Hela föreläsningen från Torpkonferensen om Hela Pingsten

Skärmavbild 2015-09-29 kl. 21.46.45

Trogna bloggläsare minns att jag i somras hade äran att tala på Torpkonferensen under rubriken ”Frälsning, mirakler och socialt engagemang: att leva pingsten i dess helhet.” Min trogna videokamera spelade in alltihopa, och efter att ha ägnat några timmar åt att klippa in alla slides från Prezi-presentationen jag använde är helheten nu redo att beskådas på YouTube:

På seminariet utgick jag från Bibeln, kyrkohistorien och vittnesbörd från idag för att utlägga Hela Pingstens vision: att förena passionerad och sund karismatik med frimodig och kreativ evangelisation och engagemang för fred och rättvisa. Jag talade mycket om den apostoliska församlingen i Jerusalem som förenade andedop, gatuevangelisation och egendomsgemenskap och förklarade varför jag tycker att fler församlingar idag borde se ut som den. I synnerhet egendomsgemenskapen väckte en del frågor, som ni kan höra här:

För er som inte orkar höra hela föreläsningen har jag gjort två utdrag (ett tredje är på väg). Det första är när jag talar om just egendomsgemenskap i Bibeln, kyrkohistorien och idag:

Och det andra handlar om gatuevangelisation och hur församlingar kan se gatan som en lika naturlig samlingspunkt som hemmen:

About Micael Grenholm

Charismactivist residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Author of Charismactivism. Love revival, justice, evangelism and kiwis.

Posted on 29 september, 2015, in Frälsning mirakler och aktivism and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: