Bjud en ängel på middag!

image
Abrahams gäster

Det råder brist på änglabesök i Sverige tycker jag. I Apostlagärningarna dyker de upp om vartannat, och i Finland dök det upp en förra året (se videon ovan) men här har det varit skralt. Detta måste åtgärdas! Låt oss kolla på Skriftens (enda) instruktion till hur vi ska få möta änglar:

Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar till gäster utan att veta om det. (Hebr 13:2)

Det här är väl intressant! En nyckel till en cool anointed angelic visitation breakthrough som man säger på karismatiska är att öppna upp sitt hem för gäster och främlingar, ty då kommer man som genom ett himmelskt lotteri ett tu tre ha S:t Gabriel sittande i soffan.

Självklart ger Bibeln oss också altruistiska och solidariska skäl till varför vi ska visa gästfrihet, och vissa skulle säkert hävda att varje hem- eller papperslös som vi bjuder in är en ängel. Men fortfarande hintar Hebr 13:2 faktiskt åt att gästfrihet är en dörr till mirakulösa upplevelser. Aktivismen hänger ihop med karismatiken. Så därför finns det många skäl till att:

Kyrkorna gör allt för att utrota hemlösheten. Det är en skam att folk fryser i trappuppgångar och på parkbänkar medan 99% av kyrkbyggnaderna står tomma. Antingen fyller vi kyrkorna eller så kan de lika gärna brännas.

Kyrkorna gör allt för att erbjuda fristäder för flyktingar. Alsike kloster är ett underbart exempel, de har proklamerat sig som en fristad där Guds Rikes lagar råder, och polisen rör inte de papperslösa som bör där. Ta kontakt med några asylaktivister där du bor och kolla efter om du och din församling kan gömma lite.

Kyrkorna gör allt för att Sverige ska införa fri invandring. Varje tvångsutvisning är ett brott mot människors frihet och värdighet. Det är en lögn spridda av Sverigedemokrater att Sverige förlorar på invandring, det vi förlorar är vår medmänsklighet när vi sparkar ut människor till misär och elände. Gud har gjort ett fantastiskt verk i kyrkan de senaste åren när fler och fler profetiska röster protesterar mot detta, och förhoppningsvis ansluter sig fler och fler lärjungar till kampen för nationell gästfrihet.

När Herrens änglar sedan kommer på besök till oss utklädda till människor hoppas jag att vi beter oss precis som Abraham – tvättar fötterna, lägger dem under en palm och rusar efter mat (1 Mos 18). Inte för att vi vet att det är änglar, utan för att vi tror att det är medmänniskor.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s