Missionären som fick albanska av den Helige Anden

När han var 19 år fick Rickard Lundgren albanska av den Helige Ande. Han hade åkt till Albanien som korttidsmissionär efter att ha hört att det var ett av Europas mest ateistiska länder. På tredje dagen där vaknade han upp och tänkte ”Det här är inte klokt, men jag tror att jag kan albanska. Jag hade fått ett språk inom mig!” Han provade att tala med människor och mycket riktigt kunde han albanska. Han kan det än idag.

Rättelser i videon: Rickards mor packade aldrig ner biblarna i gitarren – det måste han ha gjort själv! Händelseförloppet som Rickard snabbt sammanfattar och förenklar omkring hur landet därefter gick från ateistisk, kommunistisk diktatur till en demokratisk flerpartistat skedde under några års tid och inte under Rickards första besök i landet. Rickard gjorde många besök i landet fram till 1993.

Pretty awesome, eller hur? Rickard, som också grundat missionsorganisationen Gå ut mission, är en av huvudtalarna på UNION, Pannkakskyrkans konferens 3-6 januari i Uppsala! En annan talare är underbara Elise Lindqvist, ängeln på Malmskillnadsgatan som utgjuter kärlek och hjälp till Stockholms prostituerade, som nyligen fick ett människorättspris för sina insatser. Och så ryktas det att den fantastiske talaren Micael Grenholm också kommer finnas på plats. 😉

Förutom detta blir det massa bön, lovsång, pepp, pannkakor, evangelisation ute på Uppsalas gator. Anmäl dig här senast 16 december. Kom och bli inspirerad att nå ungdomar med Guds kärlek, evangelium och kraft!

5 kommentarer

  1. Halleluja, det mest fascinerande med det här är ju att han inte bara lärde sig ett nytt språk utan av alla språk albanska. Det utgör en egen språkfamilj och har ingen direkt koppling till något annat språk som talas nu (inte ens finskan kommer nära den ”uniciteten”, som ju är besläktat med ungerskan).

    Gilla

  2. Kan Gud få stenar att ropa, så är väl detta inte så konstigt 😉

    Jag känner en kvinna i 65 års åldern som talade i tungor på ett möte, efteråt kommer en invandrare fram och tackade för meddelandet som denne fick, det tröstade honom oerhört. Sedan frågade invandraren hur hon kunde hans språk 🙂

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s