Din kropp är ett heligt tempel

templeEtt mycket viktigt gästinlägg från en syster som vill vara anonym.

Jag vill rikta detta främst till dig som tycker att din näsa är alldeles för sned, eller att ditt leende inte ser ut som hon bredvid dig. Du som tycker att du är ful och otillräcklig. Men jag vill också ge detta som en påminnelse till dig som redan är säker på att du är vacker som du är.

Det finns en sak jag lärt mig genom livet. Att kalla sig själv ful och nedvärdera sig som en felstavning är kontinuerligt förekommande i mångas liv – och det är okej eftersom normer och ideal faktiskt existerar. Men jag vill ge dig ett perspektiv som hjälpt mig genom den svåra tonårstiden (framför allt).

Låt oss föreställa dig att du går in i ett heligt tempel. Allting är perfekt uppradat och det ser så skört ut att man inte vågar röra någonting för att det ska förstöras. Det är Guds heliga tempel. Du iakttar det.

Vad blir dina första ord där inne? Fula svordomar eller skadligt hånande ord? Det tror jag knappast. Du skulle vara mån om det och värna det med respekt. Detta heliga tempel är allt du har. Ett ställe att växa i, vilket inte förtjänar att förkastas. Så gör inte det då.

I Bibeln står det: ”Vet ni inte att era kroppar är Guds tempel åt den heliga anden, som bor i er? […] och andens Guds tempel är heligt, det templet ni är” (1 Korintierbrevet 3:16-17)

Alltså är våra kroppar Guds tempel. Behandla din kropp som du behandlar ett heligt tempel.

Smutskasta inte din kropp, för det är det enda stället på jorden där du får vara helt den du är.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s