Debora talade i tungor på esperanto

Debora
Debora

I helgen var jag som sagt i Kristinehamn och träffade där bland annat Debora Lundqvist, en 15-årig tjej med ett väldigt stort hjärta för Gud och människor. Hon berättade för mig om hur hon var på Kingdom Culture i Örebro för några dagar sen, och blev totalt uppfylld av Guds Ande. Någon såg en ängel som hällde vatten över henne, i samma stund började hon ivrigt tala i tungor. I timmar. Hon fick till slut bäras ut ur kyrksalen, fylld av Guds kärlek och kraft.

De beslöt sig för att försöka uttyda tungotalet, med hjälp av Google Translate 🙂 De tryckte på ”identifiera språk” och skrev in orden som Debora uttalade. Google Translate sa att det var esperanto och översatte orden till följande:

jag känner dig, din kropp
jesus kommer snart
våra hjärtan-lika jesus
han kommer snart
forma era hjärtan
läsa bibeln
kontrollera så att hjärtat är rent
tiden är inne, snart
Pratar bara om Jesus i skolan. Alla timmar jag är vaken pratar jag bara om Jesus, de reagerar olika.
Vi kommer få lida också
Vi får inte gömma oss.
Vi ser att det är ett för stort uppdrag, men vi måste göra det. Våga ta utmaningen, våga gå.
det kommer bli en jobbig tid, snart, vi kommer plågas mycket, men vi har vårt pris i Herren.
detta är början på en jobbig tid
Vi behöver nå fram till alla människor

De tog fram Bibeln och slog upp några bibelord på måfå, som fantastiskt nog verkligen knöt an till budskapet Debora hade fått. De var, i följande ordning:

Markusevangeliet 13:36-37
Filipperbrevet 1:27-30
1 Petrusbrevet 1:3-25
1 Korinthierbrevet 14:26-31

Ett ord som Debora yttrade flera gånger men som inte fanns på esperanto var ”hamananan”. De googlade på det och fann följande klipp med allas vår hjälte Svampbob fyrkant. Ett maranata-rop, Nickelodeon style 🙂

Att Debora talade i tungor var väl trevligt och allt men det var när det väl uttyddes som det blev riktigt coolt, och tydligt att Gud förmedlade ett budskap via henne. Inte undra på att Paulus betonar i 1 Kor 14:27 att det är viktigt att tungotalet uttyds. Och det funkar både med övernaturlig tolkning och Google Translate halleluja

38 kommentarer

 1. jag vill gärna veta hur ni gjorde för att översätta tungotal, mina tungotal är svåra att stava, för jag får knappt någonting fram något ord som jag får fram men på olika språk. Skulle gärna vilja översätta mina tungotal 😊

  Gilla

 2. Micael kan förstås svara själv, men om jag bara får komma med ett förtydligande: Alla tungotal är inte nu existerande språk. Enligt Paulus rör det sig ofta om änglars språk. Man brukar skilja mellan tungotal som bönespråk (ej uttydbart), profetiskt tungotal (uttydbart genom profetisk gåva) och befintliga språk (uttydbart för den som kan språket). I det här fallet var det tydligen den sista varianten, och då går förstås Google translate lika bra som någon som själv kan esperanto. Häftigt är det i alla fall! 🙂

  Gilla

 3. Det här var det läskigaste jag läst!
  Ni säger att hon fick ”bäras ut fylld av Guds kärlek och kraft.”…
  Kan ni se skillnad på att tala i tungor och ett epilepsianfall???

  Gilla

  1. Hej Edwin!

   Epilepsianfall brukar inträffa hos folk som har epilepsi så det ska inte vara alltför svårt att skilja mellan. Dessutom är det få epilepsianfall som yttrar sig i att man ligger på marken och talar esperanto i nån timme. Jag vet inte hur förtrogen du är med karismatiska sammanhang Edwin, men sånt här är faktiskt rätt så vanligt. Jag blev själv kvaddad av den Helige Ande på en konferens 2012 och låg däckad i åtminstone en halvtimme, se https://helapingsten.wordpress.com/2012/07/01/under-oppen-himmel-del-4-kvaddad-av-guds-ande/ Det är spännande att gå med Gud!

   Allt gott!

   Gilla

   1. Ja det är spännande att vandra hand i hand med Gud. Och i vardagens alla olika skiften. Varför upphöjer du dina andliga upplevelser? Är det andens frukter? Upplevelsekristendom räddar inte människor från att gå evigt förlorade. Tala om korset. Upphöj Jesus Kristus istället för dina andliga upplevelser!

    Gilla

 4. Håller med, känns mera som sektfanatism. Snälla Micael kom tillbaks
  till verkligheten nu!

  Gilla

  1. Hej Klaes!

   Det finns en cool bok som heter Bibeln där det står om Jesus och Hans lärjungar. De botade sjuka, kastade ut demoner, uppväckte döda, profeterade, talade i tungor och blev omvartannat uppfyllda av den Helige Ande med kraftfulla reaktioner. Det står i Johannesevangeliet om hur folk föll till marken när de hörde Jesu ord. Samma sak upplevde Paulus i Apostklagärningarna. Karismatisk kristendom är biblisk kristendom. Nå, om man är ateist förstår jag att man inte tycker att sådant tillhör verkligheten, men att kalla biblisk, ursprunglig kristendom för sektartad och verklighetsfrämmande går ju inte om man är kristen. Och det är jag.

   Allt gott!

   Gilla

   1. Och dem föll ner med helig vördnad annat än det som sker idag som mycket inte har Guds fruktan med sig. Är det upplevelser vi ska följa och förhärliga? Om du ser på Paulus så berömde han sig av lidandet och svaghet. Han gjorde ingen Cirkus av dem under Gud gjorde via honom. Har själv varit med om att Gud givit mig ord på andra språk, samt vittnat på ryska trots jag inte läst språket. Gud gav mig orden. Men var har jag att berömma mig över annat än hans nåd. Och Paulus som fick uppleva så mycket mer än vad Jag har upplevt med Gud, hans fokus var inte att skryta om vad Gud gjort. Var är talet om omvändelse idag? Jesu tillkommelse?

    Gilla

   1. Hej Andy! Jag förespråkar en kristendom där vi kan erfara allt som vi kan läsa om på Bibelns sidor, – inklusive frälsning, tungotal, profetia, helande och urskiljning av andar. Ibland sker detta stillsamt, ibland mer intensivt (precis som i Bibeln).

    1 SAM 19:19-24
    19Då Saul fick veta att David var i Najot vid Rama 20skickade han folk för att gripa honom. De fann en skara profeter i extas, och Samuel stod där som deras anförare. Då föll Guds ande över kungens män, så att också de råkade i extas. 21När man berättade detta för Saul sände han i väg nytt folk, men också de råkade i extas. Saul skickade en tredje grupp, men det gick likadant för dem. 22Han begav sig då själv till Rama, och när han kom till Stora brunnen i Seku frågade han var Samuel och David var. Man sade att de var i Najot vid Rama, 23och han gick vidare dit, men också han greps av Guds Ande och fortsatte i profetisk hänryckning hela vägen fram till Najot. 24Också han kastade av sig kläderna och betedde sig som de andra profeterna inför Samuel; hela dagen och hela natten låg han där naken. Det är därför man brukar säga: ”Hör Saul också till profeterna?”

    Här ser vi både profetisk extas och fallande under Guds kraft. Deboras erfarenhet var betydigt mer stillsam.

    Frid!

    Gilla

    1. Hej David!

     Jag tycker det är intressant att Gud är en Gud som gör stora under. Är själv ett stort vittnesbörd på det. Mitt syfte med att svara här har inte varit att ifrågasätta Deboras andliga upplevelse. För det har jag inte tagit upp. Det som jag har ifrågasatt David, det är när vårt fokus blir på under och tecken samt andliga upplevelser. Har själv haft många andliga upplevelser med Gud. Visa av dessa saker har jag inte vittnat i kyrkorna om på grund av att jag inte själv vill hamna i fokus. Jesus är den som skall bli upphöjd och ärad i våra liv. När jag har studerat Bibeln och då läst om Paulus så tycker jag mig se att han inte gör så mycket väsen av det Gud gör. Låt oss läsa i Apostlagärningarna kap 20 kan vi läsa om att Paulus predikade för bröderna ända till midnatt står det, resultatet blir att en somnar där som heter Eutychos som föll i sömn och ramlade ut genom fönstret från tredje våningen och så dog han. Vad gör då Paulus? Låt mig citera

     Paulus kom då ner och lade sig över honom, slog armarna om honom och sade: ”Sluta med er klagan, han lever!” 11Och han gick upp igen, bröt brödet och åt. Sedan fortsatte han länge att predika, ända till gryningen, då han lämnade dem. 12Ynglingen levde och kunde föras hem, och de kände en stark tillförsikt.

     Som vi ser här så gör inte Paulus hedningarnas Apostel så stort väsen om det här. Utan han fortsätter sin predikan långt in till gryningen. Ja det skulle vara intressant och få vara med där och se och lyssna eller hur? Vad jag ser David av Paulus liv var att han inte upphöjde sig själv eller det Gud gjorde. Vi kan med läsa i 2.Korinterbrevet 12 där nu Paulus nämner om sin andliga upplevelser och svaghet. Jag citerar det Paulus säger

     Jag måste ytterligare berömma mig. Väl är sådant icke eljest nyttigt, men jag kommer nu till syner och uppenbarelser, som hava beskärts mig av Herren. Jag vet om en man som är i Kristus, att han för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himmelen; huruvida det nu var i kroppslig måtto, eller om han var skild från sin kropp, det vet jag icke, Gud allena vet det. ja, jag vet om denne man, att han — huruvida det nu var i kroppslig måtto, eller om han var skild från sin kropp, det vet jag icke, Gud allena vet det — jag vet om honom, att han blev uppryckt till paradiset och fick höra outsägliga ord, sådana som det icke är lovligt för en människa att uttala. I fråga om den mannen vill jag berömma mig, men i fråga om mig själv vill jag icke berömma mig, om icke av min svaghet. Visserligen skulle jag icke vara en dåre, om jag ville berömma mig själv, ty det vore sanning som jag då skulle tala; men likväl avhåller jag mig därifrån, för att ingen skall hava högre tankar om mig än skäligt är, efter vad han ser hos mig eller hör av mig. Och för att jag icke skall förhäva mig på grund av mina övermåttan höga uppenbarelser, har jag fått en törntagg i mitt kött, en Satans ängel, som skall slå mig i ansiktet, för att jag icke skall förhäva mig. Att denne måtte vika ifrån mig, därom har jag tre gånger bett till Herren. 9Men Herren har sagt till mig; ”Min nåd är dig nog, ty kraften fullkomnas i svaghet.” Därför vill jag hellre med glädje berömma mig av min svaghet, på det att Kristi kraft må komma och vila över mig. Ja, därför finner jag behag i svaghet, i misshandling, i nöd, i förföljelse, i ångest för Kristi skull; ty när jag är svag, då är jag stark.

     Det intressanta med Pauls var att han hade sin glädje i att lida för Jesus Kristus vår frälsare och Herre. Svagheten var hans styrka där Jesus kunde utföra sitt verk genom honom.

     Gilla

 5. Då hennes tungotal finns nedtecknat bör det även finna ljudupptagning eller film på händelsen?? Finns det möjlighet att få ta del av det materialet?

  Gilla

 6. Risken är nog inte överväldigande att du får någon som helst trovärdig
  dokumentation på denna remarkabla händelse?

  Gilla

 7. Min åsikt är att detta är BS.

  För det första tror jag på en mycket praktisk Gud som gör saker som faktiskt spelar roll. Tecknen Han ger är, iaf enligt bibelns uppenbarelse, starka och väldigt personliga. De träffar helt rätt för just en uttänkt mottagare. Budskapet här är oerhört generellt och absolut inget nytt. Horoskopet i kvällstidningen kan ge en minst lika mycket. Där får man dessutom reda på vilket meddelande som är riktat just till en själv vilket är ett plus i jämförelse med detta dravel eller ”tjäbbel” som vår käre statsminister skulle kallat det…
  Herrn på övervåningen har inte ens lagt ner nog tid på detta budskap för att det ska bli korrekta meningsbyggnader…

  För det andra så är detta med att falla ihop i en hög på golvet ”under Guds kraft” helt befängt. Detta är inte en del av den bibliska församlingen iaf. Folk föll ihop i Bibeln det är sant men då fanns alltid en anledning till det. Själva fallandet var av underordnad betydelse. I karismatiska kretsar däremot är det en mötesform… Att ligga och tala i tungor är fenomen som faktiskt inte alls är omskrivet i Bibeln på detta sätt…

  Vidare skulle man inte heller kunna skriva ner esperanto om man skulle höra det i en ”ivrig tungotalsbön” det är jag helt säker på. Lovar att det testats fram och tillbaka både en, två, tre och tjugo gånger innan det blev något alls på esperanto om inte storyn helt enkelt är fabricerad.

  Psykologin har en förklaringsmodell för dessa fenomen som är betydligt bättre.

  Alla dessa ”härliga” karismatiska historier har en sak gemensamt. Bevisen är dåliga om de överhuvudtaget existerar…

  Gilla

 8. Ja, att transkribera sitt tungotal, är inte lätt ju. Man får testa sig fram tills något bra kommer ut. Jag tror inte på det. Man kan få det till vad man vill. Vi ser det vi vill, mänsklig funktion… manipulation. Jag prövade det här själv, jag sade något med tungotal, med och gjorde en goggle bildsökning. Bara för att det är lättare att förstå bilder än utländska hemsidor omd et var ett utländskt urd. Jag fick fram att jag iallafall hade sagt ”fotze” och gjorde en bildsökning.

  Gilla

  1. Vi får inte glömma bort att det är en gåva från Gud. Och vi förvaltar det vi fått med vördnad för hans närvaro och helighet.

   Gilla

 9. Om en 15-årig tjej jag träffade i något random kristet sammanhang gav mig en dylik berättelse hade jag varit extremt skeptisk. Än mer skeptisk är jag såklart när jag bara läser på någon annans blogg om att denne träffat en random 15-årig tjej som påstått dessa saker.
  Dessutom var det ett väldigt långt citat som påstås ha översatts, och för att så många ord ska kunna översättas och inte majoriteten av dem bara ska stå kvar som den bokstavskombination du matade in krävs det att du är ganska väl förtrogen med hur de stavas redan innan. Not buying it.
  Jag ser det som betydligt mer sannolikt att berättelsen antingen är uppdiktad av 15-åringen eller att någon som kunde esperanto matade in en lång text i google translate, och sade ”jag skrev in det du sa, och kolla vad det blev!”.
  Eller ännu mer sannolikt; personen som översatte kan ha gjort en riktig fuling, skrivit in texten på svenska, översatte till esperanto, och kört tillbaka texten genom translate igen. Ett så långt citat vore ganska svårt minnas exakt, så hade det varit jag som var tjejen, hade jag tänkt att ”tja, jag kan säkert ha sagt så, tufft”.
  Om någon sade till mig att den blivit troende för att den läst ett blogginlägg om en 15-årig tjej som författaren träffat i ett random kristet sammanhang, som påstått sig i tungotal ha givit ett långt esperantocitat, bevisat genom google translate, så hade jag nog aldrig kunnat ta den personen riktigt på fullt allvar igen.

  Gilla

 10. Har själv varit med om att Gud gav mig det ryska språket när jag var på Kolahalvön 1993 tror jag året var. Och jag behövdes inte bäras ut 😉. Utan jag var fullt medveten om vad som hände. Vi ska följa Jesus Kristus och inte under och tecken. Jag följer Jesus och inte upplevelser. Jag var rätt ung när jag fick uppleva det här. Kändes så heligt och är det fortfarande för mig.

  Gilla

  1. Nä jag får inte ihop det heller, det där med att man får spasmer och rullar omkring eller blir helt däckad i någon sorts trans… eftersom den Helige andes frukter är

   kärlek
   glädje
   frid
   tålamod
   vänlighet
   godhet
   trofasthet
   ödmjukhet
   självbehärskning

   lugnt och sansat mao..

   om någon rullar omkring på golvet våldsamt i okontrollerade former så ryker det på självbehärskning,,eller att man måste bäras ut. För då behärskar man inte det längre själv och det är inte Guds inblandning, av vad jag kan utläsa ur bibeln.

   Gilla

   1. Jag tänker på vad Paulus skrev. Han som varit med om så mycket tecken och under. Inte var hans fokus på allt det där. Nej hans berömmelse var lidandet. Det finns en fara med att följa upplevelser. Paulus glädje var svaghet. Han gjorde inte stora ting av dem under han var med om.

    Gilla

 11. Hej vänner! Efter en hektisk helg ska jag ta mig lite tid att svara på några av era kommentarer.

  Jag har helt enkelt redogjort i all enkelhet vad Debora själv och två andra som var närvarande berättade för mig. Efter att jag hade talat i Kristinehamns kyrka träffade jag Debora och hon berättade ganska snart om vad hon hade upplevt på Kingdom Culture. Hon visade mig texten på hennes telefon och när hon sa att det var översatt från esperanto blev jag rätt paff. Hennes pappa och sen ytterligare en kille bekräftade historien och sa att de var med när det hände. Så då bloggade jag om det. Det är inte första eller sista gången jag postar ett vittnesbörd på Hela Pingsten – det här blev bara ovanligt välläst.

  Många av era argument – i synnerhet de från Marws, Andy och Samuel – handlar inte så mycket om själva trovärdigheten i historien i sig utan är teologiska, ni talar om att det blir för mycket ”upplevelsekristendom” att prata om mirakler på det här sättet, att fall till marken skulle vara obibliskt (samtidigt som det enligt Marws är bibliskt, lite motsägelsefullt där) eller att om man inte orkar gå under ett bönemöte så är det inte den Helige Ande.

  Många av de argumenten baserar sig på det jag kallar för manifestationism som jag många gånger har kritiserat: https://helapingsten.wordpress.com/2011/06/10/falska-andar-eller-den-helige-ande/ Enligt manifestationismen är människors reaktioner och fysiska beteenden under bön något man kan använda för att urskilja andar, dvs. man kan avgöra om det är den Helige Ande eller ej utifrån huruvida folk faller till marken eller skakar osv. Detta skiljer sig fundamentalt från biblisk utskiljning, som aldrig någonsin använder sådana fysiska reaktioner vare sig som argument för eller mot den Helige Andes närvaro. Istället talar Bibeln om att vi ska urskilja andar och profeter utifrån om de bekänner Jesus som Herre (2 Kor 12:3), att Han har kommit i köttet (1 Joh 4) och att de bär god frukt (Matt 7). Jag har skrivit om detta på min engelska blogg också: https://holyspiritactivism.wordpress.com/2013/06/10/the-kundalini-myth/

  Visst är det ett osunt stort fokus på dessa reaktioner inom många karsimatiska sammanhang – där folk förväntas falla ner när de blir berörda exempelvis – men att då säga att den Helige Ande aldrig gör att folk faller till marken är inte bara obibliskt i sig (Joh 18, Apg 9), utan själva tanken att man kan avgöra Andens när- eller frånvaro utifrån fysiska reaktioner är obibliskt. När en person älskar Jesus, bär god frukt i sitt lärjungaskap och frambär ett profetiskt budskap som helt och hållet stämmer överens med den bibliska uppenbarelsen så är det väldigt perifert om personen upplevde sig så fylld av Helig Ande att hon inte förmådde stå upp och gå själv. Budskapet är lika rent oavsett om det kom som en still susning eller som ett kraftfullt basunljud så länge det är bibliskt och bra.

  Bibeln uppmanar oss tydligt och klart att vara ”ivriga att få de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva” (1 Kor 14:1). Det står till och med att vi ska sträva efter dem ”så att ni har dem i överflöd.
” (14:12). När vi läser evangelierna och Apostlagärningarna så ser vi att den tidiga kyrkan upplevde väldigt många mirakler, så om man vill följa Jesus på ett bibliskt sätt så är det helt naturligt att man gör som Paulus säger och ivrigt strävar efter de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva.

  Nå, i vår kultur så är det förmodligen helt omöjligt att göra detta utan att bli anklagad för att stå för upplevelsekristendom, att man har mer fokus på under än på Gud själv, att man söker Guds hand istället för Hans ansikte och så vidare. Sådan kritik har dock endast validitet om den kommer från lärjungar som redan går i en högre mirakulös intensitet än dem som de tillrättavisar. Som när Jesus själv påtalade för sina lärjungar att de inte ska gläda sig så mycket över att demonerna lyder dem som att deras namn är skrivna i Himlen (Luk 10.20). Om man däremot inte upplever särskilt många mirakler men ständigt klankar ner och kritiserar dem som strävar efter att göra just detta, riskerar man att hamna i samma kategori som fariseerna, som hånade och prövade Jesu mirakeltjänst samtidigt som de själva saknade Guds kraft.

  Om jag lär mig att spela gitarr, så är det nödvändigt för mig att ta emot både uppmuntran och korrigering av någon som redan kan spela. Kritik från de som inte kan spela gitarr är dock inte alls särskilt relevant. Gud har utsett apostlar, profeter, evangelister, herdar och lärare i sin globala församling som ska utrusta alla heliga att utföra sin tjänst och bygga Kristi kropp (Ef 4:11-12).

  Om de som kritiserar upplevelsekristendom själva inte upplever det Bibeln säger att Jesu lärjungar ska uppleva, så handlar det snarare om att man kritiserar biblisk kristendom. Man kritiserar ”fokus” på under trots att evangelierna är sprängfyllda med massa mirakelberättelser – något som i så fall innebär att evangelisterna hade dåligt fokus? Man kritiserar den ivriga strävan efter Andens gåvor som många av oss karismatiker har trots att det är precis det Bibeln uppmanar oss till. Man anklagar dem som längtar och ber att få följa Jesus i det mirakulösa för att inte fokusera på Jesus, trots att det är precis det vi gör.

  Guds välsignelse!

  Micael

  Gillad av 1 person

  1. Ett långt inlägg blev det från Micael :-). Jag älskar när Gud gör under men upphöjer inte det eller sätter mitt fokus på andliga upplevelser vilket jag får mig känslan att du gör Micael dvs fokuset blir upplevelsekristendom. Sådant är osunt och inte bibliskt. Som jag tog upp så upphöjde inte Paulus sina andliga upplevelser utan berömde sig av sina lidanden och svaghet. Min fråga är var är korset? Talet om Jesu tillkommelse? Omvändelse? Det här är viktiga saker som behöver förkunnas idag. När du skriver du var kvaddad och däckad låter det i mina öron som du inte har någon respekt för Andens närvaro och kraft. Att du tar det jag skriver som en anklagad borde du istället fråga dig varför känner jag så när han skriver? Är det någon sanning i det Andy tar upp angående upplevelsekristendom? Något jag bör ta till mig? Ja NT skriver om under och tecken men upphöjer det inte! Som sagt Paulus gör inte stora ting om det. Han nämner mer om sina lidanden för Kristus istället. Och jag klankar inte ner på under och tecken. Har varit med om mycket under och tecken Micael men det är inte fokuset mitt förstår du det?

   Gilla

 12. Du verkar mycket godtrogen. Den här historien är bluff: texten går inte att få fram med hjälp av Google Translate, det finns inget original på esperanto och berättelsen är tydligt inspirerad av en annan, mer trovärdig historia på bloggen Ökenkällan (googla så hittar du den). Mina tankar går till den stackars 15-åringen som blir utsatt för ett sådant spektakel. Finns det inga vuxna människor i dessa sammanhang?

  Gilla

 13. Jag köper talet om att inte fastna i underhållning, för det är viktigt. Men vad jag inte riktigt förstår är… alltså, budskapet handlar om Jesu tillkommelse, vilket är ett av de ämnen du efterfrågar?

  Sen har jag kommit fram till genom mina egna reflektioner att ”underhållningskristendom” är lika mycket närvarande i en ”klassisk frikyrklig” predikan, där majoriteten av gudstjänstbesökarna sitter i bänkarna och tar in dagens predikan som vore det en och annan dokumentär som gav dem ”ny kunskap”. Risken finns även där, även om vi tenderar att inte erkänna den vara lika stor.

  Nåja, jag orkar inte ge mig in i en debatt om saken. Jag inser redan nu att det finns många åsikter om än det ena och det andra, om något jag inte har för avsikt att strida om. Att vända sig till sin egen krets och bedöma den med lika stort mått, det är vist och rättfärdigt. Då inser man att andens frukter inte är något som Anden GER, utan något som VÄXER FRAM.

  Adjöken!

  Gilla

  1. Ja det finns många åsikter och tankar Simon. Frågan som vi behöver ställa oss är om det stämmer med Guds ord. Jag kanske var otydlig i det jag skrev angående mina frågor vad som jag tycker fattas i förkunnelsen idag. Och där skrev jag bland annat om Jesu tillkommelse dvs att Jesus skall komma tillbaka. Något man pratar lite om idag trots att NT tar upp det mycket. Jag har inget emot att människor har andliga upplevelser och att Gud gör stora under,bara Jesus blir ärad och inte människor. Det jag ser idag är att man i många Kristna sammanhang upphöjer det här med upplevelser. Och för min del ser jag inte det här som en strid utan att man delar sina tankar..

   Gilla

 14. Här kommer min förmodligen slutgiltiga kommentar på det här ämnet – en video där jag granskar hela det här fallet! Varken Gudsingripande eller lögn kunde jag finna bra tecken på när jag ställde frågor till de inblandade, men väl kunde jag hitta helt naturliga aspekter av deras metod som nästan garanterat orsakade resultatet.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s