i Jesus. Gud förmår göra ”långt mer än det vi kan be om eller tänka”, står det i Ef 3:20, genom vadå? ”genom den kraft som mäktigt verkar i oss”, enligt samma vers. Förstår ni kraften i att tillhöra Guds Rike? Allt förmår vi i Honom som ger oss kraft!

4 kommentarer

 1. Simon Ådahl, kul kille 🙂 förstår att du tror på honom om du har personlig anledning, jag är lite mer skeptisk till en början . Simon verkar bra på att sjunga också ,gillar ”Jag tänker be för Sverige ”

  Gilla

 2. ja allt förmår vi genom Honom som ger mig kraft. Ef. 3.14 och långt mer än vad vi kan tänka och begära, ja det som är omöjligt för människan är möjligt för Gud. Sök först Hans Rike och Rättfärdighet.
  Och Han är mäktig att föra sitt folk in i det Han har bestämt.
  Det sista gjorde jag en jämförelse med det då aktuella Jas bygget i början på 90-talet. Jag tycker det var en bra jämförelse för Han upphör inte med det Han påbörjat, och tänk att våga gå i tron att Allt förmår jag genom Honom som ger mig kraft. Att trotsa sin egen kropp och själ. Men vad glad man blir efteråt.

  Jag kan bara hela tiden berätta om min konkreta verklighet, och doms runtomkring.

  Birgitta Asp

  PS Hej syrran om du läser DS

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s