Stöd väckelsen i Nepal!

Väckelsebärare
Väckelsebärare

I två dagar nu har jag varit tillsammans med folk involverade i Empowerment Nepal, missionsprojektet jag nämnde i min förra bloggpost som utrustar nepalesiska pastorer med sund teologisk utbildning. Den orättvisa resursfördelningen i världen gör att kyrkan i Sverige sitter med massa pengar men saknar väckelse, medan kyrkan i Nepal har brinnande väckelse men saknar pengar. Fattigdomen är väldigt stor i det landet och medan kyrkorna växer så de knakar och mängder kommer till tro tack vare de under Gud gör så råder det brist på pastorer och ledare. Eftersom den teologiska kunskapen är svag finns det vissa pastorer som samlar stora skaror genom att predika exempelvis reinkarnation.

Empowerment Nepal vill skapa ett utbyte så att kyrkan i Nepal får resurser och utbildning medan kyrkan i Sverige får inspiration och undervisning om väckelse. Projektet behöver dock pengar, så om du tycker det här låter som en bra grej får du gärna ge. Framför allt behövs partnerförsamlingar som kan tänka sig att ge regelbundet och eventuellt kunna erbjuda pastorer och teologer som kan åka till Nepal och undervisa under två veckor. Nedan är information från projektets hemsida:

HUR KAN DU BLI INVOLVERAD I VÄRLDSMISSION OCH VARA EN MISSIONSARBETARE HÄR HEMMA OCH I NEPAL SAMTIDIGT?

På några decennier har det vuxit fram en nytestamentlig kyrka i Nepal! Från bokstavligt ingen kristen till nära två miljoner idag. Denna gigantiska förändring har ägt rum på mindre än femtio-sextio år. Guds Ande har lett människor till Jesus och det de har sett har förändrat deras liv. Särskilt har väckelsen fört mängder av människor till tro och förändrade liv de senaste tio åren.

Nu kan du bidra till fördjupning genom levande församlingar som tydligare kan vara salt och ljus i sitt samhälle. Detta samtidigt som församlingarna i allt större omfattning sänder människor ut att plantera nya församlingar och att vinna nya människor för tron på Jesus.

Vi samarbetar med en församlingsrörelse som leds av pastor Raju Sundas i Hosanna i Kathmandu, detta nätverk består av cirka femhundra församlingar.

Vi kommer nu under hösten 2012 att sända två bibellärare för att fördjupa relativt nyomvända pastorer i deras bibelkunskap. Under tre år kommer vi undervisa dessa 25 pastorer med två-tre veckorskurser var tredje månad. Dessa kvarstår under utbildningen i sina församlingar som pastorer med underhåll för sina familjer.

Undervisningen kommer att fokusera på hela Bibeln bok för bok, samtidigt som de nepalesiska pastorerna tränas i ledarskap, församlingsbygge och själavård.

När de kommer hem till sina städer, kommer de att samla 30 pastorer vardera för att under en vecka träna dem i det som behandlats på första kursen.

Vi betalar för dessa 775 pastorers resor, husrum, mat och material plus två lärares rese- och omkostnader till och i Nepal.

På detta sätt kommer vi att nå, beräknar vi, mellan 150.000-200.000 kristna, genom att alla pastorerna också kommer att undervisa de bibelböcker vi arbetar med på kurserna.

Nu behöver vi förebedjare och understödjare!

Anmäl dig till
Leif Holm, EFS präst Umeå, lthd67@gmail.com
Hans Sundberg, pastor, Uppsala. hans.sundberg@bergsbyn.se

Ekonomiskt behöver vi understödjare, totalkostnaden är cirka 25.000:-/månad.
Därför vill vi utmana dig att ge under en treårsperiod.
Du kan betala t.ex. för tre pastorers kostnad med 100:-/ månad under tre år.
Du kan också ge högre sina förstås, men alla glada givare är välkomna! Så här gör du…

Vi kommer att skriva löpande information på vår hemsida, vilken är under arbete nu.

Och kanske viktigast, varför inte följa med på en resa till Nepal själv? Det kommer att fördjupa ditt andliga liv!!!

Välkommen med som MISSIONSARBETARE!!

/Hans Sundberg & Leif Holm

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s