Kamp mot klockan i översvämningsdrabbade Moçambique

image

Igår morse skrev missionären Heidi Baker på Facebook att Iris Ministries sänt ett ”relief team” till Maputo i södra Mozambique för att hjälpa offer för översvämningarna där. ”Vilka översvämningar?” tänkte jag och kikade snabbt på ReliefWeb, men de gav ganska knapphändig information vid den tidpunkten. Idag däremot har mer och mer uppgifter strömmat in från olika håll om katatrofen:

OCHA, FNs organ för koordination av humanitära insatser, uppger att 48 har dött och att 146 000 är tillfälligt hemlösa. EFK säger att det nu är en kamp mot klockan för att rädda liv när tusentals människor plötsligt förlorat sina hem, då mat tar slut och sjukdomar sprider sig. En talesperson från Röda korset säger ”De främsta behoven är tält och vatten, men de behöver i princip allt.” Unicef har snabbt satt igång en operation som hittills gett 15 000 personer tillgång till rent vatten samt delat ut 3000 tvålar, 100 presenningar för skydd, 5000 myggnät och högenergikex som räcker till 25 000 personer.   

Mitt i allt detta finns Iris Ministries. När jag läser Heidi och Rolland Bakers bok Always Enough griper deras berättelse om hur de räddade liv under översvämningarna år 2000 tag i mig. De färdades i helikopter över stora vattenmassor för att distribuera humanitär hjälp, predika Evangeliet och be för sjuka. Heidi berättar om det ovan. Nu är det dags igen.

Stöd Iris Ministries, EFK, Unicef eller nån annan bra organisation som arbetar för att hjälpa katastrofoffren. Som David skulle sagt: ”Låt inte vattenmassorna dränka mig eller djupet uppsluka mig, låt inte brunnen tillsluta sitt gap över mig.” (Ps 69:16). Idag är en bra dag att lindra nöd och rädda liv.  

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s