Helande och befrielse i Boké, Guinea

En av mina favoritorganisationer, Gå Ut Mission, har nyss anordnat en kampanj i Guinea tillsammans med Oskarshamns Missionskyrka. Jag gillar missionskyrkor som åker till Afrika och botar sjuka, driver ut demoner och profeterar. Här är en rapport från fältet:

image

Vi hade idag ett seminariepass där Lina talade om ”Gud kan använda dig”. I pausen mellan vad som skulle blivit två seminariepass så kom flera kvinnor och sökte förbön. En som var från folkgruppen Fulani kom tillsammans med sin dotter. När vi började be så blev det en krock i andevärlden och hon manifesterade onda andar. Efter ca en halvtimme var hon fri när hon tillslut kunde uttala Jesu namn och bjuda in honom i sitt liv. Dottern tog också emot Jesus! På kampanjmötet ikväll kom de och vittnade- glada över vad Jesus gjort!

På kampanjmötet så höll Mirjam Tågerud från Nässjö Missionskyrka en fantastisk warmup om vad Jesus kan göra och skapade en förväntan för vad Jesus skulle göra på platsen. Andreas predikade sedan om Faderns kärlek utifrån berättelsen om ”den förlorade sonen”. Folket lyssnade intensivt och många sprang in i Faderns öppna armar!

När vi bad för sjuka bad Inger Vigren och Gudrun Camnerin från Oskarshamns missionskyrka och befallde sjukdomar att lämna människor. Gudrun profeterade att ett barn skulle bli helat. Senare kommer en mamma med sin lilla flicka på 2år. Mamman gråter, för flickan hade börjat gå! Tidigare kunde flickan bara gå två steg själv sen trillade hon. Men efter förbönen gick flickan helt obehindrat(se bild ovan). En kvinna som varit döv i 4 år fick hörseln tillbaka och kunde upprepa det som Andreas viskade en bra bit bakom henne. En annan kvinna som haft problem med att gå gick nu helt utan problem.

Under veckan har vi lärt känna härliga missionärer från tre olika länder som bosatt sig i en helt onådd by bland en onådd folkgrupp. Ett av paren har bott i byn i 15 år och hittils har inte många kommit till tro, men sedan 6månader har Gud börjat röra sig i byn och flera är nyfikna på Jesus. De är så otroligt tacksamma för allt som Gud i kampanjen. Vi är bara så lyckliga att vi får vara med och hjälpa dessa hjältar att nå in i sin by! Mer om detta kommer i nyhetsbrevet.

Det är härligt att dela livet tillsammans här nere. Vi kommer från fyra olika församlingar i Sverige : Oskarshamns Missionskyrka, Nässjö Misionskyrka, Agapekyrkan i Eskilstuna och Bottnaryds Pingstförsamling. Vi är så tacksamma för mångfalden och det faktum att flera församlingar ber för oss. Tacksamma till Oskarshamns Missionskyrka som är med och bär halva kampanjen ekonomiskt och sänder ut team. Utan förbön och ekonomiskt stöd vore det omöjligt. Tack alla hjältar hemma som ber och som ger! Tillsammans når vi in bland de mest onådda folkgrupperna i Väst Afrika.

//Teamet på plats i Boké

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s