Profetisk evangelisation på New Age-mässa

image
Mosaik på Harmoni-Expo

Min församling Mosaik har vid ett flertal tillfällen besökt mässan Harmoni-Expo i Solna för att sprida Evangeliet till folk involverade i nyandligheten. Tyvärr har jag själv inte kunnat vara med men mina församlingsmedlemmar har kunnat berätta om en stor öppenhet, många helanden och flera som blivit frälsta.

Andra kristna grupper finns också på plats, såsom Södermalmskyrkan och förlaget Gospel Media. De senare delar ut massvis med gratis böcker (sökarbiblar och vittnesbörd om hur new age-folk finner Jesus) samtidigt som de liksom oss ber för människor. I förrgår skrev Gospel Medias vd Joel Sjöberg följande på Facebook:

Detta hände på new age-mässan som vi var på för drygt ett år sedan. Förutom att dela ut böcker och erbjuda förbön erbjöd vi även drömtydning. En tjej kom fram till oss och berättade om sin dröm.

”Jag drömde om att en vän ringde till mig och när jag vaknade i drömmen hade jag 17 meddelanden på telefonsvararen. I varje meddelande frågade min vän om jag ville följa med till något som heter Hillsong. Vet ni vad drömmen kan betyda?”

”Du vet väl vad Hillsong är?” frågade vi. ”Ingen aning”, svarade tjejen. ”Vet du om din vän är kristen?”, frågade Björn. ”Jo”, svarade tjejen.

Det var inte svårt att uttyda den drömmen.

Vi berättade för tjejen att Hillsong är en kyrka i Stockholm och att drömmen måste vara ett budskap från Gud om att han har något för henne där. Jag tog fram telefonen och kollade adress och mötestider och gav till tjejen. Det var möte senare på kvällen samma dag.

Vad hände sen då? Det fick jag veta idag. Idag ringde en kille från Hillsong och beställde böcker. Jag har säkert pratat med honom fem gånger tidigare. Nu kände jag att jag skulle berätta om den här händelsen. Han tyckte förstås att det var uppmuntrande.

Efter samtalet dröjde det bara några minuter innan han ringde tillbaka. Han hade då pratat med sin flickvän som är med och ber för människor och följer upp nya kontakter i Hillsong. Jo, hon mindes att det hade kommit en tjej till ett möte för ca ett år sen som öppnade sitt hjärta för att ta emot Jesus och kom fram för att få förbön. Hon minns henne väl eftersom tjejen berättade att hon hade haft en dröm om att någon talat in en massa meddelanden på hennes telefon om att följa med till Hillsong.

Fattar ni? När tjejen har fått den hör drömmen går hon alltså på New Age-mässa för att få den uttydd av ett kristet bokförlag. Allt Gospel Media behövde göra var att ta emot det Gud har förberett. Håll med om att det är mycket enklare att föra folk till Jesus när Han redan berättat för dem vilken församling de ska tillhöra 17 gånger.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s