Tre botemedel mot främlingsfientlighet

Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv (3 Mos 19:33-34)

Okej, du är upprörd över SD:s framgångar, du vill ta fajten för medmänsklighet och mångkultur – hur gör du? Att bara skrika ”alla människor är lika mycket värda!” eller ”Sverige tjänar på invandring!” i eldiga debatter må vara bra, men förmodligen inte tillräckligt. Främlingsfientligheten bottnar i djupare saker som kräver en omfattande attitydförändring i samhället på en rad punkter. Låt mig ge tre exempel på saker vi behöver för att motarbeta xenofobi.

1. Humanitär passion

Asylfrågor är humanitära frågor, det handlar om att lindra nöd och rädda liv, att skydda människor från krig, förföljelse och förtryck. Så fort integrationsproblem (utanförskap, bostadsbrist, arbetslöshet etc.) ses som värre än flyktingskapets orsaker (krig, förföljelse och förtryck), med konsekvensen att vi försöker lösa integrationsproblemen inte genom att motverka diskriminering och utanförskap utan genom att tvinga ut människor tillbaka till krig och förföljelse, då har vi allvarliga problem. Om vi skapar ett passionerat engagemang för humanitära frågor i samhället där vi ger bistånd och livräddande insatser högsta prioritet, kommer vi inse hur absurt det är att tvångsutvisa människor till livsfarliga situationer. Främlingsfientlighet kan inte överleva i ett samhälle som ivrigt engagerar sig för att hjälpa människor i nöd.

Sverigedemokrater bagatelliserar väldigt ofta flyktingars humanitära situation, men ironiskt nog använder de humanitärt bistånd som argument till att vi ska minska invandringen. De säger ofta att det är mycket billigare, och därmed effektivare, att hjälpa människor i sitt närområde. Därför vill SD öka Sveriges stöd till FN:s flyktingorgan UNHCR som upprättar flyktingläger i närheten av katastrofområden. Problemet är bara att det är förfärligt jobbigt att leva i ett flyktingläger, man har inte alls samma trygghet som man har i Sverige. Om man vill ge en syrisk internflykting samma standard som hen skulle fått i Sverige måste man trolla bort kriget, införa förstaklassig sjukvård, omedelbart få mer kriminaliteten, införa gratis skola, och så vidare, något som blir långt mycket dyrare än att ta emot henom här. Därtill är SD det enda parti som vill sänka biståndet med 30%, så de fattiga kommer drabbas av en rejäl smäll med deras politik.

2. Ökad respekt för religionsfrihet

Facebookgruppen ”Nej tack till moskéer i Sverige” har 70 000 fans. Att motarbeta moskéer, minareter, böneutrop och slöjor är något som kännetecknar SD:s politik, lokalt och nationellt. Det är det abolut största hotet mot religionsfriheten sedan 30-talet. Att konsekvent vilja inskränka friheterna för att uttrycka en specifik religion är ett människorättsbrott.

Ändå inser inte alla allvaret i detta. När en antirasistisk facebooksida skämtade om hur en SD-politiker ville förbjuda islam utbrast flera av dess supportrar att religion överhuvudtaget borde förbjudas. Ickereligiösa har oerhört svårt att förstå vilken djup kränkning det är att inte få praktisera sin religion, vilket gör att hotet mot religionsfriheten inte riktigt tas på allvar. Om vi verkligen vill verka för mångkultur kan vi inte raljera över religion som något underlägset och dumt, utan ivrigt försvara människors rätt att uttrycka sin övertygelse även om vi inte håller med om den.

3. Ekonomisk utjämning

Jag är övertygad om att främlingsfientlighet till stor del är en klassfråga. Lågutbildade och lågavlönade, arbetarklassen på landsbygden, är överrepresenterade i den främlingsfientliga myllan. Många är vita män som har det tufft ekonomiskt och känner sig hotade. Det är därför de ofta växer när det är ekonomiska oroligheter. De känner sig också maktlösa, de upplever att ingen lyssnar på dem medan de ser politiker som istället talar om invandrarna som diskriminerade som behöver hjälp. De tolkar bortglömdheten av deras klass som svenskfientlighet. Därför bekämpar de invandrarna.

Lösningen torde vara att för det första peka på att överklassen är de som skor sig på dem, och att deras utsatthet förvärras av en borgerlig regering som ökar klyftorna. För det andra måste vi se dem, hjälpa dem, visa dem kärlek och dela deras frustration. Det är ingen lögn att de känner sig marginaliserade och bortglömda, det är deras bild av att  invandrarna skor sig på dem som är fel. Visar vi dem att det i själva verket är andra vita män – de rika och mäktiga – och att lösningen varken ligger i att tvångsutvisa folk utan i att få till stånd ekonomisk jämlikhet och social rättvisa, då tror jag kärleken kommer lyckas besegra främlingsfientligheten vid dess rötter.

26 kommentarer

 1. Håller väl med ganska mycket i det du skriver. Dock ser jag islams framfart som ett problem, (speciellt som kristen). Radikalism ökar bland unga muslimer, folk vågar knappt ifrågasätta islam i rädsla att bli stämplade som rasister.

  Ett tydligt exempel på hur infekterad debatten är hon Elisabeth Ohlson Wallin som framställde Jesus som homosexuell, det var fritt fram i aftonpressarna, kultur-eliten jublade!.. samtidigt när Lars Vilks gör liknande saker om Mohammed så heter det att han missbrukar yttrandefriheten.

  Jag är ytterst bedrövad över att även vissa som kallar kristna idag bedriver evangelisation för islam snarare än kristendom. Eller till någon sorts koalition av alla religioner.

  SD är typ det enda partiet som törs kritisera Islam, därför vinner de makt. Alla vet egentligen att Islam är ondska rakt igenom, men ingen törs säga det för att få ordet rasist stämplat i pannan.

  Vad är föresten din syn på Islam Micael? ( notera, ”inte muslimer” utan Islam )

  Gilla

  1. Hej Samuel!

   Nädå det var ingen obekväm fråga, har haft mycket att stå i bara. Jag har fyllt år och min pappa har gift sig 🙂

   Jag håller definitivt inte med om att islam är ondska rakt igenom, inte helle att det är något ”alla vet egentligen”. Jag tycker islam är väldigt lik mormonismen. Det är en religion som säger att den bygger på kristendomen och respekterar Jesus som en av de största profeterna, men de drar in en hel del irrläror också. Att bara avfärda allt som ondska är inte särskilt seriöst, en hel del av det koranen säger om Jesus är sant – att han är Guds Ord, att han föddes av en jungfru, att han är Messias etc, medan annat är falskt.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Grattis i efterskott!

    Islam är en ond andemakt. Det är en religion som förslavar människor och far med mer osanning om Jesus än sanning. Jag vet inte riktigt vilka tolkningar du sitter inne på, men när det kommer till andevärlden så är det ganska svart på vitt. Gott och ont alltså.

    Läror som för folk till helvetet måste väl vara onda?

    Gilla

    1. Tack så mycket broder 🙂

     Alltså vi båda håller med varandra om att islam har fel, men det är problematiskt att solklart säga att islam är en ond andemakt när Bibeln inte säger att det är en ond andemakt (islam fanns ju som bekant ej då). Som karismatiker är jag försiktig med att peka ut demoner innan de manifesterar sig, det finns många tragiska exempel på hur personer blivit anklagade för att vara besatta utan att ha varit det. Att kalla en hel religion för en ond andemakt är väldigt magstarkt. Visst säger Paulus att kött som offras till avgudar offras till demoner, men att en religion som idé är en ond andemakt hittar inte jag i Bibeln (begreppet religion finns ju inte ens där).

     Du säger att andevärlden är svart och vit och att läror som för folk till helvetet måste vara onda (andemakter). Din profilbild innehåller symbolen för judendomen, Davidsstjärnan. Är judendomen en ond andemakt också? Varför stöder du då världens enda judiska land?

     Jag menar att förutom Guds Rike och djävulens välde så finns det mänskliga. Allt sker inte av andliga orsaker, inte ens inom religioner. Det blir ohållbart om man t.ex. analyserar en predikan med förklaringsmodellen att varje bra poäng var gudomlig medan varje misstag, felsägning och konstig tanke var demonisk.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

     1. Judarna kommer till helvetet de med om de inte tar emot Jesus. Men eftersom du inte ser Guds ”speciella” frälsningsplan för judarna så är det inte lönt att gå in på den teologiska tolkningen eftersom den har vi aldrig kommit överens om innan och jag ser inte framsteg här heller. Välsigna Israel !

      Enligt min tro så är inte islam och judendom jämförbart, men visst, båda leder till helvetet om man inte omvänder sig till Jesus.

      Håller inte du med om att andevärlden är svart och vit ?

      Det är klart som korvspad att Islam är en ond andemakt, ser du inte det är du totalt andligt blind min vän. ( i alla fall i denna frågan ) Det är satans påfund dessa falska religioner och påstår du att det kommer något gott ur dessa så är du en evangelist för den onde.

      Gilla

      1. Jag är både jude och israelvän och intresserad av dessa frågor. Samuel, vad innebär ”Guds speciells frälsningsplan för judarna”?

       Jag instämmer med det Micael skriver angående svart-vitt. Det finns ett mänsklig själiskt område där man inte kan använda detta svart/vita synsätt.

       När det gäller islam så finns det en svensk aningslöshet som har med okunnighet om andliga ting att göra. Islam har historiskt alltid utbrett sig genom krig och våld, precis som kristendomen gjort. SD verkar vara det enda parti som inte har denna sekulära aningslöshet när det gäller islams anspråk. Ännu märkligare är det att SD verkar vara det mest israelvänliga partiet, trots deras påstådda kopplingar till extremhögern.
       Framtiden kommer att ge svar om det är ett spel för galleriet eller verklig israelpositivism.
       Mvh

       Gilla

      2. Samuel, jag tycker du säger emot dig själv när du först säger att judendomen och islam inte är jämförbara och att Gud har en speciell frälsningsplan för judarna och sedan säger att ”dessa falska religioner” är satans påfund och onda andemakter. Men framför allt är det inte bibliskt, du anklagar mig för att vara andligt blind men själv har fu vandrat ifrån Bibelns ramar. Jag kan kalla dig andligt blind om du inte tycker att blåbär är gott men jag skulle inte ha bibliskt stöd för något sådant.

       SÅ, varken islam eller kristendomen har ”alltid” utbrett sig genom krig och våld, nog är pacifismen ofta ovanligare i islam men den sprider sig på många andra sätt än våld också. SD är islamofobiska och stöder Israels krig mot Palestina av den anledningen, dock har partiet en antisemitisk falang inte minst i ungdomsförbundet, som motsätter sig moderpartiets ”Israelvänliga” politik.

       Gud välsigne er!

       Gilla

       1. Micael,

        Det finns stora skillnader på judendomen och islam, koranen uppmanar till mord på judar.. kan inte finna vise versa från judarnas sida om muslimer.. därav skillnaden. Rent andligt, ja båda är falska läror som drar en längre bort från Gud och närmare döden. Men det utesluter inte att Gud har en plan för just ”judarna”, tycker mig finna enormt stöd i bibeln för detta, därför förlitar jag mig på det och lämnar världens syn på vad sann fred och förnuft är.

        Jag anklagar inte, jag konstaterar.. det är ungefär som att säga att satanism inte är farligt eftersom bibeln aldrig specifikt säger att det är ondska. Jag förstår att om du skulle skriva att Islam är en ond andemakt så skulle det ljuda sirener i de kretsar du byggt upp ett namn på. Det skulle kosta dig mycket. Lever i förhoppning att du kommer till insikt om sanningen gällande detta.

        SÅ , : http://bibelfokus.se/israel_judarna

        Mvh

        Gilla

        1. Samuel:
         Israel har ett löfte från Gud men det har inte Islam (Ismael). Löfteslandet och att Messias kommer andra gången och då är de beredda. Hedningarnas tid måste fullbordas först som skriften säger.

         Jag ”tror” (behöver inte vara sanningen) att hednaförsamlingen ska ryckas bort först. ” Herren stiger själv ned från himmelsen, ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. ORDET kommer ner i sin fullhet bland oss (de som tror) Han kommer som en tjuv om natten. Och först skola de i Kristus döda uppstå, sedan skola vi som lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes.

         Hednaförsamlingen blir bortryckta, bröllopet i himmelen, Satan kastas ner på jorden, de två vittnena Elia och Moses profeterar i 3
         år och 6 mån i ISRAEL. De hundra fyrtiofyra tusen från Israels barns stammar utväljs.

         Jag tror inte att Gud handlar med hedningar och Israel samtidigt. En sak är dock säker, alla kommer ha samma Gudstro. Vi kommer regera med Kristus i tusen år och Israel kommer vara hans egendomsfolk.

         Vi får se,,,jag kan ha fel.
         lärjungen

         Gilla

        2. Jag tycker fortfarande att du säger emot dig själv. Det faktum att judendomen inte leder till Himlen, undervisar falskt om Jesus och att GT uppmanar till mord på andra folk (texter som ibland används av israeler idag för att rättfärdiga kriget mot palestinierna) är inte argument för dig för att judendomen är en ond andemakt, men det är precis de argumenten du drar för att bevisa att islam är en ond andemakt. Och så säger du att anledningen till att jag inte använder samma ologiska och obibliska terminiologi är för att jag är rädd för att folk ska säga. Men varför ska jag börja kalla en religion för en ond andemakt när Bibeln aldrig undervisar om det? Det är som att säga att enda anledningen till att du Samuel inte erkänner att Paulus var en kanin är för att du är andligt blind och är rädd för vad andra ska tycka 🙂

         Gilla

         1. ” Rent andligt, ja båda är falska läror som drar en längre bort från Gud och närmare döden. Men det utesluter inte att Gud har en plan för just ”judarna”, ”

          Varför ska du inte kalla religioner onda andemakter om bibeln inte säger det.. Ja, vad säger bibeln om avgudar? Jag har varit i Indien, och ja Hinduismen är en ond andemakt, det kan jag själv gå i god för. Min fru kan gå i god för det som är fd- Hindu, man tillber falska gudar och demoner. Skillnaden med Hinduismen och judendomen är att judarna faktiskt tror och tillber Adonai. Eftersom detta är Guds plan som sker med judarna, Hans folk , så vill jag ej kalla det en ond andemakt.

          Jeremia 31:31-33

          ”Se, dagar skall komma, säger Herren, då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus, inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder den dag då jag tog dem vid handen och förde dem ut ur Egyptens land – det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre – säger Herren. Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger Herren: Jag skall lägga min lag i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud och dom skall vara mitt folk.”

          Rom 11:25-26

          ”Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. Och det är så hela Israel skall bli frälst”

          Du ser inte planen? , bibelns uppmaning till dig Micael, ha inte för höga tanka om dig själv.

          Gilla

          1. Samuel: Jag håller med dig fullständigt. Det här som du skrev,,,
           ” Rent andligt, ja båda är falska läror som drar en längre bort från Gud och närmare döden. Men det utesluter inte att Gud har en plan för just ”judarna”

           Jag tror också att Gud har en plan för judarna till frälsning, men Islam och Hinduismen har fått en annan uppgift av Gud, nämligen att gå emot sanningen, vilseleda människor. Judarna är förblindade ännu, men Gud kommer ta bort täckelset från deras ansikte. det finns ett löfte till Israel som Gud måste hålla. Gud följer bara sin plan. Alla människor, vilken det än är som motarbetar Guds plan är inspirerad av onda andemakter.

           En ond andemakt styr människor i fördärvet, denn brinnande ugnen. Vad är då en ond andemakt, ja det räcker med att förvränga Guds Ord på ett ställe bara. Bibeln säger i 1 Mos. 3:1-5

           1Men ormen var listigare än alla andra markens djur som HERREN Gud hade gjort; och han sade till kvinnan: ”Skulle då Gud hava sagt: ’I skolen icke äta av något träd i lustgården’?” 2Kvinnan svarade ormen: ”Vi få äta av frukten på de andra träden i lustgården, 3men om frukten på det träd som står mitt i lustgården har Gud sagt: ’I skolen icke äta därav, ej heller komma därvid, på det att I icke mån dö.’” 4Då sade ormen till kvinnan: ”Ingalunda skolen I dö; 5men Gud vet, att när I äten därav, skola edra ögon öppnas, så att I bliven såsom Gud och förstån vad gott och ont är.

           Ormen tog bara bort ett ord som Gud hade sagt och det var ”icke” äta av….
           Det räckte så att hela männskligheten gick in i syndafallet. (Men det var ju Guds plan det också, så att han kunde visa sina frälsande egenskaper)

           Alltså, alla som går emot Gudsplan, det han vill göra i vår tid, just nu, ÄR EN OND ANDEKRAFT. Sen får man göra hur många goda saker som helst men Herren sa ju att vi skulle be och söka Gud först och därefter skulle våra andra böner bliva oss tillgodosedda. Det är vad Herren lovade.

           Guds frid
           lärjungen

           Gilla

         2. Jag stöder Micael här, men också att ”lärjungen” säger emot sin egen teologi när han citerar Matt. 28:18: ”Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade, Mig är given all makt i HIMMELEN och på JORDEN”

          lärjungen skriver då: ”Det behövs inga flera personer än Jesus Kristus. Skulle det ändock vara så, så har dessa ingen makt iallafall. Det räcker med Jesus.”

          – Varför inte använda versaler på ”given” istället? Om Jesus blivit given alla makt, så innebär det att någon har givit Jesus denna makt. Det krävs bara ett minimum av logik för att förstå det. Vem som gett Jesus denna makt är inte svårt att räkna ut för den som har aldrig så lite kärlek till sanningen istället för att försvara sina egna ologiska funderingar.
          Allt gott!

          Gilla

          1. SÅ: Du har rätt i det du säger att makten givits från någon. Det finns en skillnad mellan Fadern och Sonen, helt klart, annars skulle jag ha samma teologi som Jesus Only. Jag har inte den tron som de. Min tro ligger mellan treeningheten och och din tro.

           Enkelt utryckt, Fadern (Guds Ande) är i Sonen och därmed utgår all makt från Sonen som det står skrivet. Då har man inte uteslutit Fadern i sammanhanget. Ser man inte Sonen så ser man inte heller Fadern. Guds Ande kan ingen se, men Guds Ord kan man se genom jesus Kristus. Jesus är utgången från Faderns sköte.

           Fadern och Guds Ande är samma sak och där tror jag att du och jag ser lika SÅ.

           Allt gott du med
           lärjungen

           Gilla

          2. Vem du ”lärjunge” är lärjunge till vet jag inte, men Jesus sade i alla fall att fadern är större än han. Men du skriver: ””Det behövs inga flera personer än Jesus Kristus. Skulle det ändock vara så, så har dessa ingen makt iallafall. Det räcker med Jesus.”

           – Det är ju rent trams när du skriver att om det skulle finnas någon annan person (Fadern) så har han ingen makt.

           Du är förmodligen ensam i din hemtillverkade religion. Kristendom är det i alla fall inte. 😦

           Gilla

 2. Ett bra sätt mot främlingsfientlighet är att de troende visar den kraft som kommer från Gud. Här är ett bra exempel som följer de troende som är trogen Guds Ord. Detta funkar även idag.

  ”När de hade slutat att bedja, skakades platsen, där de voro församlade, och de blevo alla uppfyllda av den helige Ande, och de förkunnade Guds ord med frimodighet” (Apg. 4:31)

  PLATSEN SKAKADE efter att de troende hade tillbett sin Gud. Så kan ske när många äkta troende samlas tillsammans och ber. De som tror hela Guds Ord. Då förstår icke troende människor att Guds kraft följer dem som tror.

  Guds frid
  lärjungen

  Gilla

  1. Så: Jag håller fullständigt med dig att Fadern är större än Sonen. Fadern är Anden, som han är innan skapelsen påbörjades. OK, jag skriver under samma som står på er hemsida ang. Gud, nämligen:

   ”Det finns bara en Gud, den Evige odödlige, osynlige, oföränderlige, skaparen av himmel och jord”

   Det här säger mig att det är Guds Ande, en Gud, osynlig. Jag tar det en gång till. Han är osynlig i den här formen, annars skulle han inte kunnat vara Gud. Gud den oföränderlige. Allt som är skapat har en början och har ett slut. Jesus kristus föddes från Fadern från evighet INNAN himmel och jord skapades. Läs Ord.8:22-31. Du kan inte förneka detta. Gud har gått in i sin egen skapelse genom Jesus kristus. Jesus är därmed Gud. Fadern och Sonen i ett tillbedjelseobjekt.

   Frid
   lärjungen

   Gilla

    1. SÅ: Jag visste att din lära inte kunde motbevisa sanningen. Det såg jag när du slutade hänvisa till Skriften och istället började göra personliga angrepp på mig.

     SÅ: ORDET har kommit ner i sin fullhet nu. Jesus kristus är ORDET. Du hade kunnat fråga mig om vad som helst som berör hednaförsamlingen så hade jag gett dig svaret. Ett maktbud skall ljuda och en överängels röst och en Guds basun osv,,,, Gud varnar alltid de sina innan han kommer med förödelse över jorden. Vi är i Sodom och Gomorras tid nu.

     Gugs välsignelse
     lärjungen

     Gilla

  2. SÅ: Du skrev ”Du är förmodligen ensam i din hemtillverkade religion. Kristendom är det i alla fall inte”

   SVAR: Absolut inte, jag vet inte exakt hur många, men minst ett par hundratusen personer. Det är en stor väckelse i Afrika just nu.

   Det är ingen egentillverkad tro. Jag vidarebefodrar bara profetord enl. Malaki 4:5-6.
   ” Se, jag skall sända till eder profeten Elia, förrän HERRENS stora och fruktansvärda dag kommer. Och han skall vända fädernas hjärtan till barnen, och barnens hjärtan till deras fäder, för att jag icke, när jag kommer, skall slå landet med tillspillogivning”

   Johannes döparen kom bara och vände fädernas hjärtan till barnen, och inget mera.

   SÅ: Jag lyssnar på de ord som predikats i vår tid och som föregicks av den största väckelse som någonsin har förekommit. Döda får livet tillbaka, cancersjuka blir omedelbart helade, läsa människornas tankar. Så fungerar en väckelse när Herren Jesus kristus är med.

   Guds frid
   lärjungen

   Gilla

   1. ETT VINDKAST I LÄRAN. Efter den här bloggen har flera anhängare beslutat, eller är på väg att lämna Messianska Församlingen Shalom.

    Det här kan vara ett varnande exempel då man följer en ledare som styr med järnnäve. Detta har jag funnit på deras hemsida, vilket visar på ett vindkast i läran. Man ändrar sig hela tiden.

    ”Tidigare har jag inte sett skillnaden mellan det himmelska och det jordiska Israel. Jag trodde att när någon från folken blir född på nytt blir han en israelit. Den uppfattningen har jag varit tvungen att revidera. Under lång tid har jag bett den Evige visa mig vad som menas med Messias församling och är övertygad om att han nu har börjat ge mig klarhet om den hemligheten.”

    Ett vindkast i läran. Vad kommer de med nästa gång? Det beroe på vad ledaren får uppenbarat från sin hErRe.

    lärjungen

    Gilla

 3. I ordspråksboken står det skrevet; den som graver en grav for andre skal selv falle i den!!
  Stopp opp , slutt å anklage og bekjempe hverandre,
  Vi som har en Herre ,Herren Jesus Messias . Vi er alle lemmer på hans legeme. Voks da opp til Ham som er hodet . Han vil åpenbare sitt ord til hvem han vil, i rett tid til de som søker, og de som vitner med sine liv , ord og gjerninger .
  Uten gjerningene er troen død!
  Våre liv skal vitne om vår Herre og mester . Han ba oss være vitner. Våre live skal vitne om ham vi har gitt våre liv til . Den Herren er Jesus Messias Guds sønn og Vår Herre.
  Han som er veien til Faderen. Vår Herre står i forbønn innfor Faderen…. for alle de Faderen gir han.
  Det som lager splittelse i denne verden ,kommer lett til. Hydrene er satt til å vokte de som av hjertet ønsker å tro det enkle evangelium ,de blir ikke voktet av hyrdene i forsamlinger , de sover …så revene og ulvene kommer inn og forfører forsamlingen . De tar seg lærere etter trendene i samfunnet og for penger . Lære som klør i ørene og leder menneskene ut i fortapelsen . Det sort er hvitt og rett er galt. De blir forført av denne verdens Gud , den onde eller hans rette navn er satan forførerern og de han sender som lysets engler inn i Guds forsamlinger.
  Hvorfor forføres vi; Det er mangel på lærere og bibelstudier så hver enkelt len på legemet selv skal kunne avkle mørket med Gud ord slik vår Herre gjorde Han Sa ALLTID. ; det står skrevet!!
  Å følge verden i menigheten er ikke å følge Gud. Det står skrevet at i de siste tider skal mennesker gå seg vil fordi de ikke kjenner skriften.
  Det skal ikke tales om synd, høy moral og andre påbud og forbud Herren vår Gud og Fader har skrevet i sitt ord som gjelder for tid og evighet.
  Vi kan sette oss like godt inn i ordet i dag som for 1000 år siden og det vil også nå gi retninger å leve etter , for livet med Gud er utenfor tid og rom .
  Det har evige verdier og sannheter som er godt for mennesket å leve etter. Gud er God hans ord og kjærlighet varer for all tid.
  Gud hatet synd, det står det i min bibel og det står også at han er som en fortærende ild. Legg ikke noe til eller trekk ikke noe i fra sier den Allmektige.
  Gud som våker over sitt ord natt og dag inntil høylys dag . Så Gudsfrykten må tilbake i oss,. Ikke frykt for at Gud er sint på oss. Men vi må ha respekt og ærefrykt for den store Himmelens og Jordens allmektige JHWH.
  Våkn opp du som sover , strid troens gode strid mot alt det onde i vår tid .
  Hjelp oss Herre , til å rop ut det er frelse å få , enda , for himmelens rike er nær. Den som har ører høre.
  Den som oppriktig søker han finner , den som banker på ( Guds hjerte)for han skal det lukkes opp.
  Jeg tror vi har kort tid igjen før himmel og jord skal rystes! Ja det har allerede begynt.
  Når dagen kommer da Gud skal skille hveten fra ugresset , teller ikke alle disse skriverier om hvem som har mest rett og hvem som ikke vil gi seg. Det som da teller er at vi hver enkelt har vårt navn skrevet i Livets Bok Hos GUD.
  Må Allmaktens Gud se i nåde til oss alle for Jesu blods skyld. Guds banner over meg er Jesu blod. Jeg takker deg Herre, min venn og Mester hjelp meg fram på veien til det evige liv ❤takk for at det er du Fader som legger kjærligheten ned i våre hjerter så vi kan stå sammen i troen på Din sønn som gav av egen vilje sitt liv til frelse for hver den som tror på at han ble spikret opp på en planke og hengt som en forbannelse på et tre , for det står skrevet ; forbannet er hver den som blir opphengt i et tre. Ja du ble til en forbannelse enda du var uten synd elskede Mester, Jeshua . Du ble forlatt av din far i himmelen , alt etter som det står skrevet .
  Da Tiden var inne ble du Messis ved Guds veldige kraft opp reist opp av Grav og døden kunne ikke holde deg tilbake
  Du viste deg for dine disipler og venner. Så ble du Forherliget og innsatt som øversteprest hos din Fader og Din Gud . . Takk Jesus at du der går i forbønn for alle dine disiplerer og alle de som skulle kom til tro gjennom dem. Slekt etter slekt gjennom trengsler og forførelser. Alle de som Faderen har gitt deg å be for går du min Herre og Mester i forbønn for. Måtte vi følge ditt eksempel.
  Stå sammen om de ufrelste og ikke krangle om hvem som er størst eller vet mest.
  Måtte vi alle være klare til Herrens høst. Amen

  Gilla

 4. En kommentar til deg lærling (
  Da jeg mistet fotfeste i pinsemenigheten og trosforsamlinger.
  fordi de tok lærere som talte fra sitt eget hjerte ikke ordet . Overfladiskhet og mangel på dype bibelstudier . Viste min Herre Jesus Ved sin Ånd meg til Hjemmesiden til MFS.
  Jeg har enda ikke hilst på noen eller sett noen i den forsamlingen . Men takk og lov Gud kjenner lengtende sjeler. Den som tørster og hungrer etter åpenbaring og studier i Hans ord. The Complete Jewish Bible.skal få slukket sin tørst.
  Han kjenner sine og fører mennesker sammen.

  Jeg takker min Gud for at fått et åndelig hjem . Hjem til Faderhuset.
  Der de er villige til å endre seg etter som ånden viser sanningen i ordet. Der vi går tilbake dit vi skulle ha begynt . Hos jødene. Jesus sa til kvinnen ved Sykars brønn . HUSK frelsen kommer fra jødene. Dette har talt mange ganger til meg.
  Bibelen min kommer også fra jødene og undervisning må sammenkobles med ordet på Hebraisk. Helheten fra tiden og undervisningen og forståelsen av ordet på Jesu tid er jo livsviktig for å forstå hva Paulus skriver. Hvorfor han skriver det han gjør . Og hvordan det gamle skriftene , profetene og MosesTorah .
  Livet har fått nytt liv. Det tror jeg mange vil få om de er trøtt på svada og underholdning på møtene. Isteden for bibelstudium og takksigelser og lovsang til Gud og Lammet ❤

  Dette er et stort takk fordi mitt liv og mitt indre er blitt til et kildevell.
  Jeg var som hjorten som skrek etter vann ,
  Nå er jeg kommet til vannkilder der jeg drikker og drikker, det største er ikke at jeg kjenner Gud men at han Kjenner meg. Han som også hører støvete bønner.
  Shalom venner som lar hvem som vil få komme å drikke av de brønner dere graver opp med rent kildevann . Solveig

  Gilla

 5. Du verkar ha ekonomi högre än de flesta,du ser inte hur invandringen drabbar sjuka,handikappade,äldrevård m.m. du är helt blind för kostnaden som gör att allt skärs ned inom det sociala.Men det är inte invandrare man skall klandra utan den regering som tar in människor i den mängd som förekommer,vi har varken bostäder eller arbete till dessa människor så regeringen blundar över vilket dilemma de ställer till med för de som kommer hit.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s