Frälst genom YouTube

image
Simon Ådahl berättar coola grejer på Farfarsträffen

För några veckor sen var jag på Farfarsträff i Gävle igen där jag fick tillfälle att diskutera mina små barnbarn tillsammans med andra gubbar. Nä ja ba skojar XD Farfarsträffen är när över hundra pers möts på Farfars restaurang för att prisa Gud, dela vittnesbörd, läsa Ordet och be för varandra i flera timmar samtidigt som de äter mat. Ett väldigt urkyrkligt möte som i 1 Kor 14:s anda låter alla dela det de känner för. Mötet är omåttligt populärt och nu tvingas det flytta ur Farfars restaurang vilket gör att det byter namn till Jesusträffen, ett bra namnval in my humble opinion.

En av de sammankallande till träffen är Simon Ådahl och jag har redan ägnat många gigabyte åt att beskriva hur betydelsefull han varit för mig när det gäller tro, Andens gåvor och frihet. Simon upplever stora mirakler i vardagen, jag har lagt ut flera klipp på YouTube där han berättar om hur han och hans kompis Örjan Armgren profeterar in i människors liv och säger dem saker de inte kan veta. Och Simon är solklar med att det här är inget speciellt, detta har alla troende fått, allt handlar om att släppa prestationer och sitt ego och låta Jesus ta över oavsett vad som händer.

På Farfars/Jesusträffen bjöd Simon upp en polis som heter Peter till mikrofonen. Peter berättade hur han kom hem efter att ha patrullerat natt, han slog sig ner framför TV:n och zappade runt och kom till kanal 10 som ju är en rätt kristen kanal. Där stod Simon Ådahl och predikade evangeliet och berättade om vad Gud gör, på ett sätt som gick rakt in i Peters hjärta. Nästa dag googlade han på Simon Ådahl och hittade bland annat min YouTubekanal, där han kollade igenom klippen med Simons vittnesbörd. Han bröt ihop framför datorn flera gånger och insåg att Gud finns, men han hade missat honom helt.

Peter lyckades få tag på telefonnumret till Simon och berättade hur omtumlad han blivit, och Simon bjöd in honom på ett möte de hade. På det mötet blev Peter frälst. När han tog emot Jesus och det eviga livet beskrev han det som att en börda lyftes av hans axlar.

Gött det känns då när ens youtubeklipp får bli till sån välsignelse 🙂 Internet är ett fantastiskt redskap för evangelisation, ett torg som i princip alla potentiellt kan besöka – och det lägger ett ansvar på oss lärjungar. I gudstjänsterna är de flesta predikanter medvetna om vikten av att använda ett språkbruk som alla förstår och inte tala som att alla som lyssnar är födda på nytt, och samma sak gäller förstås i ännu högre grad på internet.

Jag är själv plågsamt medveten om att jag ofta predikat för de frälsta, riktat mig åt kristna och grottat ner mig i inomkyrkliga debatter på den här bloggen. Och visst ska och bör det finnas utrymme för det med, att kyrkan är självkritisk och att vi i Jesusrörelsen markerar vad vi tycker gått snett är viktigt för att sökare ska känna sig trygga. Men fokus behöver ändå vara att positivt presentera Jesus för världen, berätta om vad Han gör bland oss idag och vad Hans kärlek får oss att göra. Inget annat borde våra bloggar, facebookflöden, instagramkonton och youtubekanaler domineras av.

3 kommentarer

  1. VI hade olika metoder när vi blev frälst och min del var när mamman sa att jag måst bli frälst och detta var så brännande stund ,att jag gjorde vad mamnan sade och gav min liv åt Jesus när jag var endast 6år och jag är lycklig idag efter många många år senare och jag har så brinnande hjärta att vinna själar til Herren detta mörka tid med svårt in i nattens skuggor över alla kyrkor, tack med välsignelse ,keijo södertälje

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s