Vintern slår hårt mot syriska flyktingar – hjälp till att samla in 880 miljoner kronor!

Det är knappast någon nyhet för någon att det råder total humanitär kris i Syrien. 60 000 har dött i striderna, tio gånger så många har flytt sina hem. Flyktinglägrena tornar upp sig i omkringliggande länder, och som det inte var nog har Mellanöstern nu drabbats av en av de kargaste vintrarna på länge.

image

Foto: Reuters

2,5 miljoner är i behov av matbistånd. FN:s livsmedelprogram WFP når 1,5 miljoner, och även om det är långt ifrån tillräckligt gör de en fantastisk insats. Den totala kostnaden för insatsen är 1,3 miljarder kronor, varav 880 miljoner ännu är ofonderade.

”Om du räcker ditt bröd åt den hungrige
och mättar den som lider nöd,
då skall ljus bryta fram för dig i mörkret,
din natt bli strålande dag.” (Jes 58:10). Vad kan hindra oss från att hjälpa dessa människor? Vad kan hindra oss från att rädda liv? Vi har 880 miljoner spänn att samla in, så ge din gåva här och uppmana andra att göra detsamma.

image

Foto: Reuters

About Micael Grenholm

Charismactivist residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Author of Charismactivism. Love revival, justice, evangelism and kiwis.

Posted on 9 januari, 2013, in Ekonomi och social rättvisa and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

 1. Hej

  Finns det fler sätt att bidra? T.ex. genom mobilbetalning eller postgirokonto? 100:- per svensk – eller 200:- per varannan svensk – så är summan i´hopsamlad. Stora hemska problem blir så mycket mindre när vi är många som hjälps åt att bidra…

  Gilla

  • Hej Marie! Hoppas det är bra med dig!

   Jag kollade på WFP Sveriges hemsida och dumt nog har de inte skrivit vad de har för gironummer. Men Svenska kyrkans internationella arbete har plusgiro 90 01 22-3 och Unicef har 90 20 01-7. Du kan också smsa för att ge 50 kronor till Svenska kyrkan, skriv HOPP till 72 950.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 1. Pingback: Att uppväcka döda « Hela Pingsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: