Inled 2013 med att ge mer till missionen!

I förrgår sprängde vi 250 miljoner kronor i luften. En kvarts miljard. Det var ju inte så smart. Då jag får nyhetsbrev från en rad olika internationella bistånds- och missionsorganisationer vet jag att det finns så många bra initiativ där ute som inte når ändå fram till sina visioner på grund av brist på pengar. Det är brist på pengar som gör att sex miljoner barn dör i onödan vid födseln varje år. Det är brist på pengar som gjorde att helandeevangelisten Reinhard Bonnke fick ställa in sin kampanj i Burkina Faso för ett år sedan. Men i Västvärldens plånböcker är det inte brist på pengar – det är därför vi går på bio och smäller fyrverkerier – det är våra prioriteringar och vår medmänsklighet det är fel på.

För att i möjligaste mån motverka slöseriet och för att göra en extra boost för en bättre värld föreslår jag att alla ni som läser detta inleder det nya året genom att börja ge en regelbunden gåva till en organisation ni ännu inte ger till. 50, 200 eller 1000 kronor spelar mindre roll, bara det är regelbundet. Och låt mig slå ett slag för missionsorganisationerna. Ni som känner mig vet att jag absolut inte har något emot biståndsorganisationer utan stöder dem helhjärtat, men de har ju onekligen en brist och det är att de inte predikar Evangeliet, helar de sjuka och uppväcker de döda. Missionen är mer holistisk, och nedan är fem missionsorganisationer jag särskilt rekommenderar:

image

Evangeliska frikyrkans mission stöder församlingsarbete och biståndsprojekt över hela världen, och har till syfte att ta tillvara människans fysiska, sociala, andliga och materiella behov. Verksamheten granskas av Svensk insamlingskontroll så att max 25% av de insamlade pengarna går till administration. Du kan både bli vanlig månadsgivare via autogiro och fadder till ett eller en grupp barn. 

Iris Ministries är en internationell missionsorganisation baserad i Mozambique. De bedriver många olika utvecklingsprojekt i Afrika och Asien samtidigt som de planterar församlingar, ber för sjuka och uppväcker döda. De praktiserar verkligen hela pingsten. Via PayPal kan du enkelt ge en gåva till dem, där fungerar dock inte autogiro så se till att komma ihåg när du ska ge.

image

IBRA media är den svenska pingströrelsens främsta missionsorgan som baserar sig helt och hållet på radio-, TV- och Internetmission. På sin hemsida har de mängder av vittnesbörd från folk som kommit till tro genom deras program. Jag har själv en god vän som jobbar på IBRA och han berättar glatt om den respons de får. IBRA granskas även de av Svensk insamlingskontroll och du kan börja ge via autogiro här.  

Gå Ut Mission ägnar sig åt evangelisations- och helandekampanjer samt pastorsträning i flera utvecklingsländer. Hundratals kommer till tro när de får se tecken och under framför deras ögon. Jag känner en av deras missionärer, Andreas Cucca, och han har berättat om fantastiska helanden han fått se. Stöd Gå Ut Mission regelbundet genom att fylla i formuläret här

image

Slutligen har vi Touching Asia som bland annat bekämpar trafficking, arrangerar helandekampanjer, ger barn utbildning, planterar församlingar med mera. Genom partnerskap med lokala organisationer tas lokal kunskap och smörjelse till vara när projekten utförs. Grundarna till organisationen, Håkan och Erika Gabrielsson, är goda vänner till mig och gör en mycket bra jobb för att utbreda hela pingsten. Här kan man ge till dem, dock inte via autogiro.

Då är det bara för er att välja en organisation, eller dela med er av andra organisationer i kommentarsfältet. Jag tänker inleda 2013 genom att börja ge 200 kronor i månaden till Touching Asia. Vad tänker du göra?

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s