Missionären som fick albanska av den Helige Anden

Rickard Lundgren

Rickard Lundgren

När han var 19 år fick Rickard Lundgren albanska av den Helige Ande. Han hade åkt till Albanien som korttidsmissionär efter att ha hört att det var ett av Europas mest ateistiska länder. På tredje dagen där vaknade han upp och tänkte ”Det här är inte klokt, men jag tror att jag kan albanska. Jag hade fått ett språk inom mig!” Han provade att tala med människor och mycket riktigt kunde han albanska. Han kan det än idag.

Pretty awesome, eller hur? Rickard, som också grundat missionsorganisationen Gå ut mission, är en av huvudtalarna på UNION, Pannkakskyrkans konferens 3-6 januari i Uppsala! En annan talare är underbara Elise Lindqvist, ängeln på Malmskillnadsgatan som utgjuter kärlek och hjälp till Stockholms prostituerade, som nyligen fick ett människorättspris för sina insatser. Och så ryktas det att den fantastiske talaren Micael Grenholm också kommer finnas på plats. 😉

Förutom detta blir det massa bön, lovsång, pepp, pannkakor, evangelisation ute på Uppsalas gator. Anmäl dig här senast 16 december. Kom och bli inspirerad att nå ungdomar med Guds kärlek, evangelium och kraft!

About Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.

Posted on 4 december, 2013, in Evangelisation och mission, Mirakler och karismatik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 kommentarer.

 1. Simon Lundström

  Halleluja, det mest fascinerande med det här är ju att han inte bara lärde sig ett nytt språk utan av alla språk albanska. Det utgör en egen språkfamilj och har ingen direkt koppling till något annat språk som talas nu (inte ens finskan kommer nära den ”uniciteten”, som ju är besläktat med ungerskan).

  Gilla

 2. Kan Gud få stenar att ropa, så är väl detta inte så konstigt 😉

  Jag känner en kvinna i 65 års åldern som talade i tungor på ett möte, efteråt kommer en invandrare fram och tackade för meddelandet som denne fick, det tröstade honom oerhört. Sedan frågade invandraren hur hon kunde hans språk 🙂

  Gilla

 1. Pingback: Pannkaksfest, tungotalsmirakel och ängeln på Malmskillnadsgatan | Hela Pingsten

 2. Pingback: Pannkaksfest, tungotalsmirakel och ängeln på Malmskillnadsgatan | Pannkakskyrkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: