Jesus trivs på New Age-mässor

image

Jag har tidigare skrivit om hur min församling brukar hänga på Harmoni Expo i Solna, en av Sveriges största ”alternativa mässor”. Mitt bland tarotkort, schamaner, medier, kristaller, spiritister och damunderkläder (!) erbjuder Mosaik tillsammans med några andra församlingar bön för helande och frälsning. Tidigare år har jag inte kunnat vara med men nu var det äntligen dags för mig att se Guds Rike slå ner i nyandligheten.

Förutom oss var Stockholm Vineyard och Gospel Media kristna utställare på mässan. Alla bad vi för helande, och vi gjorde det förstås gratis – vilket var väldigt sällsynt. Gospel Media delade även ut böcker gratis på mässan, vilket var extremt sällsynt. Detta gjorde naturligtvis att många kom, och vi började se fantastiska saker.

Nästan alla vi bad för upplevde kraft och värme. Folk involverade i nyandlighet är väldigt mottagliga för den Helige Ande, och många säger att de tror på Jesus. Det gör det väldigt lätt att be för helande. En kvinna jag bad för hade smärta i axlarna och i ryggen som försvann. En kvinna Stockholm Vineyard bad för var döv i ett öra sen 13 år tillbaka, hon började kunna höra med det örat efter förbön.
image

Fler församlingar behöver gå ut och be för sjuka och evangelisera. Inte bara i nyandliga sammanhang men överhuvudtaget. Jesus trivs inte på dammiga kyrkbänkar. Varje gång Han helar folk i evangelierna är Han antingen utomhus eller på besök hos någon. Kyrkan är en mack. Den är viktig och nödvändig för det kristna livet men vem vill stanna på en mack hela sitt liv. Syftet med macken är att tanka biogas så att man kan göra det man är skapad att göra, ut och åka! Fler församlingar behövs på Harmoni Expo. Fler församlingar behövs på gatan. Der är inte svårt att be folk till helande och frälsning, det är bara att sätta igång.

17 kommentarer

 1. Härligt skrivet! Underbar liknelse på slutet med macken!! Märker själv att så många är livrädda för allt som luktar av new-age, de ser djävular och demoner överallt! Men varför denna rädsla, har vi inte kärleken på vår sida?

  Gilla

 2. Jättebra Micael & Co ! Det är precis där människorna är: sökande, förvirrade och ibland också lurade, som vi kristna skall finnas närvarande, talande och bedjande. De etablerade kyrkorna försummar ofta sådana ställen. Jag önskar er all Guds välsignelse och kommer att fortsätta att bedja för er.

  Gilla

 3. Härligt att läsa! 🙂
  Det är trosstärkande att av nåd få vara ett redskap för Gud i förbön. Har varit med om några tillfällen att Gud både helar fysiskt och insidan genom mina händer. All ära till Gud.
  Har även själv blivit helad vi förbön.
  Guds frid!

  Gilla

 4. Underbart! Som sagt; det är inte svårt att få kraften att hela,det är bara att sätta igång. Det är vår rädsla att misslyckas som får oss att låta bli. Vågade vi våga skulle man få många tillfällen varje vecka att bara be för folk hejvilt på gator och torg. Hur många försöker? inte jag ialla fall. Vad skulle hända om vi kristna började göra som det står i bibeln att vi kan göra? Tänk vad mycket kraft som finns så nära men aldrig kommer ut.
  Lets go brothers and sisters

  Gilla

   1. Lärjunge, jag läste och lyssnade en del på hans undervisning för ca 10 år sedan, så jag känner till honom. Idag köper jag inte hans undervisning även om vissa delar är bra. Att han tror på Jesu Gudom är ingen garanti för sundhet, det tror även katoliker. Nu tror Chumney att bara Jesus är Gud, vilket du kanske inte har något emot, men klassisk kristendom betecknar detta som villolära och jag anser att det blir många bitar över i hans gudapuzzel. Det är Daniel Forslund på Aletheia som kallat honom till Sverige en gång.

    Chumney är inte jude utan en förkunnare i den s k Hebrew Root-rörelsen i USA där man förkunnar ”One law” vilket innebär att man menar att jude och den frälste ickejuden har samma lagobservans att iaktta. Det optimala är då att man omskär sig, eftersom Mose lag säger detta. Detta florerar både i USA och Latinamerika och är definitivt inget som jag stöder.

    Varken Mose, apostlarna eller dagens judendom anser att ickejudar har samma plikt att hålla Mose lag, det är något nytt som uppstod i kölvattnet till de judiskt/messianska församlingarna som uppstod för några årtionden sedan. Dessa attraherade även ickejudar, vilket är förståeligt när de fick ljus över Herrens högtider och annat som kyrkan betecknat som judaiserande undervisning. Naturligtvis är vissa delar i Chumneys undervisning bra, men det rättfärdigar inte det felaktiga.

    Vi är pliktiga att leva och efterlikna den Mästare som vi följer och han varken ljuger, stjäl eller lever otuktigt och därför skall inte heller vi leva så. Men de pånyttfödda hedningarna är inte tillåtna att skapa en ny religion med andra högtider än de som Gud gett sitt folk Israel, då handlar vi likt Jerobeam (han som skiljde sig från judarna) som skapade nya högtider på tider som Gud inte befallt. Paulus förkunnade inte kristendom (i dagens betydelse av ordet) utan en allmän ”judendom” som var avsedd för nationerna. Det är Jeshua Messias som är den enda vägen för den som inte ingår i förbundsfolket att få del av den förbundsgemenskap som Israels folk har med den Evige. Det är denna hemlighet som Paulus berättar i Ef 2:12-14:

    ”Ni var på den tiden utan Kristus, utestängda från medborgarskapet i Israel och hade ingen del i förbunden med deras löfte. Ni levde utan hopp och utan Gud i världen. Men nu har ni, som är i Kristus Jesus och som en gång var långt borta, kommit nära genom Kristi blod.”

    I Messias har jude och hedning blivit ett och vi är båda grenar på ett och samma träd där roten är Jeshua. Trädet symboliserar inte det judiska folket eller nationen Israel, utan Jeshuas församling och den har inte sitt säte i Rom utan just nu i himlen där Jeshua tjänstgör som överstepräst. Men i framtiden kommer förmodligen Trädet att sammanfalla med Israels folk då hela Israel tar emot den Messias som redan kommit, men som skall komma. Må den Evige ge oss mer uppenbarelse om hans härlighet som finns i Messias Jeshua!

    Gilla

    1. Hej SÅ: Kul att du kände igen honom och kan referera till honom.

     Jag lyssnade på några videoupptagningar av Chumney och jag uppfattar inte att han tror att Jesus bara är Gud. Han säger i ett videoklipp att från Faderns, tanken (den oföränderlige, ofattbare osv.)föds Ordet som sedan TALAR allt till existens. Han ser Fadern och Ordet(Sonen).

     Det är alldeles rätt som du säger att om man gör Jesus till ensam Gud så är det fel. Då har man tappat bort Fadern.

     Jag märkte att han inte fått ljus i alla delar av Guds Ord, men där sa han ganska ärligt att han spekulerar och är lite osäker.

     Det som var intressant var ang. bruden som skall regera med Krisus i det Messianska riket och att Elia först skall samla ihop de 144 000 från Israels 12 stammar.

     Det är bra att vi håller våra ögon på varann, så vi kan hjälpa varann, för ju närmare Messias ankomst vi kommer ju större skillnad mellan de troende och de icketroende (antikrist)kommer det vara.

     Intressant att Chumney för fram sitt budskap till vanliga människor och verkar inte vara välkommen till organisationer, församlingar. Lewi Petrus (en av pingstväckelsens grundare i sverige) var i början, en stor motståndare av organisationer, samfund. Han menade att Andens ledarskap var viktigast och att organisationer dödade
     detta.

     Guds frid SÅ
     lärjungen

     Gilla

     1. Ja, vi håller ett öga på varann, så vi ser varann i var sitt dike. 🙂 🙂

      Chumney åker nog gärna till alla som kallar honom, men alla är inte så intresserade. De har indoktrinerats av kyrkan att vissa delar av det han förkunnar klassas som judaiserande. Fornkyrkan och synagogan kom nämligen överens om vad som skulle kallas judaiserande, samtidigt som kristendomen ville skapa en egen identitet som en ny religion men ändå med gamla rötter i GT.

      Den första tiden såg inte romarna någon skillnad på judar och de hedningar som tagit till sig Jeshua som Messias, de räknades av romarna som judar och slapp offra till kejsaren, men senare så förändrades detta och de kristna kunde inte längre åtnjuta de privilegier som judarna förhandlat sig till. När det sedan efter det andra stora judiska upproret infördes en judeskatt ”fiscus judaicus” så ville inte de kristna betala den och sa att ”vi är inga judar”. Det skapades alltså genom en långdragen process av olika slag både politiska och religiösa orsaker, en ny religion som kallas kristendom. En portalgestalt i denna utveckling var Ignatius, som föddes ungefär när Jeshua dog och uppstod.
      SÅ (kan det gå)

      Gilla

      1. Hej SÅ: Jag känner inte Eddie Chumney, men såg honom på Aletheias hemsida för första gången för någon dag sedan. Jag lyssnade på första videoclippet och fick en rysning att han liknade Elia som skall komma

       Guds välsignelse
       lärjungen

       Gilla

 5. Micael: Jag vill ta ett steg tillbaka och säga detta till dig. Du gör ett stort arbete i Herrens tjänst, där du älskar Jesus Kristus av hela ditt hjärta. Vi lägger våra böner inför honom och ber att han visar oss det som är rätt så vi kan varndra på hans väg.

  din broder
  lärjungen

  Gilla

   1. Micael: Du såg något profetiskt för några veckor sedan, hihi när ”Jesu Gudom” frågorna var uppe på tapeten. Du hade nog rätt.

    Guds frid Micael
    lärjungen

    Gilla

    1. Ja, du har rätt , lärjunge. Micael och jag är nog eniga nu när det gäller treenigheten. Jag tolkar det så eftersom han inte svarat mitt senaste inlägg i frågan. Ett tyst medgivande. 🙂
     Var välsignade bröder!

     Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s