Helande och fattigdomsbekämpning på Jesusträffen!

IMG_20150124_163611

I lördags besökte jag Jesusträffen, uppföljaren till fantastiska farfarsträffen där folk som var trötta på religion men hundriga efter en relation med den levande Guden träffas på en restaurang för att be, sjunga, vittna och käka mat. Träffen ägde i flera år rum på Farfars restaurang i Gävle, men när deras lokal blev för liten och fenomenet började spridas till andra städer ändrades namnet till Jesusträffen. Bra namn. Urban Thoms från tidningen Dagen var också på plats och rapporterar:

Ute i kylan trängs folk vid ingången som vore det rockkonsert eller hockeyderby. Men inne i värmen väntar Jesusträffen, en brokig samling som skulle kunna beskrivas som en ovanligt utdragen kärleksmåltid där det är fritt fram att ta ordet… Mikrofonen är öppen för alla som har något på hjärtat. Jesusträffen annonserar aldrig några talare. Det ingår i konceptet, att det är namnlöst.

Mötet pågick i över sju timmar, och en av de starkaste stunderna var när Maria från Härnösand berättade om hur hon blev helad från cancer. Hon hade en tumör på levern stor som en clementin, som läkarna inte kunde råda bot på. Hon besökte (motvilligt) ett kristet möte där Simon Ådahl profeterade in i hennes liv, bad för henne och bad henne ta sig till sjukhuset och undersöka sig. Efter att läkarna undersökt henne konstaterade de förvånat att tumören skrumpnat ihop och ett nytt blodkärl hade bildats som gick runt tumören, och efter att ha konstaterat att det saknades en medicinsk förklaring sa Marias läkare att en högre makt nog varit inblandad.

På Jesusträffen var också Lennart Eriksson från Hoppets stjärna, en biståndsarbetare/evangelist som övertygande förkunnar att Jesus kan förvandla fattiga människors liv. Hoppets stjärna jobbar mycket med att förbättra romers situation i Rumänien så att de slipper åka utomlands för att tigga, och Lennart har en mångårig erfarenhet av att jobba där och har till och med blivit utnämnd till rumänsk riddare! Han fick träffa Rumäniens socialminister när hon var här i Sverige för några dagar sedan och bad henne samarbeta med den rumänska pingströrelsen, för de når romerna på ett sätt som få andra organisationer och grupper gör.

En man som jag tyvärr har glömt namnet på berättade om hur Jesus befriat honom från ett liv i missbruk och meningslöshet till att ge bröd åt de fattiga. Bokstavligt talat. Han blev tillfrågad en dag av en butikägare om han ville ha lite bröd och fick sex sopsäckar, som han sedan delade ut i ett område med många fattiga i Gävle. På kvällen gick han in i en annan butik för att handla mjölk, varav kvinnan i kassan frågar om han vill ha bröd. Idag delar han ut bröd och även lite annan mat till 2000 personer varje vecka!

Jag var så lycklig på Jesusträffen. På slutet av kvällen gick jag fram till mikrofonen och sa ”Ser ni vad som händer här? Tecken och under förenas med fattigdomsbekämpning och evangelisation, precis som i Bibeln!” Så läste jag Apg 2:43-45 om hur mirakler och ekonomisk utjämning hängde ihop i den första församlingen, och sedan sjöng jag min lilla nationalsång Resurrecting Pentecost:

Gud välsigne Jesusträffen! Om du vill ha info om kommande träffar, gilla den här facebooksidan!

3 kommentarer

  1. Halleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amen🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏!!!!!!!!

    Här är min nya blogg!!!!!!!!!!

    http://larljungen.blogg.se

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s