Hela föreläsningen från Torpkonferensen om Hela Pingsten

Skärmavbild 2015-09-29 kl. 21.46.45

Trogna bloggläsare minns att jag i somras hade äran att tala på Torpkonferensen under rubriken ”Frälsning, mirakler och socialt engagemang: att leva pingsten i dess helhet.” Min trogna videokamera spelade in alltihopa, och efter att ha ägnat några timmar åt att klippa in alla slides från Prezi-presentationen jag använde är helheten nu redo att beskådas på YouTube:

På seminariet utgick jag från Bibeln, kyrkohistorien och vittnesbörd från idag för att utlägga Hela Pingstens vision: att förena passionerad och sund karismatik med frimodig och kreativ evangelisation och engagemang för fred och rättvisa. Jag talade mycket om den apostoliska församlingen i Jerusalem som förenade andedop, gatuevangelisation och egendomsgemenskap och förklarade varför jag tycker att fler församlingar idag borde se ut som den. I synnerhet egendomsgemenskapen väckte en del frågor, som ni kan höra här:

För er som inte orkar höra hela föreläsningen har jag gjort två utdrag (ett tredje är på väg). Det första är när jag talar om just egendomsgemenskap i Bibeln, kyrkohistorien och idag:

Och det andra handlar om gatuevangelisation och hur församlingar kan se gatan som en lika naturlig samlingspunkt som hemmen:

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s