Helanden och Gudsmöten i Wales

Victory Church är en levande och växande församling i den walesiska staden Cwmbran, med flera kringliggande utposter. Kyrkan grundades år 2010 och under dess första 9 månader växte församlingen från en familj till över 650 mötesbesökare, och många blev frälsta och lät döpa sig. Kyrkans grundare, Richard Taylor, är en f d kriminell drogmissbrukare som via en fängelsebibel och hjälp av den kristna organisationen Victory Outreach fick möta Kristus och bli fri, förnyad och förvandlad. Läs mer om honom och församlingen på deras hemsida.

 Den 10:e april började något oväntat och mäktigt ske i Victory Church. Richard hade precis avslutat sin predikan utifrån Esters bok och uppmanade nu de församlade att bära fram sina bördor, problem och sjukdomar inför Gud såsom Ester trädde fram framför Kungen och lade fram sitt ärende gällande Haman. En rullstolsbunden man med förlamade ben vid namn Paul sökte sig till förbön. När Richard bad för honom fick han ny styrka i sina ben, reste sig, lyfte rullstolen över huvudet och började springa omkring i kyrkan. Församlingen fylldes av en stark tro för helande och många helandeunder skedde utan vare sig förbön eller handpåläggning. T e x kunde en kvinna som tidigare inte kunnat lyfta armen i mer än 90graders vinkel obehindrat sträcka sina händer mot himlen.

Efter mötet samlade man mötesteamet till samtal, och man föreslog att det kunde vara en god sak att inte avbryta det Gud hade påbörjat genom att vänta till nästa söndag. Så man beslutade att komma samman inför Gud igen redan nästa kväll.

När mötesteamet kom till kyrkan dagen efter var lokalen fylld av en så stark Gudsnärvaro att många föll till marken innan de ens hade hunnit komma in i kyrkan. Många blev helade, befriade och fyllda av glädje. Dagen efter hade fler människor tillkommit och Gud fortsatte att röra vid de församlade på mäktiga sätt.

Nu är det snart en månad sedan Andeutgjutelsen startade. Människor vallfärdar från hela världen för att få ta del av det som sker, och kyrkan har möten varje dag utom fredag och söndag. På hemsidans nyhetsflöde presenteras vittnesbörd på vittnesbörd om vad Gud gör. I den här videon berättar pastor Richard Taylor om hur det hela startade och delar en mängd berättelser om och tankar kring det Gud gör.

Bloggen Welldigger rapporterar om händelserna i Cwmbran, och där återges b l a detta vittnesbörd:

 The most remarkable story was of a young local girl who came to one of the meetings drawn by what she had heard is going on. She encountered the love of God and was completely healed and set free from the results of sexual abuse. As far as I recall the story, the next day she met a friend who she had not seen for several years who was troubled and depressed. She too had been a victim of abuse. The friend who had met with God suggested they go to a bridge by the river to talk. After sharing for a while, the friend then prayed for God to touch the depressed girl. In the next few minutes, she was healed and delivered, and gave her life to the Lord. After this, the girl who had been healed the day before felt God prompting her to sing ‘Amazing Grace’ over the newly saved girl. She obeyed the prompting. The girl broke down as the song was being sung over her. Afterwards she explained that the song had meant a lot to her. She then explained that that very bridge that her friend had brought her to and where she sang the song was where she had some time before tried to take her own life. The place where the enemy tried finally to extinguish her became a place of transformation and liberation for her. Her Valley of Achor became the doorway of hope.

I videon berättar Richard hur han upplevde Guds tilltal –”Så länge människor dyker upp så dyker jag upp”. Det ska bli spännande att följa vad Gud gjort, gör och kommer att göra genom det som sker i Wales.

About Frida Lindberg

Pastor och artist som längtar efter att se HELA Guds församling dela HELA livet, älska HELA världen och leva i HELA pingstens budskap om gemenskap, rättvisa, omsorg, efterföljelse och fred i Den helige Andes kraft.

Posted on 5 maj, 2013, in Gästskribent, Mirakler och karismatik and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Reblogged this on I Jesu fotspår and commented:

    Rebloggat från Hela Pingsten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: