SD är värre när de är nyktra och artiga

Få har missat att SD-riksdagsledamoten Erik Almqvist har tvingats avgå från alla sina politiska uppdrag idag på grund av att Expressen avslöjade att han sa grovt rasistiska och sexistiska saker till folk när han och två andra toppnamn i SD (Kent ”stoppa islamiseringen” Ekeroth och Christian Westling) var på väg hem efter en krogkväll. På presskonferensen medgav Almqvist att han hade sagt oacceptabla saker och han bad partikamraterna i SD samt väljarna så mycket om ursäkt (dock inte dem han faktiskt hade sagt ”babbe”, ”blatte-lover” och ”hora” till). På frågan varför han kraftigt förnekat att han sagt dessa saker när Expressen frågade honom om det för en vecka sedan svarade han att han var full, det var två år sen och således hade han helt enkelt glömt bort det.

Erik Almqvist (SD)
Erik Almqvist (SD)

En som också ”glömt” dessa uttalanden är Kent Ekeroth, som alltså var med när allt detta hände. När Expressen först skrev om anklagelserna mot Almqvist kommenterade Ekeroth på Facebook: ”Jag kan intyga att det inte stämmer, anonyma politiska meningsmotståndare går ut med anklagelser i uttalade SD-fientlig slaskmedia”. Kruxet är bara att själva källan till Expressens avslöjande är ett klipp som Ekeroth filmade med sin mobilkamera som de igår kväll publicerade på nätet. Varken Ekeroth eller Christian Westling protesterar i klippet mot det Almqvist säger utan tycker det är ganska roligt och kläcker själva ur sig saker som ”bete dig svenskt” och ”med vår politik blir det inga fler såna” (syftandes på en invandrare). Det här klippet har sedan inte legat undangömt. Komikern och antirasisten Soran Ismail som var en av dem som sverigedemokraterna bråkade med berättade om bråket på YouTube svarade Sverigedemokraterna med att på sin officiella YouTubekanal lägga ut en kraftigt redigerad version av Ekeroths film där de rasistiska och sexistiska uttalandena är bortklippta medan klipp när Almqvist i lugn och ro kommenterar det som hände är inklippta.

Att Ekeroth, som är SD:s rättspolitiske talesman, skrattar åt rasistiska uttalanden, förnekar att uttalandena har skett och låter bevismaterialet manipuleras är tillräckligt med argument för att han också måste avgå. Och då har vi inte ens kollat på det han har haft för sig i sin tid som riksdagsledamot utanför den här skandalen. Här är några exempel från den utmärkta sidan interasistmen.se:

 1. Ekeroth har kallat den främlingsfientliga bloggen Avpixlat för ”mitt eget initiativ och projekt”
 2. Apropå ett rasistiskt mord av en muslimsk kvinna i Tyskland bloggade Ekeroth ”Araberna, sin vana trogen, känner sig kränkta”.
 3. Ekeroth motionerade för att alla hemlösa utan svenskt medborgarskap ska tvångsutvisas.
 4. Ekeroth motionerade för att ”utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd” ska sättas i fängelser utan ”god standard”.
 5. Ekeroth twittrade om att en minoritet av de ca 20 000 svenska medborgare som invandrar till Sverige varje år är ”egentliga svenskar”.
 6. Och efter att våldsamt kritiserat islam förklarar Ekeroth för SvD att de vill tillåta religionen ”i måttlig utveckling”.

Den här knäppgöken måste helt enkelt avgå, precis som Almqvist. Inte för att kunna ersättas med någon mindre främlingsfientlig sverigedemokrat – för ju längre ner man kommer i SDs hierarki desto tydligare blir smygrasismen – utan för att det förhoppningsvis kan bryta sönder partiet. Själva grundstrukturen i SD:s politik leder ju till lidande. De vill minska invandringen med 90% och biståndet med 30%. Man behöver inte vara ett geni för att förstå att det kommer allvarligt försämra människors levnadsvillkor i andra länder.

Att ”minska invandringen” är för övrigt en skönmålning, det handlar ju om att kraftigt öka tvångsutvisningarna. Vi asylaktivister som skapat relationer med utvisningshotade människor och som sett Sveriges migrationspolitik på nära håll vet att oberoende vad de asylsökande har för skäl att komma hit så är en tvångsutvisning alltid mot deras vilja och skapar alltid rädsla, ångest och oro. En tvångsutvisning innebär alltid att tvångsförflytta människor till en levnadsstandard som är sämre än den de skulle ha haft här. Tvångsutvisningar orsakar per definition lidande.

Antirasister frågar sig ofta om och hur man ska ta debatten med Sverigedemokraterna. Mitt förslag är: utgå aldrig från deras fråga ”hur minskar vi invandringen  utan diskutera endast ”hur minskar vi tvångsutvisningarna”. Om tvångsutvisningarna uppmärksammas som det samhällsproblem och förtryckssystem det faktiskt är i den allmänna debatten kommer SD till slut inte ha en chans. Med Guds hjälp kan vi omvända folks hjärtan, från egoism och fördomar, till solidaritet och gästfrihet.

Avgå, Kent
Avgå, Kent

Uppdatering 15/11: Idag kan Expressen avslöja att Ekeroth, som alltså är partiets justitieministerkandidat, attackerar en tjej genom att knuffa in henne i en bil och tillsammans med Almqvist och Westling beväpnar sig med järnrör! SD meddelade kort därefter att Ekeroth tar en ”time out” den här veckan. In i det sista försöker partiet behålla honom. Till skillnad från Åkesson eller Almqvist som försöker locka nya väljare attraherar Ekeroth den främlingsfientliga väljarbasen genom att profilera sig mot ”islamiseringen” och kriminella invandrare. Med tanke på att han själv är andra generationens invandrare är det i varje fall skönt att han inte försöker tvångsutvisa sig själv efter järnrörsincidenten. För övrigt kommer nu uppgifter om att Jimmie Åkesson mot sin egen utsago har känt till den här rasistfilmen hela tiden.

17 kommentarer

 1. Frågan vi bör ställa är väl snarare ” Hur predikar vi evangeliet för de nyanlända (och för Sverige demokraterna)” Vet inte om du märkt av det särskilt mycket Micael, men det är en enorm muslimsk väckelse i Sverige, många unga muslimer som kanske var ”vilande i tron” har nu tagit steget från Jesus allt längre. Har du någon erfarenhet av att predika evangeliet i förorterna? Isf berätta gärna lite om erfarenheter, är själv lite inne på detta…

  mvh

  Gilla

  1. Hejsan Samuel! Evangeliet behöver verkligen predikas! Jag är aktiv i Pannkakskyrkan som du vet och vi möter folk med alla möjliga trosuppfattningar: ateister, muslimer, new age-are, mormoner mm. Min församling evangeliserade också länge i Gottsunda, en förort till Uppsala där det bor många invandrare. Det var i regel roligare än att stå i stan, för invandrare är i regel varmare och mer sociala än infödingar.

   Många muslimer jag möter menar att kristendom och islam är samma sak. Jag brukar säga att synen på Jesus är dock väldigt olika, vilket de iofs håller med om, men de betonar ofta att de respekterar kristendomen och kristna. Jag har mött en hel del aggressiva ateister och agnostiker men aldrig en aggressiv muslim, vilket förstås inte innebär att de inte finns men det är ändå tänkvärt.

   Sen har jag en f.d. muslimsk kompis, Elias, som blev kristen när Jesus uppenbarade sig för honom och som fört många till tro genom att profetera in i deras liv, inte minst muslimer. Jag har tänkt skriva om honom här på bloggen snart.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

  1. Hej broder! Om jag var du skulle jag lämna SD omedelbart efter det här. Stora delar av partiet visar ju sympati gentemot Almqvist som du säkert har märkt. Expressens ledarsida prickar in problemet med detta:

   Officiellt tar Sverigedemokraterna avstånd från rasism, kvinnohat och våld.

   Anhängarna till ett sådant parti borde bli djupt upprörda över den film som Expressen publicerade under onsdagen. De borde känna sig oförlåtligt bedragna.

   Men från SD-håll hördes ingen vrede över att den egna ekonomiskpolitiske talesmannen Erik Almqvist under en smärre bärsärkargång i Stockholm 2010 öste ur sig rasistiska tillmälen, hotfullt dömde ut komikern Soran Ismail som icke-svensk och kallade en modig ung kvinna som vågade ingripa mot våldsamheterna för ”den lilla horan”. Allt medan partikamraten Christian Westling hejade på och SD:s rättspolitiske talesman Kent Ekeroth filmade.

   SD-folket är heller inte förbannat över att Almqvist, innan han visste att Expressen hade filmen, ljög och sa att han aldrig hade yppat sådana ord. Sverigedemokratiska politiker och gräsrötter från hela landet fyllde i stället Erik Almqvists facebooksida med hyllningar och sympati under onsdagen.

   Det beror på att det yttre och det inre SD är två helt olika partier. Inåt finns det en bred förståelse för att antirasismen är en fasad ämnad för omvärlden. Därför väcker grova rasistiska tillmälen ingen större bestörtning. Lögner som tjänar partiets bästa är goda lögner; därför respekterar man att Almqvist ljög.

   http://expressen.se/ledare/det-yttre-och-inre-sd-ar-tva-helt-olika-partier/

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 2. Hej Micael, jag har sett filmen med det oacceptabla beteendet från Almqvist sida. Och jag har sett Almqvists presskonferens den 14/11 i Riksdagen där han med skam och ånger tar avstånd från sitt oacceptabla beteende och ber om ursäkt, samtidigt som han säger att han måste ta ansvar för det som skett. Det har kommit fram att han ljugit bl a för sin partiledare och flera SD-are tar klart avstånd från detta, under sorg och besvikelse, bl a på nätet i nyheter24. Jag har också blivit vilseledd. Samtidigt anser att jag Almqvist är en mycket kompetent person vilket förstärker sorgen över det inträffade. Ingen skall dock dömas ut för alltid. På ett eller annat sätt, förr eller senare, på en eller annan post kommer Almqvist med största sannolikhet tillbaka. Summa: Du tar i lite för mycket Micael i det Du skriver. Den kluvenhet mellan yttre och inre Du talar om har jag ingen erfarenhet av. Jag står kvar tills vidare i SD, det kan behövas någon som står för evangeliet och ber för människor just nu. Gud välsigne även Dig Micael !

  Gilla

  1. Hej igen! Som sagt försvarar stora delar av SD Almqvist genom att försöka separera hans uttalanden från hans person och politik. Jag ser att du ansluter dig till den skaran. Men alkohol trollar inte fram rasism och sexism ur tomma intet. Hade du hört talas om ordet ”babbe” innan detta? Det hade inte jag, men det används flitigt i neofascistiska miljöer till höger om SD. Dem har Almqvist tydligen influerats av.

   Jag kan inte hålla med dig om att Almqvists ”skam och ånger” var särskilt genuin eller djupgående. Det var ju först när han blivit tagen på sängen som han uttryckte detta, när Expressen frågade honom om anklagelserna innan de visade filmen blånekade han. Och både Ekeroth och Westling intygade på Facebook att anklagelserna var falska och något som PK-media hittat på.

   Dock tycker jag det är bra att du vill se det goda hos människor och ge dem en andra chans. Jag tycker dock det är synd att du tillhör ett parti som bara applicerar den logiken på svenskar.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Svar ja: det är tydlig skillnad mellan SD-partiet och Almqvists beteende vilket partiledare Åkessons snabba och resoluta agerande visar. Vad jag kan se på bl a Facebook-sidor för SD-folk är det inga som försvarar Almqvist handlande, däremot uttrycker man sympati för personen, som man (även jag) anser har förtjänster som förhoppningsvis kan komma Sverige till godo framöver. Almqvist har ertappats med brister i sin karaktär som han får arbeta med. Kraven på oförvitlighet är stenhårda för en Riksdagsman och inte mindre för en SD-man och bör så vara. Det duger inte att slarva med sanningen. Ordet ”babbe” var för mig okänt, men som tur är har jag informanter i den yngre generationen som berättar att det används om ”mörkhyade personer som beter sig ociviliserat”. Sådana torde finnas. Hur ”genuin och djupgående” Almqvist ånger är vet bara Gud och han själv, men att mista en rad viktiga och prominenta uppdrag svider säkert rejält. Det finns ingen anledning att misstro honom när hans säger att ”detta var den mest skamfyllda dagen i mitt liv”. Han är inte den förste eller den ende offentlige person som lägger korten på bordet först när lögnerna är uppenbara. Nyligen såg vi en Stasi-präst i Sverige agera precis så. Vi får be och hoppas att Almqvist nu tar beslutet att bättra karaktären. – Under tiden gottar sig media i denna skandal och försöker göra ett maximalt nummer av den. Det sker inte av omsorg om Sverige eller omtanke om personen. – Ett parti måste först och främst bedömas utifrån sitt program. Där finns inget som strider mot kristendomen i SDs och det kommer jag utveckla närmare på min blogg KRISTPATRIOTISM som snart blir offentlig. – Vad beträffar SDs praxis: Heder åt Åkesson som har agerat resolut och ansvarsfullt på det enda möjliga sättet i denna sak. Tack Micael för att Du uppskattar att jag försöker se det goda hos syndare (som jag själv är) och är beredd att ge dem en andra chans. Så skall självfallet alla behandlas, även icke-svenskar.

    Gilla

    1. Hej igen!

     Det var visserligen bra att Åkesson snabbt sparkade Almqvist men annars tycker jag att hans agerande har varit långt ifrån tillräckligt. Han köper att Almqvist har ”minnesluckor” och vill därmed inte erkänna sig lurad, han sparkar inte Ekeroth utan ger honom time out trots hans aggressiva beteende, som han för övrigt försvarar med att de kände sig jagade av OG (något som Expressen avslöjar idag inte stämde) och att tjejen försökte ta Ekeroths mobil. Det är skamligt och hemskt att Åkesson försvarar sådant beteende, och visar att hans nolltolerans mest är politiskt babbel.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

     1. Jag har läst artikeln i DN som Mattias hänvisar till. Att all nationalism = fascism stämmer inte med historiska fakta. Om alla folk har rätt till självbestämmande enligt den deklaration Du hänvisar till, måste det väl även gälla svenska folket? SD förespråkar inte mer tvångsavvisningar än den som gällande svensk Utlänningslagen föreskriver, en lag som en del försöker sabotera, t o m i Guds namn! Jag tackar Gud för mångfalden av folk, språk och kulturer i hans skapelse, men inget land kan inte hålla ihop utan en viss likhet i kulturell ram och grundläggande värderingar. Den tanken är fullt förenlig med vanlig demokratisk yttrandefrihet. Vår tid tror att det räcker med att allt görs till en marknad. Mamon i form av Euro och EU skall hålla ihop oss ! Läs Ruts bok, den handlar om helig självrepatriering. Hebreiskan Noomi återvänder till det land hennes folk fått av Gud efter en tids exil i Moab, när anledningen till exilen var upphävd (Rut 1,6). Den handlar också om hur moabitiskan Rut följer med sin svärmor med motiveringen: ”Ditt folk är mitt folk och din Gud är min Gud.”(Ruts bok 1,16) Är inte det ett exempel på hur en migrant assimilerar sig själv ? Alltså tackar jag Gud för visheten i hans bok och hoppas att även Du och andra är kloka nog att ta lärdom av dem. Det blir oss alla till välsignelse ! M v h Axel

      Gilla

      1. Hej igen! Jag tycker det är märkligt att du förfasar dig över de som vill ändra lagar i Guds Namn (hört talas om Martin Luther King) samtidigt som du i Guds Namn och med hänvisning till bibelord försvarar tvångsutvisningar av de som inte assimilerar sig och får sin yttrandefrihet inskränkt. Rut riskerade inte tvångsutvisning, men utan att blinka använder du henne som argument för att öka tvångsutvisningar. Vet du inte vilket oerhört lidande en tvångsutvisning innebär? Varför försvarar du en politik som vill öka dessa grymheter med Bibelord?

       Naturligtvis vill jag inte upphäva demokratin genom att säga att vi inte har rätt till självbestämmande, men denna rätt gäller medborgare och tack och lov inkluderar detta fler än de som dansar runt midsommarstången och äter köttbullar. Varför vill du tvångsutvisa de som inte vill dela din kultur? Förstår du inte vilket lidande det innebär?

       Gud välsigne dig!

       Gilla

       1. Jag försvarar inte tvångsutvisningar i Guds namn, utan hänvisar till att Utlänningslagen – som inget parti i Riksdagen vill upphäva – kräver tvångsutvisning i vissa fall, t ex vid grov kriminalitet. Den som inte beviljas asyl i Sverige är skyldig att lämna landet utan tvång. Jag hörde nyligen att det enligt Rikspolischefen finns 19 000 personer i Sverige som uppehåller sig i Sverige, trots att deras asylansökan avslagits. De struntar i att följa lagliga myndigheternas beslut, trots att Sverige i de flesta fall försörjt dem, ofta i år eller mer, medan deras sak utretts. Vi är inte skyldiga att ta ansvar för alla som försätter sig själva i problem och lidanden.
        Ruts bok talar inte om utvisningar utan om frivillig avgörelse för assimilering: “din Gud är min Gud, ditt folk är mitt folk.” Underbar är Skriftens vishet. Grundläggande värderingar i ett land är i regel sammanvävda med religiösa och kulturella element. Dem tycker jag att man skall assimilera sig till om man vill stanna i ett land, vilket landet än är. För övrigt gläder jag mig mycket över mångfalden i Guds skapelse. Men inget land klarar att rymma hur många kulturer som helst. Jag vill inte att vi har parallellsamhällen i Sverige där inte svensk lag, utan t ex sharia eller laglöshet råder. Guds välsignelse till Micael och alla människor !

        Gilla

 3. Mattias. En sak vill jag upplysa Dig om betr SD-s ”BRUNA SIDA”. En av våra bästa och mest uppskattade medarbetare i SD Göteborg har knallbrunt skinn p g a lankesiska rötter. En annan lika omtyckt har afrikanskt utseende. Vi har flera medarbetare som har rötter i mellanöstern, bl a Iran och Irak. Det finns många med utomsvenska europeiska föräldrar; jag själv t ex, några talar ryska och polska bl a p g av sin härstamning. Jättebra, inga problem! Vi är alla naturaliserade svenskar, vi har växt in i svensk kultur, svenska värden, svensk kristendom, vi älskar vårt land och arbetar för det. – Vanlig och normal Islam är tyvärr oförenligt med svenska grundvärden, men jag känner stor sympati för alla de unga med muslimska föräldrar jag träffar som försöker utveckla en ”svensk islam”. De respekterar sitt föräldraarv, vilket är helt i enlighet med 4:e budet. Jag arbetar för att de skall accepteras i Sverige. Det är inte lätt för dem att finna fram till en egen identitet. Bed för Sverige, bed för dem och alla andra som finns i vårt land!

  Gilla

  1. Om du läser artikeln Mattias länkade till ser du att författarens poäng är att neofascismen bytt ut raser som den beroende variabeln för nationen till kulturer. Detta ger du själv exempel på, man kan hä vilken hudfärg och ursprung som helst men man måste omfatta svensk kultur, svenska värden, svensk kristendom, och älska sitt land.

   SD talar om att invandrare måste assimileras till svensk kultur och svenska värderingar, annars ska de tvångsutvisas. Det är en grov kränkning av de mänskliga rättigheterna, nämligen yttrandefriheten. Kulturella uttryck är uttryck som alla andra. SDs motstånd mot mångkultur handlar alltså om människorättskränkningar.

   Jag citerar från International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights, artikel 1:1 All peoples have the right of self-determination. By virtue of that right they freely determine their political status and freely pursue their economic, social and cultural development.

   Alltså gör du bäst i att släppa assimileringstanken.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 4. Det är Guds Nåd Guds gränslösa Nåd. Jesus var som barn själv en flykting, Bibelordet är tydligt v.d.g att hjälpa bl.a flyktingar. SD:s människosyn tycker jag är otydlig. Jag vill veta om dom dömer ut människor som bögar, flator, tattare- resande romer, romer kommunister, muslimer bl.a Alla utom dom sistnämnda, muslimer, blev utökade i den svesnka registreringen under själva Hitlertiden. Vad händer idag egentligen, vad försiggår bakom skynkena om dom uppräknade. Smygrasism säger en del, ariskt tänkande säger andra. Är det inte tydligheten som saknas. Vi i Sverige skiljer oss nog inte från andra tydligt skilda kulturer v.d.g uttryck om det främmande. Det är inte farligast. Farligast tycker jag är blindhet, vad tillåter vi i Sverige. Själv tycker jag alla Hedersmördare ska väck. Är det rasism. Vi får inte heller blunda för människor som utnyttjar andra människors lidande för att här få ”asyl”. Ärligheten frångås i alla folkgrupper. Invandrare kan aldrig generaliseras som en grupp utan vi måste kämpa, vi får börja me doss själva att Sanningen alltid ska segra, och sökas.
  Och alltför rigida ska vi inte vara heller i tanke på språkbruk, Hottentottvisan och Negerklubbor är jag uppväxt med, humor finns om varandra i alla grupper. Människosyn som ser verkligheten, inte försvar för nåt parti eller generaliseringar, är det jag och alla andra behöver.Kristus på Korset vunnit Frälsning för var och en…
  Go(o)d Luck

  Birgitta Asp och hej till syrran

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s