Möteshelg om frälsning, mirakler och aktivism, Norrköping 19-21 september

image

För två år sedan försökte jag organisera en konferens om att förena evangelisation, karismatik och engagemang för fred och rättvisa, något som tyvärr aldrig gick i hamn. Men Gud är god och nu kommer det bli av! Min kompis Mathias ”luffarn” Risberg är nybliven ungdomsledare i Vidablickskyrkan i Norrköping och vill arrangera en möteshelg med mig 19-21 september på temat Frälsning, mirakler och aktivism. Jag har också bjudit in min kompis Frida Lindberg som har exakt samma vision, och som ju faktiskt skrev på den här bloggen under några veckor förra året när jag var internetlös i Afrika.

Det preliminära schemat är att först blir det ett kvällsmöte på fredagen, sedan tre möten på lördagen och evangelisation med Pannkakskyrkan på kvällen, och avslutningsvis gudstjänst söndag morgon. Syftet är att ge undervisning och träning i evangelisation, aktivism och i att använda Andens gåvor, och visa hur dessa tre hör ihop.

Jag och Frida kommer också hålla ett seminarium på Frizonfestivalen i det nystartade Laboratältet, som är en sammanslagning av Virustältet och Världens tält. Seminariet heter Aktivism i Andens kraft, och Frida kommer tala om hur mirakler och engagemang för fred och rättvisa hänger ihop i Skriften, medan jag berättar hur de förenats kyrkohistoriskt. Varmt välkomna på det också! 

5 kommentarer

  1. Dom ber också för dig Hulda på Berndts blogg. Bra att ni ber för varandra. Bra också om du inte kritiserar andra och gömmer dig under anonymitetens mantel.

   Gilla

 1. Hej Micael!

  Gjorde en sökning efter ”Mathias Risberg” efter hans medverkan i Outsiders och hittade den här bloggen. Jag är nyfiken på om du som kristen och kompis med honom tycker att det han gör är något kristna bör ägna sig åt? Syftar främst på det att han har sex med naturen. Länk: https://www.youtube.com/watch?v=MsyM-lqQKyA

  Gilla

  1. Hej Alexander!

   Jag har sett det programmet och håller på att formulera ett mail till honom. Jag tycker förstås inte att sex med naturen är något kristna ska ägna sig åt, i synnerhet inte medan TV filmar.

   Allt gott!

   Gilla

 2. Såg inslaget i outsiders .. snacka om föredöme för ungdomar.. han har blivit av med sin ungdomsledartjänst hoppas jag? Jag skulle se upp med att arrangera möteshelger med honom om jag var du, men du är klok nog att inse det själv. Ifall du ändå tänker fortsätta träffa denna mannen och samarbeta, så föreslår jag att du klär på dig ordentligt 🙂

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s